Kocaeli Derin Nefes Aldı

Kocaeli 08.02.2018 - 12:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kocaeli Derin Nefes Aldı

Kocaeli’nin en önemli içme su kaynağı olan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 50’yi geçti. Kocaeli’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağışsız ve kurak geçen günlerin arıdan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi hızla düşmeye başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda su seviyesi yüzde 20’nin altına düşerek ‘Kış ortasında susuz mu kalacağız’ endişesi yaratmıştı. Son günlerde Kocaeli’nin yüksek kesimlerine yağan kar yağışı ve sağanak yağış ile birlikte Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yükselmeye başladı. Dün yapılan ölçümlere göre, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 57’ye çıktı. Yuvacık Barajı’nda 29 milyon 80 bin metreküp su bulunuyor. Öte yandan 25 milyon metreküp kapasiteli Kandıra İlçesi ve bağlı köylerin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda ise su seviyesi azalmaya başladı. Namazgah Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 59’a geriledi. Barajda bulunan su miktarı ise 13 milyon 350 bin metreküp.      

Kocaeli’nin en önemli içme su kaynağı olan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 50’yi geçti.

Kocaeli’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yağışsız ve kurak geçen günlerin arıdan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi hızla düşmeye başlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda su seviyesi yüzde 20’nin altına düşerek ‘Kış ortasında susuz mu kalacağız’ endişesi yaratmıştı. Son günlerde Kocaeli’nin yüksek kesimlerine yağan kar yağışı ve sağanak yağış ile birlikte Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yükselmeye başladı. Dün yapılan ölçümlere göre, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 57’ye çıktı. Yuvacık Barajı’nda 29 milyon 80 bin metreküp su bulunuyor. Öte yandan 25 milyon metreküp kapasiteli Kandıra İlçesi ve bağlı köylerin su ihtiyacını karşılayan Namazgah Barajı'nda ise su seviyesi azalmaya başladı. Namazgah Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 59’a geriledi. Barajda bulunan su miktarı ise 13 milyon 350 bin metreküp.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.