Kapalı Semt Pazarı inşaatı başlıyor

Dilovası 12.10.2018 - 09:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kapalı Semt Pazarı inşaatı başlıyor

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın seçim beyannamesinde yer alan Kapalı Semt Pazarı'nın ihalesi yapıldı. İnşaat çalışması için ise geri sayım başladı dedi.

Dilovası Cumhuriyet Mahallesinde yapılması düşünülen uzun süre yer konusunda çalışmaları devam eden Dilovası'nın ilk Kapalı Semt Pazarının yapımında çalışmalar sona aşamaya geldi. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan Kapalı Semt Pazarı inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak.   ÜÇ KATLI PAZAR YERİ   Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın seçim beyannamesinde yer alan Kapalı Semt Pazarı 3500 metrekare alan üzerine 5600 metrekare kapalı alana sahip olacak ve üç katlı bir şekilde inşa edilecek. Kapalı Semt Pazarında her bir pazarcı esnafına 4 metrekare yer tahsis edilirken toplamda 230 adet pazar tezgahı aynı anda hizmet verebilecek. Kapalı alan üzerinde ayrıca otopark hizmeti de sunulacak.   SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ     Geçtiğimiz hafta ihalesinin yapıldığını ve kısa sürede inşaatına başlanılacağının müjdesini veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Seçim beyannamemizde halkımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bu kadar aksamasının nedeni yer tahsisinden kaynaklandı. Geçmişten gelen çarpık yapılaşma ve plansız kentleşmeden dolayı, belediye olarak arazi sıkıntısı çektik. Uzun süre yer tahsisi konusunda görüşmelerimiz oldu. Nihayet geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile yer konusunu çözdük.   İHALESİ YAPILDI   Şimdi ilçemize yakışır modern bir kapalı semt pazarının yapılması için çalışmalarımız hızlandı. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. İnşallah kısa sürede de inşaatına başlanacaktır. İlçemizde faaliyet gösteren esnafımıza, günümüze yakışır, modern, temiz ve sağlıklı bir ortamda hizmet verebilmeleri için yapacağımız Kapalı Semt Pazarımızla vatandaşlarımızı kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat bir alışveriş yapmalarını sağlamış olacağız.   ÇOK AMAÇLI KAPALI SEMT PAZARI   Ayrıca vatandaşlarımız bu alanı haftada bir sadece Pazar alışverişinde kullanmayacak. Bu alan sosyal anlamda da hizmet verecek. Vatandaşlarımız burada sosyal ve kültürel aktivitelerini de yapabilecek. Semt pazarının olmadığı günlerde gençler spor yapabilecek. Dernekler, sivil toplum örgütleri, buraları kermes ve toplantı amaçlı da kullanabilecek."dedi.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın seçim beyannamesinde yer alan Kapalı Semt Pazarı'nın ihalesi yapıldı. İnşaat çalışması için ise geri sayım başladı dedi.

Dilovası Cumhuriyet Mahallesinde yapılması düşünülen uzun süre yer konusunda çalışmaları devam eden Dilovası'nın ilk Kapalı Semt Pazarının yapımında çalışmalar sona aşamaya geldi. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapılan Kapalı Semt Pazarı inşaatı önümüzdeki günlerde başlayacak.

 

ÜÇ KATLI PAZAR YERİ

 

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın seçim beyannamesinde yer alan Kapalı Semt Pazarı 3500 metrekare alan üzerine 5600 metrekare kapalı alana sahip olacak ve üç katlı bir şekilde inşa edilecek. Kapalı Semt Pazarında her bir pazarcı esnafına 4 metrekare yer tahsis edilirken toplamda 230 adet pazar tezgahı aynı anda hizmet verebilecek. Kapalı alan üzerinde ayrıca otopark hizmeti de sunulacak.

 

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRİYORUZ  

 

Geçtiğimiz hafta ihalesinin yapıldığını ve kısa sürede inşaatına başlanılacağının müjdesini veren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Seçim beyannamemizde halkımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi bu kadar aksamasının nedeni yer tahsisinden kaynaklandı. Geçmişten gelen çarpık yapılaşma ve plansız kentleşmeden dolayı, belediye olarak arazi sıkıntısı çektik. Uzun süre yer tahsisi konusunda görüşmelerimiz oldu. Nihayet geçtiğimiz aylarda Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile yer konusunu çözdük.

 

İHALESİ YAPILDI

 

Şimdi ilçemize yakışır modern bir kapalı semt pazarının yapılması için çalışmalarımız hızlandı. Geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. İnşallah kısa sürede de inşaatına başlanacaktır. İlçemizde faaliyet gösteren esnafımıza, günümüze yakışır, modern, temiz ve sağlıklı bir ortamda hizmet verebilmeleri için yapacağımız Kapalı Semt Pazarımızla vatandaşlarımızı kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat bir alışveriş yapmalarını sağlamış olacağız.

 

ÇOK AMAÇLI KAPALI SEMT PAZARI

 

Ayrıca vatandaşlarımız bu alanı haftada bir sadece Pazar alışverişinde kullanmayacak. Bu alan sosyal anlamda da hizmet verecek. Vatandaşlarımız burada sosyal ve kültürel aktivitelerini de yapabilecek. Semt pazarının olmadığı günlerde gençler spor yapabilecek. Dernekler, sivil toplum örgütleri, buraları kermes ve toplantı amaçlı da kullanabilecek."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.