19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’de en çok ONLAR yaşıyor!

Kocaeli 08.10.2015 - 12:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli’de en çok ONLAR yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013-2014 dönemi 'Hayat Tabloları İstatistikleri'ni açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013-2014 dönemi 'Hayat Tabloları İstatistikleri'ni açıkladı. Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu istatistiğe göre ilimizde en uzun kadınlar yaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye geneli için hazırladığı verileri, kendi bölgesi için de hazırlayan TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Kocaeli’de en uzun kadınlar yaşıyor. Türkiye genelinde yaşam süresinin en yüksek olduğu iller Tunceli ve Muğla olurken, bu illeri Mardin ve Giresun takip etti. Yaşam süresinin en kısa olduğu iller ise Kilis, Van, Ağrı ve Ardahan oldu.  TÜRKİYE’DE EN UZUN KADINLAR YAŞIYOR Doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 78, erkeklerde 75,3 ve kadınlarda 80,7 yıl oldu. Kocaeli’de doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,5, kadında 80,3 yıl olarak kayıtlara geçti. Buna göre Kocaeli, Hayat Tablosu İstatistik Raporu’nda Türkiye ortalaması ile hemen hemen eşit verilere sahip oldu.  
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013-2014 dönemi 'Hayat Tabloları İstatistikleri'ni açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013-2014 dönemi 'Hayat Tabloları İstatistikleri'ni açıkladı. Kocaeli’nin de aralarında bulunduğu istatistiğe göre ilimizde en uzun kadınlar yaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Türkiye geneli için hazırladığı verileri, kendi bölgesi için de hazırlayan TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Kocaeli’de en uzun kadınlar yaşıyor. Türkiye genelinde yaşam süresinin en yüksek olduğu iller Tunceli ve Muğla olurken, bu illeri Mardin ve Giresun takip etti. Yaşam süresinin en kısa olduğu iller ise Kilis, Van, Ağrı ve Ardahan oldu. 

TÜRKİYE’DE EN UZUN KADINLAR YAŞIYOR

Doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 78, erkeklerde 75,3 ve kadınlarda 80,7 yıl oldu. Kocaeli’de doğuşta beklenen yaşam süresi erkekte 75,5, kadında 80,3 yıl olarak kayıtlara geçti. Buna göre Kocaeli, Hayat Tablosu İstatistik Raporu’nda Türkiye ortalaması ile hemen hemen eşit verilere sahip oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.