KO-MEK kendisiyle yarışıyor

Kocaeli 31.07.2019 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

KO-MEK kendisiyle yarışıyor

Kentin marka değeri haline gelen Halk Üniversitesi, başarısıyla göz dolduruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, halk eğitimi alanında, kentin marka değeri haline gelen Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, (KO-MEK)eğitimdeki başarısı ve vatandaşlardan gördüğü ilgi sayesinde kendisiyle yarışır hale geldi. 15. eğitim yılını kutlayan KO-MEK, bu eğitim yılında 71 bin 433 kişiye, birbirinden farklı branşlarıyla hizmet verdi. KO-MEK’in eğitimdeki kalitesinden taviz vermemesi ülkenin istihdam politikasına adeta damga vurdu. Zira KO-MEK sertifikası iş bulma aşamasında kentin en önemli referans değerlerinden biri haline gelmeyi başardı. KENTİN MARKA DEĞERİ 15 yıl önce eğitim serüvenine başlayan KO-MEK, bugüne kadar 71 bin 488 kişiye farklı branşlarda hizmet verdi. Eğitim hayatına 12 kurs merkezi ile başlayan Halk Üniversitesi, her yıl artan ilgi nedeniyle kurs merkezi sayısını 42’ye yükseltti. Vatandaşlar ücretsiz ve kaliteli eğitimin önemini gördükçe bu kurslara olan ilgi artarak devam etti. İçinde bulunduğumuz 2018-2019 eğitim döneminde KO-MEK 221 branşıyla 71 bin 433 kişiye meslek ve sanat eğitimi verdi. Bu dönem içinde özellikle istihdam branşlarına vatandaşlardan yoğun ilgi oldu. KO-MEK’te Arıcılıktan, Kaynakçılığa, Sıhhi Tesisatçılıktan, Havuz Suyu Operatörlüğüne kadar 134 doğrudan ve dolaylı istihdam branşında vatandaşlara meslek eğitimi verildi. BİR YILDA YÜZDE 17 BÜYÜME Öte yandan KO-MEK geçtiğimiz iki eğitim döneminde büyüme hızını da rakamlarla ortaya koydu, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde sanat ve eğitim kurslarından 61.175 kişi eğitim aldı. Bu eğitim döneminde ise söz konusu sayı artarak 71 bin 433’e ulaştı. Bu kapsamda KO-MEK’ten eğitim alan kişi sayısında yaklaşık yüzde 17’lik bir artış gözlendi. ÜLKENİN İSTİHDAM POLİTİKASINA CAN VERDİ Sanat eğitimleriyle vatandaşlara aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi hizmeti veren KO-MEK, mesleki branşlarıyla ülkenin istihdam politikasına can verdi. İstihdam branşlarından mezun olan çok sayıda vatandaş ya kendi işini kurdu ya da aldığı eğitimin kalitesindeki “vasıflı eleman” etiketi ile iş bulmanın ayrıcalığını yaşadı. VEFASI, HURMASI, BOHÇASI Bunlara ek olarak KO-MEK’te üretilen KO-MEK Vefası, KO-MEK Bohçası ve KO-MEK Hurması projeleri;  bir olmanın, birlik olmanın anlamını taçlandırarak, gönül belediyeciliğinin yıldızı haline geldi. Vefasını hamleye dönüştüren, kızlarını çeyizsiz bırakmayan KO-MEK, Ramazan aylarında ihtiyaç sahipleriyle olan dayanışmasını ise KO-MEK hurması projesiyle bütünleştirdi. YENİ DÖNEM EYLÜL’DE BAŞLAYACAK Halk Üniversitesi vatandaşların ilgisiyle yeni eğitim döneminde de aynı kararlılıkla yoluna devam edecek. KO-MEK’te yeni eğitim dönemi Eylül ayı itibariyle yine 42 kurs merkezinde ve 361 branşla başlayacak. Ücretsiz kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlar KO-MEK’in www.komek.org adresi üzerinden başvurularını yapabilecek.
Kentin marka değeri haline gelen Halk Üniversitesi, başarısıyla göz dolduruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, halk eğitimi alanında, kentin marka değeri haline gelen Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, (KO-MEK)eğitimdeki başarısı ve vatandaşlardan gördüğü ilgi sayesinde kendisiyle yarışır hale geldi. 15. eğitim yılını kutlayan KO-MEK, bu eğitim yılında 71 bin 433 kişiye, birbirinden farklı branşlarıyla hizmet verdi. KO-MEK’in eğitimdeki kalitesinden taviz vermemesi ülkenin istihdam politikasına adeta damga vurdu. Zira KO-MEK sertifikası iş bulma aşamasında kentin en önemli referans değerlerinden biri haline gelmeyi başardı.

