Karaosmanoğlu ‘’Susuzluktan ölen çocuklara duyarsız kalamayız’’

Kocaeli 03.06.2017 - 10:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Karaosmanoğlu ‘’Susuzluktan ölen çocuklara duyarsız kalamayız’’

Başkan Karaosmanoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Derneği Kocaeli Şubesini makamında ağırladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Erdoğan Yılmaz ve yönetim kurulunu makamında kabul etti. Dünya, ülke ve yerel konuların konuşulduğu görüşmede, Afrika’nın belli bölgelerinde yaşanan susuzluk ve açlık gibi büyük problemler de ele alındı. “PAYLAŞMA VE MERHAMET AYINDAYIZ” Dünyada güç savaşlarının mazlum halklar üzerinde olumsuz etkilerinin değerlendirildiği görüşmede, silahlanmaya ayrılan bütçelerin ve sömürü anlayışında olan yönetimlerin insanlığın çektiği sıkıntılara duyarsız kaldığı da belirtildi. Dünya üzerinde ecdadımızın hüküm sürdüğü coğrafyalara medeniyet ve insanlık götürdüğünü belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sömürü anlayışına sahip batı medeniyetinin bugün dünya üzerinde doğal kaynaklara sahip olmak için harcadığı çabayı hepimiz görüyoruz. Ancak o kaynakların gerçek sahipleri de maalesef yoksulluk, iç savaş ve ölümlere maruz kalmaktadır. Bu asla kabul edilecek bir durum değildir. Paylaşma ve merhamet ayındayız. Dünya üzerinde açlıktan ve susuzluktan ölen çocuklara ve insanlara duyarsız kalamayız” dedi. “AFRİKA’NIN BELLİ BÖLGELERİNDE SU KUYUSU AÇACAĞIZ” Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Erdoğan Yılmaz, özellikle Afrika’da yaşanan susuzluk için kuyu açma projelerinin olduğunu ve bunun için kampanyalar başlatacaklarını söyledi. Görüşmede ayrıca Ramazan ayında organize edecekleri iftar programıyla kanayan yara Afrika’ya merhem olacaklarını da belirten Yılmaz, “Beşiri Derneği ile birlikte Afrika’nın belli bölgelerinde bin kuyu açma projemiz var.Kocaeli’de bu kampanyayı duyuracağız ve inşallah çok iyi bir sonuçla tamamlayacağız” açıklamasını yaptı. “AFRİKA’YA BİLGİ VE TECRÜBE GÖTÜRMELİYİZ” TÜMSİAD’ı kent ve ülke üzerinde gösterdiği çalışmalar için tebrik eden, ‘’Geri kalmış ve sömürülmüş ülkelere daha çok ilgi göstermek zorundayız’’ diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yerel yönetimler olarak bizlerde sizlerle gibi Afrika ülkeleri başta olmak üzere gönül coğrafyamızda geri kalmış ülkelere bilgi ve tecrübelerimizi aktarıyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak da bu anlayışı çok önemli yerde tutuyoruz. Dünyanın birçok noktasından yerel yönetimlerde çalışan o ülkenin teknik personellerini ülkemizde ağırlıyoruz ve tecrübelerimizi aktarıyoruz. Bu yaklaşımı Afrika içinde uygulayabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı yapılan görüş ve alışverişinin ardından sona erdi.
Başkan Karaosmanoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Derneği Kocaeli Şubesini makamında ağırladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Erdoğan Yılmaz ve yönetim kurulunu makamında kabul etti. Dünya, ülke ve yerel konuların konuşulduğu görüşmede, Afrika’nın belli bölgelerinde yaşanan susuzluk ve açlık gibi büyük problemler de ele alındı.

“PAYLAŞMA VE MERHAMET AYINDAYIZ”

Dünyada güç savaşlarının mazlum halklar üzerinde olumsuz etkilerinin değerlendirildiği görüşmede, silahlanmaya ayrılan bütçelerin ve sömürü anlayışında olan yönetimlerin insanlığın çektiği sıkıntılara duyarsız kaldığı da belirtildi. Dünya üzerinde ecdadımızın hüküm sürdüğü coğrafyalara medeniyet ve insanlık götürdüğünü belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sömürü anlayışına sahip batı medeniyetinin bugün dünya üzerinde doğal kaynaklara sahip olmak için harcadığı çabayı hepimiz görüyoruz. Ancak o kaynakların gerçek sahipleri de maalesef yoksulluk, iç savaş ve ölümlere maruz kalmaktadır. Bu asla kabul edilecek bir durum değildir. Paylaşma ve merhamet ayındayız. Dünya üzerinde açlıktan ve susuzluktan ölen çocuklara ve insanlara duyarsız kalamayız” dedi.

“AFRİKA’NIN BELLİ BÖLGELERİNDE SU KUYUSU AÇACAĞIZ”

Tüm Sanayici ve İş Adamları (TÜMSİAD) Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Erdoğan Yılmaz, özellikle Afrika’da yaşanan susuzluk için kuyu açma projelerinin olduğunu ve bunun için kampanyalar başlatacaklarını söyledi. Görüşmede ayrıca Ramazan ayında organize edecekleri iftar programıyla kanayan yara Afrika’ya merhem olacaklarını da belirten Yılmaz, “Beşiri Derneği ile birlikte Afrika’nın belli bölgelerinde bin kuyu açma projemiz var.Kocaeli’de bu kampanyayı duyuracağız ve inşallah çok iyi bir sonuçla tamamlayacağız” açıklamasını yaptı.

“AFRİKA’YA BİLGİ VE TECRÜBE GÖTÜRMELİYİZ”

TÜMSİAD’ı kent ve ülke üzerinde gösterdiği çalışmalar için tebrik eden, ‘’Geri kalmış ve sömürülmüş ülkelere daha çok ilgi göstermek zorundayız’’ diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yerel yönetimler olarak bizlerde sizlerle gibi Afrika ülkeleri başta olmak üzere gönül coğrafyamızda geri kalmış ülkelere bilgi ve tecrübelerimizi aktarıyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak da bu anlayışı çok önemli yerde tutuyoruz. Dünyanın birçok noktasından yerel yönetimlerde çalışan o ülkenin teknik personellerini ülkemizde ağırlıyoruz ve tecrübelerimizi aktarıyoruz. Bu yaklaşımı Afrika içinde uygulayabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı yapılan görüş ve alışverişinin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.