19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kocaeli’de ‘Martı’ rüzgarı

Kocaeli 03.10.2020 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli’de ‘Martı’ rüzgarı

GEBZE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Ulaşım kolaylığı sağlayan elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı, Kocaeli’ne özel açılışı ücretsiz ve dakikası 39 kuruş olarak hizmete başladı. Martı şimdilik Gebze’de hizmet vermeyecek. İstanbul'daki faaliyetini sürdüren alternatif ulaşım aracı olarak çok sayıda vatandaşın tercih ettiği ‘Martı’ Kocaeli’ne de geldi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde tanıtım lansmanı gerçekleşen Martı’nın Kocaeli genelinde dakikası 39 kuruş olarak belirlenirken özel açılış ücreti bulunmayacak. Karekod üzerinden onlıne olarak kiralanan Martı, Yahya Kaptan, Yürüyüş yolu, Sekapark ve Başiskele Sahili'nde faaliyete geçti. İzmitli olduğunu söyleyen Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem, Martı'nın fiyatlarını Kocaeli'ne özel ayarladıklarını belirtti. Öktem, “Kocaeli'nde faaliyet gösterecek Martı'dan açılış ücreti almayacağız. Dakikası ise 39 kuruş olacak. Martı hem çevreye hem de ulaşıma katkı sağlayan bir araç. Kocaeli'nde daha fazla olacağız” dedi. TRAFİĞİ RAHATLACAK Tanıtım organizasyonunda Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem’in ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Özellikle kısa mesafeli erişimde bu tür ‘Martı’ gibi araçların erişiminde dünya standardında aşağı yukarı 2 kilometredir. Martı'nın kullanım alanları, kullanım kuralları hangi belgelerle kullanılacağına ilişkin de yakında bir düzenleyici işlem yapılacak. Ondan sonra bu araçların daha da yaygınlaştığını özellikle şehir merkezinde kullanımda trafiği de rahatlatacağını göreceğiz. Elektrikli araçlar çevre açısından önemli. Bu manada çevreci ulaşım konusunda bizim de hassasiyetimizi biliyorsunuz. 2007’den beri doğalgazlı araç kullanıyoruz şehrimizde. Ben Martı'nın Kocaeli'de üretilecek olmasının mutluluğuyla değerli arkadaşımız Oğuz Alper Öktem'i tebrik ediyorum. İnşallah Kocaeliler Martı'yı sever. Martı'nın renkleri özellikle yeşil-siyah olarak seçilmiş. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  
GEBZE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Ulaşım kolaylığı sağlayan elektrikli scooter paylaşım girişimi Martı, Kocaeli’ne özel açılışı ücretsiz ve dakikası 39 kuruş olarak hizmete başladı. Martı şimdilik Gebze’de hizmet vermeyecek.

İstanbul'daki faaliyetini sürdüren alternatif ulaşım aracı olarak çok sayıda vatandaşın tercih ettiği ‘Martı’ Kocaeli’ne de geldi. Kocaeli Kongre Merkezi'nde tanıtım lansmanı gerçekleşen Martı’nın Kocaeli genelinde dakikası 39 kuruş olarak belirlenirken özel açılış ücreti bulunmayacak. Karekod üzerinden onlıne olarak kiralanan Martı, Yahya Kaptan, Yürüyüş yolu, Sekapark ve Başiskele Sahili'nde faaliyete geçti. İzmitli olduğunu söyleyen Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem, Martı'nın fiyatlarını Kocaeli'ne özel ayarladıklarını belirtti. Öktem, “Kocaeli'nde faaliyet gösterecek Martı'dan açılış ücreti almayacağız. Dakikası ise 39 kuruş olacak. Martı hem çevreye hem de ulaşıma katkı sağlayan bir araç. Kocaeli'nde daha fazla olacağız” dedi.

TRAFİĞİ RAHATLACAK

Tanıtım organizasyonunda Martı'nın CEO'su Oğuz Alper Öktem’in ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Özellikle kısa mesafeli erişimde bu tür ‘Martı’ gibi araçların erişiminde dünya standardında aşağı yukarı 2 kilometredir. Martı'nın kullanım alanları, kullanım kuralları hangi belgelerle kullanılacağına ilişkin de yakında bir düzenleyici işlem yapılacak. Ondan sonra bu araçların daha da yaygınlaştığını özellikle şehir merkezinde kullanımda trafiği de rahatlatacağını göreceğiz. Elektrikli araçlar çevre açısından önemli. Bu manada çevreci ulaşım konusunda bizim de hassasiyetimizi biliyorsunuz. 2007’den beri doğalgazlı araç kullanıyoruz şehrimizde. Ben Martı'nın Kocaeli'de üretilecek olmasının mutluluğuyla değerli arkadaşımız Oğuz Alper Öktem'i tebrik ediyorum. İnşallah Kocaeliler Martı'yı sever. Martı'nın renkleri özellikle yeşil-siyah olarak seçilmiş. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.