KARABACAK GENÇLERE REFERANDUM SÜRECİNİ ANLATTI

Darıca 17.02.2017 - 11:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KARABACAK GENÇLERE REFERANDUM SÜRECİNİ ANLATTI

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, geleneksel hale getirdiği “Gençlik Buluşmaları” programında bir araya geldiği gençlere yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgiler aktardı.

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Gebze Teknik Üniversitesi’nden Yrd.Doçent Dr. Meral Elçi  “Öfke ve Stres Kontrolü” konulu seminerle gençlere hayata dair bilgiler aktarırken, salonu tamamen dolduran gençler merak etikleri konular hakkında sordukları sorulara cevap aradılar. 16 NİSAN GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEK Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, düzenledikleri etkinliklere yoğun ilgi gösteren gençlere teşekkür ederken, 16 Nisan’da yapılacak mini anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili gençlere bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Karabacak, 16 Nisan’da  yapılacak referandumda halka yapılacak değişikliğin istenip istenmediğinin sorulacağını ve çıkan oylama sonuçlarına göre de yapılması planlanan değişikliğin yürürlüğe gireceğini veya iptal edileceğini ifade ederken, kararı milletin verecek olmasının önemli olduğunun altını çizdi. GENÇLERE YÖNETME YETKİSİ VERECEK Başkan Karabacak yapılması planlanan anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgiler aktarırken, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında herkesin okuyarak bilgi sahibi olması gerektiğini ve referandumda seçimini ona göre yapmasını istedi. Anayasa değişiklik paketinde gençler içinde önemli bir değişiklik yapılarak gençlere siyasetin kapısını ardında kadar açtığını ifade eden Başkan Karabacak, yeni anayasayla birlikte milletvekili seçilebilme yaşı 25'ten 18'e indirilecek. Bu da gençlerimize en verimli çağında TBMM ‘de milleti temsil etme hakkına kavuşacak diyerek gençlerden anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi  için destek istedi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, geleneksel hale getirdiği “Gençlik Buluşmaları” programında bir araya geldiği gençlere yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili bilgiler aktardı.

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Gebze Teknik Üniversitesi’nden Yrd.Doçent Dr. Meral Elçi  “Öfke ve Stres Kontrolü” konulu seminerle gençlere hayata dair bilgiler aktarırken, salonu tamamen dolduran gençler merak etikleri konular hakkında sordukları sorulara cevap aradılar.

16 NİSAN GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEK

Programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, düzenledikleri etkinliklere yoğun ilgi gösteren gençlere teşekkür ederken, 16 Nisan’da yapılacak mini anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili gençlere bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karabacak, 16 Nisan’da  yapılacak referandumda halka yapılacak değişikliğin istenip istenmediğinin sorulacağını ve çıkan oylama sonuçlarına göre de yapılması planlanan değişikliğin yürürlüğe gireceğini veya iptal edileceğini ifade ederken, kararı milletin verecek olmasının önemli olduğunun altını çizdi.

GENÇLERE YÖNETME YETKİSİ VERECEK

Başkan Karabacak yapılması planlanan anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgiler aktarırken, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında herkesin okuyarak bilgi sahibi olması gerektiğini ve referandumda seçimini ona göre yapmasını istedi.

Anayasa değişiklik paketinde gençler içinde önemli bir değişiklik yapılarak gençlere siyasetin kapısını ardında kadar açtığını ifade eden Başkan Karabacak, yeni anayasayla birlikte milletvekili seçilebilme yaşı 25'ten 18'e indirilecek. Bu da gençlerimize en verimli çağında TBMM ‘de milleti temsil etme hakkına kavuşacak diyerek gençlerden anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi  için destek istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.