Kartepe Belediyesi Yaşlı Bakımda takdir topluyor

Kocaeli 01.12.2015 - 09:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kartepe Belediyesi Yaşlı Bakımda takdir topluyor

Kartepe Belediyesi bünyesinde kurulan evde bakım ihtiyacı olan yaşlı, felçli ve kimsesiz yatalak hastalara yönelik Yaşlı Bakım (YAŞBAK) hizmeti, her geçen gün etki alanını genişleterek vatandaşların takdirini topluyor. Belediye Başkanı Üzülmez’in sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında YAŞBAK ekibi yaşlı, hasta ve yatalak hemşehrilerinin bakımını uzmanlık bilgisinin yanı sıra sevgi ve şefkatle üstleniyor. Doğumdan ölüme kadar her vatandaşa hizmet sloganı ile çalışmalarını geniş bir hizmet yelpazesinde devam ettiren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sosyal belediyecilik kapsamında yer alan Yaşbak hizmetini önemsiyor.  Yaşlı Hasta- Evde Bakım Hizmeti olan YAŞBAK hizmeti olarak, ilçe genelinde bulunan 65 yaş ve 65 yaş üstü bakım ihtiyacı olan kişilerle, 65 yaş altında felçli ve kimsesiz yatalak hastaların evde bakımını kapsıyor. Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda hizmet veren Evde Bakım Hizmeti, birimde görevli hemşireler tarafından veriliyor. Görevli hemşire hasta kişinin sağlığı ile ilgili konularda yardımcı olurken, ilgi ve şefkat göstererek moral de veriyor. Bakım ihtiyacı olan kişiler, felçli ve kimsesiz yatalak hastaların, özellikle sağlık kuruluşlarında görevli hekimler tarafından verilen tedavi amaçlı reçeteli ilaçların kullanımı, pansuman yapımı, serum ve sonda takılması, tansiyon, şeker ölçümlerini ve enjeksiyonlarını yapmak gibi yardımcı tedavi ihtiyaçları karşılanıyor. İlgi ve şefkate muhtaç hemşehrilerimizin ayağına gittiklerini hatırlatan Başkan Üzülmez, ilçe halkımıza yönelik çalışmaların arasında önem verdiği yaşlı hasta evde bakım hizmetinden Kartepelilerin memnuniyet duymasının kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti. Başkan Üzülmez, “Yaşlı, hasta ve kimsesiz vatandaşlarımız önceliğimizdir. Bir gün hepimizin veya yakınlarımızın da ihtiyaç duyabileceği böylesi hizmetlerin kalitesi ve kapsamı genişletilerek yaygınlaşması, sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerindendir. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin ayağına giderek onlara değerli olduklarını htirmek, moral vermek Allah rızası için yapılacak en güzel işlerden biri. Hem tıbbi hem manevi yönüyle bu tür hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. Kartepe’de yürütülen Yaşbak uygulamasından memnun olduklarını belirten hasta yakınları ise projeyi uygulatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sonsuz teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Yaşbak ekibi Uzunçiftlik ek hizmet binasında konuşlanırken, vatandaşlar 0.541.373.60.85 ve 0.262.353.45.63 nolu telefon ile irtibat kurabiliyorlar.

Kartepe Belediyesi bünyesinde kurulan evde bakım ihtiyacı olan yaşlı, felçli ve kimsesiz yatalak hastalara yönelik Yaşlı Bakım (YAŞBAK) hizmeti, her geçen gün etki alanını genişleterek vatandaşların takdirini topluyor. Belediye Başkanı Üzülmez’in sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında YAŞBAK ekibi yaşlı, hasta ve yatalak hemşehrilerinin bakımını uzmanlık bilgisinin yanı sıra sevgi ve şefkatle üstleniyor.

Doğumdan ölüme kadar her vatandaşa hizmet sloganı ile çalışmalarını geniş bir hizmet yelpazesinde devam ettiren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, sosyal belediyecilik kapsamında yer alan Yaşbak hizmetini önemsiyor.  Yaşlı Hasta- Evde Bakım Hizmeti olan YAŞBAK hizmeti olarak, ilçe genelinde bulunan 65 yaş ve 65 yaş üstü bakım ihtiyacı olan kişilerle, 65 yaş altında felçli ve kimsesiz yatalak hastaların evde bakımını kapsıyor.

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumluluğunda hizmet veren Evde Bakım Hizmeti, birimde görevli hemşireler tarafından veriliyor. Görevli hemşire hasta kişinin sağlığı ile ilgili konularda yardımcı olurken, ilgi ve şefkat göstererek moral de veriyor. Bakım ihtiyacı olan kişiler, felçli ve kimsesiz yatalak hastaların, özellikle sağlık kuruluşlarında görevli hekimler tarafından verilen tedavi amaçlı reçeteli ilaçların kullanımı, pansuman yapımı, serum ve sonda takılması, tansiyon, şeker ölçümlerini ve enjeksiyonlarını yapmak gibi yardımcı tedavi ihtiyaçları karşılanıyor.

İlgi ve şefkate muhtaç hemşehrilerimizin ayağına gittiklerini hatırlatan Başkan Üzülmez, ilçe halkımıza yönelik çalışmaların arasında önem verdiği yaşlı hasta evde bakım hizmetinden Kartepelilerin memnuniyet duymasının kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti. Başkan Üzülmez, “Yaşlı, hasta ve kimsesiz vatandaşlarımız önceliğimizdir. Bir gün hepimizin veya yakınlarımızın da ihtiyaç duyabileceği böylesi hizmetlerin kalitesi ve kapsamı genişletilerek yaygınlaşması, sosyal belediyecilik ve sosyal devlet anlayışının en güzel örneklerindendir. İhtiyaç sahibi hemşehrilerimizin ayağına giderek onlara değerli olduklarını htirmek, moral vermek Allah rızası için yapılacak en güzel işlerden biri. Hem tıbbi hem manevi yönüyle bu tür hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. Kartepe’de yürütülen Yaşbak uygulamasından memnun olduklarını belirten hasta yakınları ise projeyi uygulatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e sonsuz teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Yaşbak ekibi Uzunçiftlik ek hizmet binasında konuşlanırken, vatandaşlar 0.541.373.60.85 ve 0.262.353.45.63 nolu telefon ile irtibat kurabiliyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.