19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kahramanmaraş Darıca’da görücüye çıktı

Darıca 24.03.2017 - 15:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kahramanmaraş Darıca’da görücüye çıktı

Kahramanmaraş ürünl ve dondurmasından oluşan şenlik Darıca’da protokolün katılımı ile gerçekleşen tören sonrası görücüye çıktı.

      Kahramanmaraş’a ait yöresel et yemekleri, hamur yemekleri, kahvaltılık ürünler, ili tanıtan kitap ve diğer sanatsal eserler özelikle de meşhur Maraş dondurmasının tanıtımı için kurulan Cumhuriyet Meydanı’nda ki stantlar Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca MHP İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Kurdeleyi hep birlikte kesen protokol mensupları aynı şekilde meşhur Maraş Dondurmasını da bir arada kestiler. 10 BİN MARAŞLI YAŞIYOR Fuarın açılış konuşmasında Kahramanmaraş Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enis Göçer “2002 yılından bu yana dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kent genelinde 10 bin Maraşlı yaşamaktadır. Bu fuar ilk defa düzenleniyor. Burada amacımız Kahramanmaraş’ın kültürünü ve ürünlerini herkese göstermektir” dedi. Kahramanmaraş Ürünlerinin tanıtıldığı stantların 1 Nisana kadar Darıca’da konuşlu olacağını da sözlerine ekleyen Göçer, hafta içinde İstanbul ve diğer illerin Kahramanmaraşlılar Dernek temsilcilerinin de ziyarete geleceğini belirtti. Dernek Başkan Yardımcısı aynı zamanda Darıca Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Darıca Final Okulları Sahiplerinden İsmail Ramazanoğlu’da , Darıca’da değişik tat ve renlerin sunumuna katkı yapmak istediklerini ifade etti.   HERKESİ BEKLİYORUZ Darıca Kaymakamı Ömer Karama “Her ilimizin kültürü farklıdır. Yapılan bu etkinlik önemlidir. Ülkemizin zenginliği kültürümüzden kaynaklanmaktadır” derken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “Anadolu coğrafyamız çok zengin kültürleri barındırmaktadır. Maraşımız istiklal madalyası kazanmıştır.. Kocaeli genelinde çok sayıda Maraşlı yaşamaktadır. Hayatın her alanında varlar. Herkesin Cumhuriyet Meydanı’na gelrek Maraş tatlarından tatmasını ve gezmesini isterim. Darıca her dönemde değişik kültürlere evsahipliği yaparak bu noktada ayrı bir yer edinmiştir.” açıklamasında bulundu. Maraş Yöresel Ürünler Şöleni’nde 200 kg ücretsiz Maraş dondurması dağıtılırken, yöresel içli köfte, kuzu kavurma, bulgur pilavı, mumbar dolması, yaprak sarması, Maraş salçası, zeytinyağı, el ürünü bakırlar, meyan kökü şerbeti, kelle paça çorbası, kervansaray kahvesi ve bir çok ürün satışa sunuldu.          
Kahramanmaraş ürünl ve dondurmasından oluşan şenlik Darıca’da protokolün katılımı ile gerçekleşen tören sonrası görücüye çıktı.

 

 

 

Kahramanmaraş’a ait yöresel et yemekleri, hamur yemekleri, kahvaltılık ürünler, ili tanıtan kitap ve diğer sanatsal eserler özelikle de meşhur Maraş dondurmasının tanıtımı için kurulan Cumhuriyet Meydanı’nda ki stantlar Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca MHP İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Kurdeleyi hep birlikte kesen protokol mensupları aynı şekilde meşhur Maraş Dondurmasını da bir arada kestiler.

10 BİN MARAŞLI YAŞIYOR

Fuarın açılış konuşmasında Kahramanmaraş Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enis Göçer “2002 yılından bu yana dernek olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kent genelinde 10 bin Maraşlı yaşamaktadır. Bu fuar ilk defa düzenleniyor. Burada amacımız Kahramanmaraş’ın kültürünü ve ürünlerini herkese göstermektir” dedi. Kahramanmaraş Ürünlerinin tanıtıldığı stantların 1 Nisana kadar Darıca’da konuşlu olacağını da sözlerine ekleyen Göçer, hafta içinde İstanbul ve diğer illerin Kahramanmaraşlılar Dernek temsilcilerinin de ziyarete geleceğini belirtti. Dernek Başkan Yardımcısı aynı zamanda Darıca Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Darıca Final Okulları Sahiplerinden İsmail Ramazanoğlu’da , Darıca’da değişik tat ve renlerin sunumuna katkı yapmak istediklerini ifade etti.

 

HERKESİ BEKLİYORUZ

Darıca Kaymakamı Ömer Karama “Her ilimizin kültürü farklıdır. Yapılan bu etkinlik önemlidir. Ülkemizin zenginliği kültürümüzden kaynaklanmaktadır” derken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak “Anadolu coğrafyamız çok zengin kültürleri barındırmaktadır. Maraşımız istiklal madalyası kazanmıştır.. Kocaeli genelinde çok sayıda Maraşlı yaşamaktadır. Hayatın her alanında varlar. Herkesin Cumhuriyet Meydanı’na gelrek Maraş tatlarından tatmasını ve gezmesini isterim. Darıca her dönemde değişik kültürlere evsahipliği yaparak bu noktada ayrı bir yer edinmiştir.” açıklamasında bulundu. Maraş Yöresel Ürünler Şöleni’nde 200 kg ücretsiz Maraş dondurması dağıtılırken, yöresel içli köfte, kuzu kavurma, bulgur pilavı, mumbar dolması, yaprak sarması, Maraş salçası, zeytinyağı, el ürünü bakırlar, meyan kökü şerbeti, kelle paça çorbası, kervansaray kahvesi ve bir çok ürün satışa sunuldu.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.