Karikatüristler yetişiyor

Kocaeli 21.02.2018 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Karikatüristler yetişiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karikatür Okulu’nda ücretsiz olarak verilen dersler devam ediyor. Yetenek sınavıyla seçilen 55 kişi iyi birer karikatürist olmak için yeteneklerini geliştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karikatür meraklılarına Seka Kültür Alanı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde karikatürist Ahmet Altay tarafından verilen eğitimler devam ediyor. KARİKATÜR OKULU Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Kitap ve Medeniyet’’ temalı 1. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması kapsamında, ilimizde karikatür sanatına ilgi duyan gençlerin bu alanda bilgi ve birikimlerini arttırmak, kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak, karikatür sanatının inceliklerini öğretmek, amacıyla açılan Karikatür Okulu geleceğin karikatüristlerinin ilimizden yetişmesi için atılmış ilk adım oldu. YETENEK SINAVI İLE SEÇİLDİLER 7-23 yaş Aralığındaki 220 kişinin başvurduğu Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı ile seçilen 7-11 yaş grubunda 30, 12-23 yaş grubunda 25 olmak üzere toplam 55 kişi eğitim görüyor. Karikatür Okulu’na giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıklarının işlendiği eğitimlerde, merakı olan yetenekli gençler karikatüre dair tüm incelikleri öğreniyor. YARIŞMA BAŞVURULARI BAŞLADI Bu yıl 2.si düzenlenecek Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasının konusu “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” oldu. Çocuklar ve dijital bağımlılık temasında karikatürlerin katıldığı yarışmanın son başvuru tarihi 02 Nisan Pazartesi. Başvurunun www.kocaelicartoon.com adresinden yapıldığı yarışmanın 1.’lik ödülü 15 bin TL, 2.’lik ödülü 10. Bin TL, 3.’lük ödülü 5 bin TL 2 bin 500 TL teşvik ödülü ayrıca 5 kişiye 1.500 TL başarı ödülü bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Karikatür Okulu’nda ücretsiz olarak verilen dersler devam ediyor. Yetenek sınavıyla seçilen 55 kişi iyi birer karikatürist olmak için yeteneklerini geliştiriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karikatür meraklılarına Seka Kültür Alanı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde karikatürist Ahmet Altay tarafından verilen eğitimler devam ediyor.

KARİKATÜR OKULU

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Kitap ve Medeniyet’’ temalı 1. Uluslararası Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması kapsamında, ilimizde karikatür sanatına ilgi duyan gençlerin bu alanda bilgi ve birikimlerini arttırmak, kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak, karikatür sanatının inceliklerini öğretmek, amacıyla açılan Karikatür Okulu geleceğin karikatüristlerinin ilimizden yetişmesi için atılmış ilk adım oldu.

YETENEK SINAVI İLE SEÇİLDİLER

7-23 yaş Aralığındaki 220 kişinin başvurduğu Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı ile seçilen 7-11 yaş grubunda 30, 12-23 yaş grubunda 25 olmak üzere toplam 55 kişi eğitim görüyor. Karikatür Okulu’na giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıklarının işlendiği eğitimlerde, merakı olan yetenekli gençler karikatüre dair tüm incelikleri öğreniyor.

YARIŞMA BAŞVURULARI BAŞLADI

Bu yıl 2.si düzenlenecek Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasının konusu “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” oldu. Çocuklar ve dijital bağımlılık temasında karikatürlerin katıldığı yarışmanın son başvuru tarihi 02 Nisan Pazartesi. Başvurunun www.kocaelicartoon.com adresinden yapıldığı yarışmanın 1.’lik ödülü 15 bin TL, 2.’lik ödülü 10. Bin TL, 3.’lük ödülü 5 bin TL 2 bin 500 TL teşvik ödülü ayrıca 5 kişiye 1.500 TL başarı ödülü bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.