Kent Konseylerinin En Aktifiyiz

Darıca 02.08.2017 - 12:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kent Konseylerinin En Aktifiyiz

Çayırova Belediyesi Ağustos Ayı Oturumu'nda CHP Meclis Üye Grup Sözcüsü Halis Koç'un, "Bu kent konseyleri ne iş yapar? " sorusu ile başlayan gündeme Darıca Kent Konseyi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız'da dahil oldu.

Çayırova Belediyesi tarafından 50 Bin TL bütçe ayrılması Paln ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek meclis oturumuna taşınmasının ardından CHP Meclis Üyesi Halis Koç, "Çayırova Kent Konseyi bu 50 Bin TL'yi nerede kullanır, konsey kimlerden oluşur, etkinlikleri nelerdir, geçen yılda aynı miktardaki bütçe neden artırıma gitmez?" şeklinde soruları yöneltmiş, Meclis Başkan Vekili Orhan Keskin'de, "İlçemizde Kent Konseyinin çalışma ve hareketlerinden bende çok bilgi sahibi değilim. Diğer ilçelerde daha aktif olduğunu düşünüyorum." şekilinde cevaplandırmıştı. Konuya ilişkin görüşülen gündemin gazetemizde haber olarak yayınlanmasının ardından Darıca Kent Konseyi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız Darıca'daki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. GENÇLİK MECLİSİMİZİN ETKİNLİKERİNİN HIZINA YETİŞEMİYORUZ Başkan Sönmezyıldız konsey ile ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle gençlik ve kadın meclislerimizin sosyal, kültürel ve kentin gelişimine katkı sunacak aktivitelerini sıralamaya kalksak burada sizin sayfalarınız yetmez. Adnan Menderes Kültür Merkezi başta olmak üzere bir çok platformda sürekli etkinlik organizasyonları yapıyorlar. Emekli Meclisimizinde onlardan geri kalan tarafı yok. Darıca Kent Konbseyi benim değerlendirmemde bölgenin en etkili ve en hareketli kent konseyidir."dedi. BİZ BÜTÇE OLUŞTURMUYORUZ Sönmezyıldız konseyin bütçe oluşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise, "Biz Çayırova'da olduğu gibi bir bütçe talebinde bulunmuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak ile konseye ilişkin bütçe görüşmemizde aldığımız karar daha farklı. Bütçe oluşturduğumuz zaman gelir-gider ile ilgili bir beyanda bulunmak, tartışma ortamı yaratmak, harcamalara ilişkin spekülasyon oluşturmak gibi sıkıntılar içinde yer alınabileceğini öngördük. Konseye ilişkin organizasyonlarda belediye desteğini görüyoruz. Bu destek sayesinde bir bütçe ihtiyacımızda olmuyor."dedi.
Çayırova Belediyesi Ağustos Ayı Oturumu'nda CHP Meclis Üye Grup Sözcüsü Halis Koç'un, "Bu kent konseyleri ne iş yapar? " sorusu ile başlayan gündeme Darıca Kent Konseyi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız'da dahil oldu.

Çayırova Belediyesi tarafından 50 Bin TL bütçe ayrılması Paln ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek meclis oturumuna taşınmasının ardından CHP Meclis Üyesi Halis Koç, "Çayırova Kent Konseyi bu 50 Bin TL'yi nerede kullanır, konsey kimlerden oluşur, etkinlikleri nelerdir, geçen yılda aynı miktardaki bütçe neden artırıma gitmez?" şeklinde soruları yöneltmiş, Meclis Başkan Vekili Orhan Keskin'de, "İlçemizde Kent Konseyinin çalışma ve hareketlerinden bende çok bilgi sahibi değilim. Diğer ilçelerde daha aktif olduğunu düşünüyorum." şekilinde cevaplandırmıştı. Konuya ilişkin görüşülen gündemin gazetemizde haber olarak yayınlanmasının ardından Darıca Kent Konseyi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız Darıca'daki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

GENÇLİK MECLİSİMİZİN ETKİNLİKERİNİN HIZINA YETİŞEMİYORUZ

Başkan Sönmezyıldız konsey ile ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle gençlik ve kadın meclislerimizin sosyal, kültürel ve kentin gelişimine katkı sunacak aktivitelerini sıralamaya kalksak burada sizin sayfalarınız yetmez. Adnan Menderes Kültür Merkezi başta olmak üzere bir çok platformda sürekli etkinlik organizasyonları yapıyorlar. Emekli Meclisimizinde onlardan geri kalan tarafı yok. Darıca Kent Konbseyi benim değerlendirmemde bölgenin en etkili ve en hareketli kent konseyidir."dedi.

BİZ BÜTÇE OLUŞTURMUYORUZ

Sönmezyıldız konseyin bütçe oluşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise, "Biz Çayırova'da olduğu gibi bir bütçe talebinde bulunmuyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak ile konseye ilişkin bütçe görüşmemizde aldığımız karar daha farklı. Bütçe oluşturduğumuz zaman gelir-gider ile ilgili bir beyanda bulunmak, tartışma ortamı yaratmak, harcamalara ilişkin spekülasyon oluşturmak gibi sıkıntılar içinde yer alınabileceğini öngördük. Konseye ilişkin organizasyonlarda belediye desteğini görüyoruz. Bu destek sayesinde bir bütçe ihtiyacımızda olmuyor."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.