Kocaeli’de 234 kişi korona virüsten öldü

Gebze 02.06.2020 - 14:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli’de 234 kişi korona virüsten öldü

Türkiye sanayisinin önemli bölgelerinden olan Gebze’de vaka sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde. Kocaeli’de Nisan ayına kadar resmi rakamlara göre 234 kişi korona virüsten kaynaklı hayatını kaybetti. Son dönemde Kocaeli Sanayi Odası ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortak bir birim kurularak Gebze’deki sanayii bölgelerinde çalışan bütün işçilere test yapmak için çalışmalara başlandı. Çalışmadan yansıyan son veriler şu şekilde yansıdı: “Kurulan test merkezinde fabrikalarda bugüne kadar 29 bin 323 test yapıldı. Bu testler sonucunda 95 pozitif vaka tespit edildi. 314 firma taramadan geçerken 45 firmada ise pozitif vaka tespit edildi.” Test çalışmalarının halen sürdüğü Gebze’de bu veriler bile durumun işçiler açısından vahametini ortaya koyuyor. Ayrıca bunlar sadece tespit edilebilmiş tekil veriler, vaka çıkan yerlerde temaslı işçiler ya da fabrikada üretimle ilgili neler yapıldığı ise muamma.

Türkiye sanayisinin önemli bölgelerinden olan Gebze’de vaka sayısı Türkiye ortalamasının üzerinde. Kocaeli’de Nisan ayına kadar resmi rakamlara göre 234 kişi korona virüsten kaynaklı hayatını kaybetti.

Son dönemde Kocaeli Sanayi Odası ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortak bir birim kurularak Gebze’deki sanayii bölgelerinde çalışan bütün işçilere test yapmak için çalışmalara başlandı. Çalışmadan yansıyan son veriler şu şekilde yansıdı:

“Kurulan test merkezinde fabrikalarda bugüne kadar 29 bin 323 test yapıldı. Bu testler sonucunda 95 pozitif vaka tespit edildi. 314 firma taramadan geçerken 45 firmada ise pozitif vaka tespit edildi.”

Test çalışmalarının halen sürdüğü Gebze’de bu veriler bile durumun işçiler açısından vahametini ortaya koyuyor. Ayrıca bunlar sadece tespit edilebilmiş tekil veriler, vaka çıkan yerlerde temaslı işçiler ya da fabrikada üretimle ilgili neler yapıldığı ise muamma.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.