KENTİN MARKA DEĞERİ

15 yıl önce eğitim serüvenine başlayan KO-MEK, bugüne kadar 71 bin 488 kişiye farklı branşlarda hizmet verdi. Eğitim hayatına 12 kurs merkezi ile başlayan Halk Üniversitesi, her yıl artan ilgi nedeniyle kurs merkezi sayısını 42’ye yükseltti. Vatandaşlar ücretsiz ve kaliteli eğitimin önemini gördükçe bu kurslara olan ilgi artarak devam etti. İçinde bulunduğumuz 2018-2019 eğitim döneminde KO-MEK 221 branşıyla 71 bin 433 kişiye meslek ve sanat eğitimi verdi. Bu dönem içinde özellikle istihdam branşlarına vatandaşlardan yoğun ilgi oldu. KO-MEK’te Arıcılıktan, Kaynakçılığa, Sıhhi Tesisatçılıktan, Havuz Suyu Operatörlüğüne kadar 134 doğrudan ve dolaylı istihdam branşında vatandaşlara meslek eğitimi verildi.

BİR YILDA YÜZDE 17 BÜYÜME

Öte yandan KO-MEK geçtiğimiz iki eğitim döneminde büyüme hızını da rakamlarla ortaya koydu, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde sanat ve eğitim kurslarından 61.175 kişi eğitim aldı. Bu eğitim döneminde ise söz konusu sayı artarak 71 bin 433’e ulaştı. Bu kapsamda KO-MEK’ten eğitim alan kişi sayısında yaklaşık yüzde 17’lik bir artış gözlendi.

ÜLKENİN İSTİHDAM POLİTİKASINA CAN VERDİ

Sanat eğitimleriyle vatandaşlara aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi hizmeti veren KO-MEK, mesleki branşlarıyla ülkenin istihdam politikasına can verdi. İstihdam branşlarından mezun olan çok sayıda vatandaş ya kendi işini kurdu ya da aldığı eğitimin kalitesindeki “vasıflı eleman” etiketi ile iş bulmanın ayrıcalığını yaşadı.

VEFASI, HURMASI, BOHÇASI

Bunlara ek olarak KO-MEK’te üretilen KO-MEK Vefası, KO-MEK Bohçası ve KO-MEK Hurması projeleri;  bir olmanın, birlik olmanın anlamını taçlandırarak, gönül belediyeciliğinin yıldızı haline geldi. Vefasını hamleye dönüştüren, kızlarını çeyizsiz bırakmayan KO-MEK, Ramazan aylarında ihtiyaç sahipleriyle olan dayanışmasını ise KO-MEK hurması projesiyle bütünleştirdi.

YENİ DÖNEM EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Halk Üniversitesi vatandaşların ilgisiyle yeni eğitim döneminde de aynı kararlılıkla yoluna devam edecek. KO-MEK’te yeni eğitim dönemi Eylül ayı itibariyle yine 42 kurs merkezinde ve 361 branşla başlayacak. Ücretsiz kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlar KO-MEK’in www.komek.org adresi üzerinden başvurularını yapabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.