19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli'de farklı bir buluşma

Kocaeli 06.01.2017 - 10:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli'de farklı bir buluşma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatro severleri farklı bir Jan Dark ile buluşmaya davet ediyor. Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü yazar Bernard Shaw’ın Jan Dark oyununu yeni bir yorumla sahneye koyuyor.

M.S 1429 Fransa’sında, Jan Dark adında bir kadın, işgal altında olan ülkesini kurtarmak için, inancı ve inandıklarıyla harekete geçiyor. Ve onun ‘’ulusal kahramanlığa’’ uzanan yaşam öyküsü ve de trajik ölümü, post-dramatik tiyatro etmenleriyle yeniden yorumlanıp, günümüz dünya ‘’trajedisiyle’’ birleşiyor.           EZEN VE EZİLENLER Dün ve bugün! Ezen ve ezilenler! Savaşın orta yerinde ayağa kalkan bir kadın! İster günümüz Ortadoğu halkından olsun, ister geçmişte yola çıkan Jan Dark! Yolları birleşiyor. Tıpkı inancı ve inandıklarıyla, yaşadıkları ve de haykırdıklarıyla… Yarın, umut demek çünkü! Jan Dark, 8 Ocak Cumartesi saat 20.00’de SDKM’de.   Yazan:                          Bernard Shaw Çeviren :                      Muzaffer Aksoy Yönetmen:                            Muzaffer Aksoy Yönetmen Yrd.:           Ozan Şahin Dekor & Kostüm Tasarımı :                    Özüdoğru Cici Işık Tasarımı:               Cafer Yiğiter Müzik Kurgu Tasarımı & Realizasyon:            İlker Sevüker, Aytek Mete Elgün, Birol Akman Dramaturg:                  Sevil Koç Koreograf :                  Evrim Akyay Proje Sorumlusu:        Veysel Sami Berikan   Oynayanlar; A. Yaşar Özveri, Aydın Sigalı, Şafak Karali, Ufuk Aşar, Nuri Karadeniz, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Esra Yaşar, Emre Işık, Azer Şelte, Başar Alemdar, Duygu Mine Özcan, Ezgi Özbalı, Nursel Çeliktürk, Sarper Saydam, Sezen Düzakar, Tamer Gültekin, Tunç Efe, İlker Bağlam, Erdoğan Hasan Cengiz, Z. Dilara Yazaroğlu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatro severleri farklı bir Jan Dark ile buluşmaya davet ediyor. Şehir Tiyatroları, dünyaca ünlü yazar Bernard Shaw’ın Jan Dark oyununu yeni bir yorumla sahneye koyuyor.

M.S 1429 Fransa’sında, Jan Dark adında bir kadın, işgal altında olan ülkesini kurtarmak için, inancı ve inandıklarıyla harekete geçiyor. Ve onun ‘’ulusal kahramanlığa’’ uzanan yaşam öyküsü ve de trajik ölümü, post-dramatik tiyatro etmenleriyle yeniden yorumlanıp, günümüz dünya ‘’trajedisiyle’’ birleşiyor.

         

EZEN VE EZİLENLER

Dün ve bugün! Ezen ve ezilenler! Savaşın orta yerinde ayağa kalkan bir kadın! İster günümüz Ortadoğu halkından olsun, ister geçmişte yola çıkan Jan Dark! Yolları birleşiyor. Tıpkı inancı ve inandıklarıyla, yaşadıkları ve de haykırdıklarıyla… Yarın, umut demek çünkü! Jan Dark, 8 Ocak Cumartesi saat 20.00’de SDKM’de.

 

Yazan:                          Bernard Shaw

Çeviren :                      Muzaffer Aksoy

Yönetmen:                            Muzaffer Aksoy

Yönetmen Yrd.:           Ozan Şahin

Dekor & Kostüm

Tasarımı :                    Özüdoğru Cici

Işık Tasarımı:               Cafer Yiğiter

Müzik Kurgu Tasarımı

& Realizasyon:            İlker Sevüker, Aytek Mete Elgün, Birol Akman

Dramaturg:                  Sevil Koç

Koreograf :                  Evrim Akyay

Proje Sorumlusu:        Veysel Sami Berikan

 

Oynayanlar;

A. Yaşar Özveri, Aydın Sigalı, Şafak Karali, Ufuk Aşar, Nuri Karadeniz, Aytek Mete Elgün, Volkan Dinç, Esra Yaşar, Emre Işık, Azer Şelte, Başar Alemdar, Duygu Mine Özcan, Ezgi Özbalı, Nursel Çeliktürk, Sarper Saydam, Sezen Düzakar, Tamer Gültekin, Tunç Efe, İlker Bağlam, Erdoğan Hasan Cengiz, Z. Dilara Yazaroğlu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.