Kaya: Ekmeğe zam yapılmamalıydı

Kocaeli 05.02.2016 - 15:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kaya: Ekmeğe zam yapılmamalıydı

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a yaptığı ziyarette konuşan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Kaya, “Zam kelimesi terör gibi tehlikelidir. Ekmeğe zam yapılmamalıydı” diye konuştu

  Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Kaya, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret etti. Ziyarete İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Acurman, İl Yöneticisi Sabriye Şahin ve İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür de hazır bulundu.1980 yılına dayanan bir geçmişleri olan Kaya ve Sarıbay, sohbetlerinde anılarını tazeledi ve son zamanlarda gündemde olan ekmek zammını konuştu. Ekmek zammıyla ilgili Kemal Kaya, “Zam kelimesi terör gibi tehlikelidir. Temel gıda maddesi olduğu için, fakirin, fukaranın en çok tükettiği yiyecek olduğu için bun zam yapılmamalıydı” dedi. ZAM POLEMİĞİ Ziyaretçilerini ağırlayan İl Başkanı Cengiz Sarıbay “Bizim sizinle dostluğumuz 1980’li yıllara dayanır. O dönemde ben sizin avukatınızdım. O zamanlar tabi ben de 6 – 7 senelik bir avukattım. Buraya gelerek beni çok mutlu ettiniz. Sizi buraya misafir etmek benim için büyük mutluluk. Siz tabi çok yoğunsunuz. Mesela şimdi gündemde ekmek zammı var. Ekmek zammını onaylamıyorum ama şimdi sormak lazım fırıncılar kendi keyfinden zam yapmıyor ki. Onları etkileyen zamların bir sonucu bu. Onların da en son söylediği zaten ‘Siz zamları çekin biz de çekelim’ yönünde oldu” ifadelerini kullandı. SAVUNULUR YANI YOK  Odası Başkanı Kaya, “Ekmek sadece ekmek, su ve unla olmuyor. Fırıncı unu ve mayayı serbest piyasadan alıyor ve bu iki ürünün fiyatı belirleyen bir komisyon yok. Mayanın fiyatını büyük tekel firmaları belirliyor. Maya oldu 7 lira. Adamlar serbest piyasadan alıyor ürünleri bunlara gelen zamlar da hepsini olumsuz etkiliyor. Şöyle bir şey de var; ekmek fiyatını belirleyen kurumun denetim yetkisi yok. Kolluk kuvveti, laboratuvarı, hijyen denetimi yok. Onları denetleyen belediye. Bize bu kurum yalnızca ‘Buna zam var’ diyor. Bunun savunulur yanı yok. Otobüse zam verelim, berbere zam verelim ancak ekmeğe verilen zammın savunulur yanı yok” diyerek tepki gösterdi. FAZLA KONUŞAMIYORUM Kaya son olarak şunları söyledi: “Zam kelimesi terör gibi tehlikelidir. Temel gıda maddesi olduğu için, fakirin, fukaranın en çok tükettiği yiyecek olduğu için bun zam yapılmamalıydı. Ekonominin tutarlılığı olmadığı için zamlar bu kadar fazla yapılıyor. Ekmek satılan yerde başka hiçbir ürün satılmaz. Bu noktada belediyelere çok iş düşüyor. Denetimleri sıkı tutmalılar. Yanlış yapana kim olursa olsun yanlış yaptığını söylemeli. Bu konularda ben fazla konuşamıyorum. Konuşsam hoş olmaz.” 
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a yaptığı ziyarette konuşan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Kaya, “Zam kelimesi terör gibi tehlikelidir. Ekmeğe zam yapılmamalıydı” diye konuştu
 


Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Kaya, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı ziyaret etti. Ziyarete İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Acurman, İl Yöneticisi Sabriye Şahin ve İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür de hazır bulundu.1980 yılına dayanan bir geçmişleri olan Kaya ve Sarıbay, sohbetlerinde anılarını tazeledi ve son zamanlarda gündemde olan ekmek zammını konuştu. Ekmek zammıyla ilgili Kemal Kaya, “Zam kelimesi terör gibi tehlikelidir. Temel gıda maddesi olduğu için, fakirin, fukaranın en çok tükettiği yiyecek olduğu için bun zam yapılmamalıydı” dedi.

ZAM POLEMİĞİ

Ziyaretçilerini ağırlayan İl Başkanı Cengiz Sarıbay “Bizim sizinle dostluğumuz 1980’li yıllara dayanır. O dönemde ben sizin avukatınızdım. O zamanlar tabi ben de 6 – 7 senelik bir avukattım. Buraya gelerek beni çok mutlu ettiniz. Sizi buraya misafir etmek benim için büyük mutluluk. Siz tabi çok yoğunsunuz. Mesela şimdi gündemde ekmek zammı var. Ekmek zammını onaylamıyorum ama şimdi sormak lazım fırıncılar kendi keyfinden zam yapmıyor ki. Onları etkileyen zamların bir sonucu bu. Onların da en son söylediği zaten ‘Siz zamları çekin biz de çekelim’ yönünde oldu” ifadelerini kullandı.


SAVUNULUR YANI YOK 
Odası Başkanı Kaya, “Ekmek sadece ekmek, su ve unla olmuyor. Fırıncı unu ve mayayı serbest piyasadan alıyor ve bu iki ürünün fiyatı belirleyen bir komisyon yok. Mayanın fiyatını büyük tekel firmaları belirliyor. Maya oldu 7 lira. Adamlar serbest piyasadan alıyor ürünleri bunlara gelen zamlar da hepsini olumsuz etkiliyor. Şöyle bir şey de var; ekmek fiyatını belirleyen kurumun denetim yetkisi yok. Kolluk kuvveti, laboratuvarı, hijyen denetimi yok. Onları denetleyen belediye. Bize bu kurum yalnızca ‘Buna zam var’ diyor. Bunun savunulur yanı yok. Otobüse zam verelim, berbere zam verelim ancak ekmeğe verilen zammın savunulur yanı yok” diyerek tepki gösterdi.


FAZLA KONUŞAMIYORUM
Kaya son olarak şunları söyledi: “Zam kelimesi terör gibi tehlikelidir. Temel gıda maddesi olduğu için, fakirin, fukaranın en çok tükettiği yiyecek olduğu için bun zam yapılmamalıydı. Ekonominin tutarlılığı olmadığı için zamlar bu kadar fazla yapılıyor. Ekmek satılan yerde başka hiçbir ürün satılmaz. Bu noktada belediyelere çok iş düşüyor. Denetimleri sıkı tutmalılar. Yanlış yapana kim olursa olsun yanlış yaptığını söylemeli. Bu konularda ben fazla konuşamıyorum. Konuşsam hoş olmaz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.