GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Kocaeli’de fahiş fiyata izin yok

Kocaeli 06.04.2020 - 11:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli’de fahiş fiyata izin yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi durumların oluşmaması için işyerlerinde denetimler gerçekleştirdi Bir yandan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesine sıkı bir şekilde devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Zabıta ekipleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması kanunu kapsamında İl Ticaret Müdürlüğü ve ilçe belediyesi zabıta ekipleri ile Kocaeli genelinde denetimler gerçekleştiriyor. HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA GEÇİT YOK Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de Koronavirüs salgını ile mücadele ediliyor. İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde, fahiş fiyat yükselmeleri ve satıştan kaçınma gibi durumların ortaya çıkmaması için Büyükşehir Zabıta ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Yapılan işyeri denetimlerinde ürünlerin son 3 aylık faturaları kontrol ediliyor ve fiyat artışının olup olmadığı gözlemleniyor. Yapılan denetimlerde fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve kurullara uymayan durumlarının tespiti varsa tutanak tutularak İl Ticaret Müdürlüğüne sevk ediliyor. İl Ticaret Müdürlüğü de kanunlar çerçevesinde kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem uyguluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe zabıta ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ile birlikte fahiş fiyat artışı ve stokçuluk gibi durumların oluşmaması için işyerlerinde denetimler gerçekleştirdi

Bir yandan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesine sıkı bir şekilde devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Zabıta ekipleri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması kanunu kapsamında İl Ticaret Müdürlüğü ve ilçe belediyesi zabıta ekipleri ile Kocaeli genelinde denetimler gerçekleştiriyor.

HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA GEÇİT YOK

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de Koronavirüs salgını ile mücadele ediliyor. İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde, fahiş fiyat yükselmeleri ve satıştan kaçınma gibi durumların ortaya çıkmaması için Büyükşehir Zabıta ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Yapılan işyeri denetimlerinde ürünlerin son 3 aylık faturaları kontrol ediliyor ve fiyat artışının olup olmadığı gözlemleniyor. Yapılan denetimlerde fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve kurullara uymayan durumlarının tespiti varsa tutanak tutularak İl Ticaret Müdürlüğüne sevk ediliyor. İl Ticaret Müdürlüğü de kanunlar çerçevesinde kurallara uymayan işyerlerine cezai işlem uyguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.