19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

`Katılım` izninin iptali için BDDK`ya başvurdu

16.10.2015 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

`Katılım` izninin iptali için BDDK`ya başvurdu

Halkbank, katılım bankası kuruluş izninin iptali için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`na (BDDK) başvurdu.

Halkbank'tan konu ile KAP'a ilgili yapılan açıklamada, Bankanın bağlı ortaklığı şeklinde kurulmasına karar verilen katılım bankasının kuruluşuna ilişkin olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kuruluş izni alındığı ve kuruluş izni alınan katılım bankasına tüzel kişilik kazandırma çalışmalarına devam edildiğinin kamuoyunun bilgisine sunulduğu hatırlatıldı. Açıklamada, "Bankamızca, ileride yeniden değerlendirmek üzere bu aşamada BDDK'dan alınan kuruluş izninin iptal edilmesi için adı geçen Kuruma müracaat edilmiştir."
Halkbank, katılım bankası kuruluş izninin iptali için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`na (BDDK) başvurdu.

Halkbank'tan konu ile KAP'a ilgili yapılan açıklamada, Bankanın bağlı ortaklığı şeklinde kurulmasına karar verilen katılım bankasının kuruluşuna ilişkin olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kuruluş izni alındığı ve kuruluş izni alınan katılım bankasına tüzel kişilik kazandırma çalışmalarına devam edildiğinin kamuoyunun bilgisine sunulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, "Bankamızca, ileride yeniden değerlendirmek üzere bu aşamada BDDK'dan alınan kuruluş izninin iptal edilmesi için adı geçen Kuruma müracaat edilmiştir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.