GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

Kocaeli'nde En Fazla Erken Evlenme Bakın Hangi İlçemizde?

Gebze 10.10.2019 - 13:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli'nde En Fazla Erken Evlenme Bakın Hangi İlçemizde?

Kız çocuklarının erken evlenmesi ile ilgili konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Şehrimizde 18 yaş altı evliliğin en fazla olduğu ilçeler sıralaması ise Gebze, Dilovası, İzmit, Körfez ve Gölcük’tür. Bu konuda herkesin yapabileceği bir faaliyet vardır” dedi Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun (TSKF) toplumsal sorumluluk projesi “Görün Bizi”, Kocaeli Valiliği himayesinde Kocaeli Barosu, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda düzenlenen özel bir panel ile başladı. Panelde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Kız çocukları ve kadınların yaşamından pek çok açıdan risk oluşturan erken yaşta evliliktir. Uluslararası hukuk bağlamında evlilik yetişkinlere özgü bir kurum olarak nitelenmiş ve tarafların baskı ve zorlama olmadan karar verilmesi gerektiği belirtilmiştir. Henüz fiziksel ve düşünsel gelişimini tamamlamayan 18 yaşın altındaki çocukların evliliği çeşitli sorunlara neden olmaktadır” diye konuştu. HER 5 KIZ ÇOCUĞUNDAN BİRİSİ “Erken evlilikler toplumların gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak hareket etmektedir” diyen Aksoy, “UNİCEF raporlarına baktığımızda bu sorunun çözümü için her ülke yatırım yapmadığı sürece 30 yıl içerisinde bu rakam korkunç seviyelere varacaktır. 5 kız çocuğundan biri 18 yaş ve altında, 9 çocuktan biri ise 15 yaş ve altında evlenmektedir. Dünyada rakam bu şekildedir. TÜİK’in evlenme rakamlarına baktığımızda 2003 yılında Türkiye’de 18 yaş altı evlenme oranı 8.1 iken 2018 ise 3.2 olarak belirlenmiştir” dedi. KOCAELİ 72’İNCİ SIRADA YER ALIYOR Aksoy konuşmasının sonunda, “İlimiz Kocaeli’de ise 2016 yılında Türkiye 5.9 iken, 2.9 istatistiği ile Kocaeli 68’inci sırada yer almıştır. 2018 verilerine göre ise Kocaeli 72’inci sırada yer almaktadır. Şehrimizde 18 yaş altı evliliğin en fazla olduğu ilçeler sıralaması ise Gebze, İzmit, Dilovası, Körfez, ve Gölcük’tür. Bu konuda herkesin yapabileceği bir faaliyet vardır. Birçok sivil toplum kuruluşumuzun kadın, kız çocuğu ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları var. Tüm paydaşlar yine STK’lar ile birlikte çalışarak bu konuda da başarılı olacağımıza inanıyorum” sözlerini kullandı.    

Kız çocuklarının erken evlenmesi ile ilgili konuşan Vali Hüseyin Aksoy, "Şehrimizde 18 yaş altı evliliğin en fazla olduğu ilçeler sıralaması ise Gebze, Dilovası, İzmit, Körfez ve Gölcük’tür. Bu konuda herkesin yapabileceği bir faaliyet vardır” dedi

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun (TSKF) toplumsal sorumluluk projesi “Görün Bizi”, Kocaeli Valiliği himayesinde Kocaeli Barosu, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Meclis Salonu’nda düzenlenen özel bir panel ile başladı. Panelde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Kız çocukları ve kadınların yaşamından pek çok açıdan risk oluşturan erken yaşta evliliktir. Uluslararası hukuk bağlamında evlilik yetişkinlere özgü bir kurum olarak nitelenmiş ve tarafların baskı ve zorlama olmadan karar verilmesi gerektiği belirtilmiştir. Henüz fiziksel ve düşünsel gelişimini tamamlamayan 18 yaşın altındaki çocukların evliliği çeşitli sorunlara neden olmaktadır” diye konuştu.

HER 5 KIZ ÇOCUĞUNDAN BİRİSİ

“Erken evlilikler toplumların gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak hareket etmektedir” diyen Aksoy, “UNİCEF raporlarına baktığımızda bu sorunun çözümü için her ülke yatırım yapmadığı sürece 30 yıl içerisinde bu rakam korkunç seviyelere varacaktır. 5 kız çocuğundan biri 18 yaş ve altında, 9 çocuktan biri ise 15 yaş ve altında evlenmektedir. Dünyada rakam bu şekildedir. TÜİK’in evlenme rakamlarına baktığımızda 2003 yılında Türkiye’de 18 yaş altı evlenme oranı 8.1 iken 2018 ise 3.2 olarak belirlenmiştir” dedi.

KOCAELİ 72’İNCİ SIRADA YER ALIYOR

Aksoy konuşmasının sonunda, “İlimiz Kocaeli’de ise 2016 yılında Türkiye 5.9 iken, 2.9 istatistiği ile Kocaeli 68’inci sırada yer almıştır. 2018 verilerine göre ise Kocaeli 72’inci sırada yer almaktadır. Şehrimizde 18 yaş altı evliliğin en fazla olduğu ilçeler sıralaması ise Gebze, İzmit, Dilovası, Körfez, ve Gölcük’tür. Bu konuda herkesin yapabileceği bir faaliyet vardır. Birçok sivil toplum kuruluşumuzun kadın, kız çocuğu ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları var. Tüm paydaşlar yine STK’lar ile birlikte çalışarak bu konuda da başarılı olacağımıza inanıyorum” sözlerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.