“Kocaeli’de altyapı seferberliği başlatılmalı”

Siyaset 22.08.2019 - 16:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Kocaeli’de altyapı seferberliği başlatılmalı”

İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu sorununun çözümü için konuyu meclis gündemine taşıyarak, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı seferberliği başlatması ger”kli" dedi.

Kocaeli’de meydana gelen yağışlar başta Gebze olmak üzere il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. İyi Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’nun altyapı sorunlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletti. Kurum’un cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM’ye sunan Türkkan, “Bunca yıl bu güzel kenti yönetenler altyapı adına hiçbir şey yapmadılar. Peki, bu kadar borç varken bu paralar nereye gitti? Her açıklamaları fıkra gibi. Bu seferki kediyle ciğer hikâyesine benziyor” diye konuştu. SORUNU KAYNAĞINDAN ÇÖZECEK İRADE GEREKLİ Lütfü Türkkan Kocaeli’nin altyapısı olmamasına rağmen milyarlarca lira borcu olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Kocaeli’nin en işlek caddelerine hatta yeni yapılan tramvay hattına bakın su altında. 31 Mart öncesi yağmur gideri olmadan asfaltlanan yollara bakın. TEM’e bakın su altında, E-5’e bakın su altında. Burada suçlu aşırı yağışlar değil, altyapının olmaması. İnsanlar yağmur yağdığında acaba eve dönebilir miyim? Ya da işe geç mi kalacağım gibi korkular yaşıyor çünkü yollar su dolu, tek geçiş noktaları altgeçitlerde bırakın paçanızı katlamayı geçmek için yüzmeniz gerekiyor. Sorun yağmur değil, gerekli çalışmayı yapmayan belediyeler. Vatandaşın evini lağım basmış, akşama kadar susuz bırakılmış, yazık değil mi bu insanlara. Çözümü çok basit. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı seferberliği başlatması gerekli. İlimizde çok şükür bunu yapabilecek ekipman var, gerekli malzemeleri üretebilecek sanayi kuruluşlarımız var. Sadece sorunu kaynağından çözecek irade gerekli.”
İYİ Parti Grup Başkan Vekili, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan bu sorununun çözümü için konuyu meclis gündemine taşıyarak, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı seferberliği başlatması ger”kli" dedi.

Kocaeli’de meydana gelen yağışlar başta Gebze olmak üzere il genelinde hayatı olumsuz etkiledi. İyi Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’nun altyapı sorunlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a iletti. Kurum’un cevaplaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM’ye sunan Türkkan, “Bunca yıl bu güzel kenti yönetenler altyapı adına hiçbir şey yapmadılar. Peki, bu kadar borç varken bu paralar nereye gitti? Her açıklamaları fıkra gibi. Bu seferki kediyle ciğer hikâyesine benziyor” diye konuştu.

SORUNU KAYNAĞINDAN ÇÖZECEK İRADE GEREKLİ

Lütfü Türkkan Kocaeli’nin altyapısı olmamasına rağmen milyarlarca lira borcu olduğunu belirterek şöyle konuştu; “Kocaeli’nin en işlek caddelerine hatta yeni yapılan tramvay hattına bakın su altında. 31 Mart öncesi yağmur gideri olmadan asfaltlanan yollara bakın. TEM’e bakın su altında, E-5’e bakın su altında. Burada suçlu aşırı yağışlar değil, altyapının olmaması. İnsanlar yağmur yağdığında acaba eve dönebilir miyim? Ya da işe geç mi kalacağım gibi korkular yaşıyor çünkü yollar su dolu, tek geçiş noktaları altgeçitlerde bırakın paçanızı katlamayı geçmek için yüzmeniz gerekiyor. Sorun yağmur değil, gerekli çalışmayı yapmayan belediyeler. Vatandaşın evini lağım basmış, akşama kadar susuz bırakılmış, yazık değil mi bu insanlara. Çözümü çok basit. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı seferberliği başlatması gerekli. İlimizde çok şükür bunu yapabilecek ekipman var, gerekli malzemeleri üretebilecek sanayi kuruluşlarımız var. Sadece sorunu kaynağından çözecek irade gerekli.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.