“Kentimiz için duyarlı olun”

Kocaeli 25.11.2020 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

“Kentimiz için duyarlı olun”

TMMOB Kocaeli Lastik Yakma Tesislerine yönelik kanun değişikliği görüşmeleri öncesi milletvekillerine yönelik çağrısını yineledi. Kamuoyunun da bildiği üzere, geçen hafta 18 Kasım’dan itibaren mecliste Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine görüşmeler yapıldı ve önerilen teklifin ilk 24 maddesi geçti.  Bu maddeler arasında gündeme getirilen 6. Madde mutabakatla tekliften kaldırıldı. Kocaeli Akademik Odalar Birliği ve TMMOB Kocaeli İKK tarafından görüş belirtilen 13’üncü madde küçük değişiklikler yapılarak kabul edildi. Bunun üzerine TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Kürekci daha önce milletvekillerine yaptıkları çağrıyı yineledi. “ENERJİ ÜRETİLMESİNİ ENGELLEDİ” TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Kürekci yinelenen çağrıda şu ifadeleri kullandı; “Özellikle kamuoyuna KAOB ve TMMOB Kocaeli İKK olarak görüşlerimizi belirttiğimiz 13’üncü madde küçük değişiklikler yapılarak kabul edilmiştir. Burada yapılan küçük değişiklik ömrünü tamamlamış lastikler (ÖTL) ile plastik çöplerin yakılmasını ve bu kaynaklardan enerji üretilmesini engellememiştir. Başta Kocaeli, Düzce ve Erzincan illerinde lastik yakarak elektrik üreten mevcuttaki tesislere ilave olarak bilinen 5 yeni lastik yakma tesisi ile birlikte ülkenin her tarafında gerek lastik yakarak gerekse de çöp yakarak elektrik enerjisi üretmenin önü açılacaktır. VEKİLLERE ÇAĞRI YAPTI TBMM’de görüşmeler devam ederken Kocaeli milletvekillerimiz; Sayın Tahsin Tarhan, Sayın Lütfü Türkkan ve Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu yasa değişikliklerine yönelik Kocaeli’nin ve ülkenin geleceğini gözetmişler, duyarlılıklarını göstermişlerdir. Maalesef diğer milletvekillerimiz kentimizin ve diğer kentlerimizin hava, toprak ve su kirliliğine neden olacak, olan bu maddeye yönelik şu ana kadar bir duyarlılık geliştirmemişlerdir. Bahsi geçen kanun teklifinin kalan maddeleri ile ilgili görüşmelere devam edilecek. Çevre kirliliğine neden olabilecek 13 maddenin iptal edilmesi, başta Kocaeli milletvekillerimiz olmak üzere tüm vekillerimizden duyarlılık göstermelerini talep ediyoruz.”

TMMOB Kocaeli Lastik Yakma Tesislerine yönelik kanun değişikliği görüşmeleri öncesi milletvekillerine yönelik çağrısını yineledi. Kamuoyunun da bildiği üzere, geçen hafta 18 Kasım’dan itibaren mecliste Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine görüşmeler yapıldı ve önerilen teklifin ilk 24 maddesi geçti.  Bu maddeler arasında gündeme getirilen 6. Madde mutabakatla tekliften kaldırıldı. Kocaeli Akademik Odalar Birliği ve TMMOB Kocaeli İKK tarafından görüş belirtilen 13’üncü madde küçük değişiklikler yapılarak kabul edildi. Bunun üzerine TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Kürekci daha önce milletvekillerine yaptıkları çağrıyı yineledi.

“ENERJİ ÜRETİLMESİNİ ENGELLEDİ”

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Murat Kürekci yinelenen çağrıda şu ifadeleri kullandı; “Özellikle kamuoyuna KAOB ve TMMOB Kocaeli İKK olarak görüşlerimizi belirttiğimiz 13’üncü madde küçük değişiklikler yapılarak kabul edilmiştir. Burada yapılan küçük değişiklik ömrünü tamamlamış lastikler (ÖTL) ile plastik çöplerin yakılmasını ve bu kaynaklardan enerji üretilmesini engellememiştir. Başta Kocaeli, Düzce ve Erzincan illerinde lastik yakarak elektrik üreten mevcuttaki tesislere ilave olarak bilinen 5 yeni lastik yakma tesisi ile birlikte ülkenin her tarafında gerek lastik yakarak gerekse de çöp yakarak elektrik enerjisi üretmenin önü açılacaktır.

VEKİLLERE ÇAĞRI YAPTI

TBMM’de görüşmeler devam ederken Kocaeli milletvekillerimiz; Sayın Tahsin Tarhan, Sayın Lütfü Türkkan ve Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu yasa değişikliklerine yönelik Kocaeli’nin ve ülkenin geleceğini gözetmişler, duyarlılıklarını göstermişlerdir. Maalesef diğer milletvekillerimiz kentimizin ve diğer kentlerimizin hava, toprak ve su kirliliğine neden olacak, olan bu maddeye yönelik şu ana kadar bir duyarlılık geliştirmemişlerdir. Bahsi geçen kanun teklifinin kalan maddeleri ile ilgili görüşmelere devam edilecek. Çevre kirliliğine neden olabilecek 13 maddenin iptal edilmesi, başta Kocaeli milletvekillerimiz olmak üzere tüm vekillerimizden duyarlılık göstermelerini talep ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.