Kocaeli, Erdoğan’ın yanında!

Siyaset 26.10.2020 - 18:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Kocaeli, Erdoğan’ın yanında!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Bölgesi Belediye Başkanları, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hollanda'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önceki gün, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin cenaze töreninde özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade ederek, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini dile getirmişti. Macron’un açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri 7. Olağan Genel Kongresi’nde, “Macron denilen zatın İslam ile Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” sözlerinin ardından Fransa'dan açıklama yapıldı. Erdoğan'ın ifadelerinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada Fransa'nın Türkiye'deki Büyükelçisi Herve Magro'nun istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağrıldığı aktarıldı.     MÜCADELE ETMEK BOYNUMUZUN BORCU Tüm bu yaşananların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Bölgesi belediye başkanları Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükakın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kutsal kitabımıza, peygamberimize, değerlerimize ve liderimize saldırılarda bulunan batının faşist zihniyetli, İslam düşmanı politikacıları Macron ve Geert Wilders gibileriyle mücadele etmek boynumuzun borcudur” dedi. KİN VE NEFRET KUSUYORLAR Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, “Fransa'da camilerimiz kapatılıyor. Devlet dairelerinde kutsal kitabımız ve Peygamber Efendimiz ile ilgili iğrenç karikatürler sergileniyor. Almanya'da Müslümanlar devlet eliyle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Sözde ‘Medeni’ insanların coğrafyasında İslamiyet ve Türkiye düşmanlığı tüm şiddetiyle yükseliyor. Batı'nın faşist bilinçaltı kin ve nefret kusmaya devam ediyor” sözleri ile İslam ve Türk düşmanlığını kınadı. BÜYÜYEN BİR İNSANLIK SORUNU Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Avrupa’daki faşizm, ırkçılık ve İslam düşmanlığının insanlık sorununa dönüştüğünü belirterek, “Fransa, Almanya, Hollanda... Avrupa’da yükselen faşizm, ırkçılık ve İslam düşmanlığı, her geçen gün daha da büyüyen bir insanlık sorununa dönüşüyor. Ahlak yoksunu bütün politikacılara dur demek ve hep birlikte mücadele etmek zorundayız” ifadelerini kullandı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolarını paylaşarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef göstererek yapılan alçak paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızın her daim yanındayız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Bölgesi Belediye Başkanları, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hollanda'da ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önceki gün, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin cenaze töreninde özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade ederek, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini dile getirmişti. Macron’un açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kayseri 7. Olağan Genel Kongresi’nde, “Macron denilen zatın İslam ile Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var” sözlerinin ardından Fransa'dan açıklama yapıldı. Erdoğan'ın ifadelerinin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada Fransa'nın Türkiye'deki Büyükelçisi Herve Magro'nun istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağrıldığı aktarıldı.

 

 

MÜCADELE ETMEK BOYNUMUZUN BORCU

Tüm bu yaşananların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Gebze Bölgesi belediye başkanları Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İslam’a ve Müslümanlara yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükakın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Kutsal kitabımıza, peygamberimize, değerlerimize ve liderimize saldırılarda bulunan batının faşist zihniyetli, İslam düşmanı politikacıları Macron ve Geert Wilders gibileriyle mücadele etmek boynumuzun borcudur” dedi.

KİN VE NEFRET KUSUYORLAR

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ise, “Fransa'da camilerimiz kapatılıyor. Devlet dairelerinde kutsal kitabımız ve Peygamber Efendimiz ile ilgili iğrenç karikatürler sergileniyor. Almanya'da Müslümanlar devlet eliyle baskı altına alınmaya çalışılıyor. Sözde ‘Medeni’ insanların coğrafyasında İslamiyet ve Türkiye düşmanlığı tüm şiddetiyle yükseliyor. Batı'nın faşist bilinçaltı kin ve nefret kusmaya devam ediyor” sözleri ile İslam ve Türk düşmanlığını kınadı.

BÜYÜYEN BİR İNSANLIK SORUNU

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Avrupa’daki faşizm, ırkçılık ve İslam düşmanlığının insanlık sorununa dönüştüğünü belirterek, “Fransa, Almanya, Hollanda... Avrupa’da yükselen faşizm, ırkçılık ve İslam düşmanlığı, her geçen gün daha da büyüyen bir insanlık sorununa dönüşüyor. Ahlak yoksunu bütün politikacılara dur demek ve hep birlikte mücadele etmek zorundayız” ifadelerini kullandı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolarını paylaşarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef göstererek yapılan alçak paylaşımı şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımızın her daim yanındayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.