Kocaeli'de yere kuru yemiş kabuğu atana 82 lira ceza

Kocaeli 03.09.2016 - 14:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli'de yere kuru yemiş kabuğu atana 82 lira ceza

Gölcük'de zabıta ekipleri, kuruyemişin kabuklarını yere atanlara Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor.

  Gölcük'de zabıta ekipleri, kuruyemişin kabuklarını yere atanlara Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş önce ikaz ettiklerini, ancak ikazlara rağmen kuruyemiş kabuklarını yere atanlara ceza kestiklerini belirterek, vatandaşların çevreye karşı hassas olmalarını istedi. KİRLİLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN Gölcük Belediyesi zabıta ekipleri yaz aylarında özellikle çekirdek kabuklarının yere atılması nedeniyle yaşanan kirliliği önlemek için çalışma yapıyor. Sahil bandı ve parklarda kontrollerde bulunan zabıta ekipleri kuruyemiş kabuklarını yere atanları uyarıyor. Zabıta ekibi tüm uyarılara rağmen kuruyemiş kabuklarını yerlere atanlara ise Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor. Yaz ayları boyunca yaklaşık 10 kişiye ceza kesildi. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş insanların dinlenebildiği mekanları temiz tutmaya çalıştıklarını belirterek, "Maalesef bir takım insanlarımız cadde ve sokakları kirletmekte ısrar ediyor. Özellikle sahillerimizi. Sahillerimiz insanların daha sağlıklı huzurlu bir şekilde günün yorgunluğunu atabilecekleri, dinlenebilecekleri mekanlar. Buraların düzenli, sağlıklı olması hepimizin ortak arzusu ve isteğidir. Belediye çalışanları da bu amaç doğrultusunda hizmet üretmekte. Yardımcı olmak adına bazı insanlarımız maalesef katkı koymuyorlar" dedi. ÇEVRE TEMİZLİĞİNE HASSASİYET Vatandaşların çevreyi temiz tutma konusunda daha hassas olmasını isteyen Ellibeş, "Bazı vatandaşlarımız yedikleri kuruyemişlerin kabuklarını yere atmaktalar. İkazlara ve yasalara uymayan vatandaşlarımıza Kabahatler Kanunu'nun 41'inci maddesine göre ceza yazıyoruz. Bu da 82 lira cezadır. İstemeyerek de olsa sağlıklı bir sahil ve güzergahların oluşması adına yapıyoruz. Bu kontroller düzenli olarak yapılmakta. Hedefimiz ceza yazmak değil. Önce ikaz ediyoruz, ısrar edenlere de caydırıcı olması adına ceza yazmaya devam ediyoruz. Çünkü çevreye verdiği bir zarar var. Parkeler arasına sıkışan kabukları almakta personelimiz zorlanıyor. Herkesin evine gösterdiği temizliği ve hassasiyeti bu bölgelere de göstereceğine inancımız tamdır" diye konuştu.
Gölcük'de zabıta ekipleri, kuruyemişin kabuklarını yere atanlara Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor.
 
Gölcük'de zabıta ekipleri, kuruyemişin kabuklarını yere atanlara Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş önce ikaz ettiklerini, ancak ikazlara rağmen kuruyemiş kabuklarını yere atanlara ceza kestiklerini belirterek, vatandaşların çevreye karşı hassas olmalarını istedi.

KİRLİLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN

Gölcük Belediyesi zabıta ekipleri yaz aylarında özellikle çekirdek kabuklarının yere atılması nedeniyle yaşanan kirliliği önlemek için çalışma yapıyor. Sahil bandı ve parklarda kontrollerde bulunan zabıta ekipleri kuruyemiş kabuklarını yere atanları uyarıyor. Zabıta ekibi tüm uyarılara rağmen kuruyemiş kabuklarını yerlere atanlara ise Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor. Yaz ayları boyunca yaklaşık 10 kişiye ceza kesildi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş insanların dinlenebildiği mekanları temiz tutmaya çalıştıklarını belirterek, "Maalesef bir takım insanlarımız cadde ve sokakları kirletmekte ısrar ediyor. Özellikle sahillerimizi. Sahillerimiz insanların daha sağlıklı huzurlu bir şekilde günün yorgunluğunu atabilecekleri, dinlenebilecekleri mekanlar. Buraların düzenli, sağlıklı olması hepimizin ortak arzusu ve isteğidir. Belediye çalışanları da bu amaç doğrultusunda hizmet üretmekte. Yardımcı olmak adına bazı insanlarımız maalesef katkı koymuyorlar" dedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNE HASSASİYET

Vatandaşların çevreyi temiz tutma konusunda daha hassas olmasını isteyen Ellibeş, "Bazı vatandaşlarımız yedikleri kuruyemişlerin kabuklarını yere atmaktalar. İkazlara ve yasalara uymayan vatandaşlarımıza Kabahatler Kanunu'nun 41'inci maddesine göre ceza yazıyoruz. Bu da 82 lira cezadır. İstemeyerek de olsa sağlıklı bir sahil ve güzergahların oluşması adına yapıyoruz. Bu kontroller düzenli olarak yapılmakta. Hedefimiz ceza yazmak değil. Önce ikaz ediyoruz, ısrar edenlere de caydırıcı olması adına ceza yazmaya devam ediyoruz. Çünkü çevreye verdiği bir zarar var. Parkeler arasına sıkışan kabukları almakta personelimiz zorlanıyor. Herkesin evine gösterdiği temizliği ve hassasiyeti bu bölgelere de göstereceğine inancımız tamdır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.