'KOCAELİ'NİN SORUNUNU ÇÖZMEK TÜRKİYE'NİN SORUNU ÇÖZMEKTİR'

Kocaeli 06.02.2016 - 11:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

'KOCAELİ'NİN SORUNUNU ÇÖZMEK TÜRKİYE'NİN SORUNU ÇÖZMEKTİR'

KSO’da düzenlenen toplantıda kentimizde kimya alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile görüşen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli’deki sektörel konu ve sorunların çözümü aslında Türkiye’nin sorunlarını çözmek anlamına geliyor” dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında kentimizde kimya alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile bir araya geldi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi alanında kentimizde yaşanan sorunları ve faaliyet raporlarını Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na aktardı.  VERİLERİ AKTARDI KSO Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Osman Sarı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Nurullah Orel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ve KSO Meslek Komitesi üyeleri katıldı. Ayhan Zeytinoğlu, “2014 yılında Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) verilerine göre; Kocaeli’de bulunan işletmelerin toplam cirosu 213,5 milyar TL, kişi başı ciro Trabzon ve Tekirdağ’dan sonra 119,953 Euro’dur. Kocaeli sanayi kuruluşlarının ülkemizdeki sanayi faaliyetlerinden aldığı pay ise yüzde 8,44’tür” dedi.  “EN ÇOK KAZANÇ SAĞLAYAN İL” 2015 yılı Maliye Bakanlığı verilerine göre Kocaeli’nin İstanbul’dan sonra toplanan vergilerin yüzde 12,1’ini karşılayan ikinci il olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Kentimizde ödenen vergi 49,3 milyar TL (yüzde 24,7 artış), kişi başına vergi geliri 27 bin 684 TL (devlete en çok kazanç sağlayan il), Türkiye ortalaması (kişi başı vergi ) 5 bin 175 TL, Kocaeli’de kişi başına harcanan miktar 2 bin 693 TL, uluslararası ticaret ve muameleler (limanlar) 18,9 milyar TL” diye konuştu. Zeytinoğlu, kimya sektörünün sorunlarını da sıraladı.   “KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ KALKINMALI” Ardından söz alan Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli Valiliği olarak üretim, istihdam ve ülkemizi kalkındırma adına bir dizi toplantı yapmaya karar verdik. Bu buluşmalarda sizin gibi sektöründe öncü olan temsilciler ile bir araya gelerek kentimizi ve ülkemizin büyümesini daha arttırmak istiyoruz. Temel derdimiz sizlerin büyümesi ve sizinle beraber ülkemizin ve kentimizin kalkınmasıdır. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedefliyoruz. Kocaeli’deki sektörel konu ve sorunların çözümü aslında Türkiye’nin sorunlarını çözmek anlamına geliyor” dedi. “ÇOK CİDDİ İŞLER İÇİNDEYİZ” Güzeloğlu, “Buradaki sorunları çözdüğümüz taktirde ülkemizdeki sorunları da çözebileceğimize inanıyoruz. Artık bilginin ve aklın egemen olduğu bir çağdayız. Kentin kalkınması için işbirlikleri önemli. Kocaeli’de hem üniversite hem de sektör temsilcilerimizle beraber çok ciddi bir işbirliği içindeyiz. Bu anlamda Kocaeli’de böyle bir durumun var olması bizleri mutlu ediyor. Kocaeli bunu hak ediyor. Bizler kamu olarak bilginin ticari değer kazanması adına hem öncü olmaya hem de destekçi olamaya hazırız. Ben bu toplantının hayırlı olmasını tüm işlerinizde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.    
KSO’da düzenlenen toplantıda kentimizde kimya alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile görüşen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli’deki sektörel konu ve sorunların çözümü aslında Türkiye’nin sorunlarını çözmek anlamına geliyor” dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Sanayi Odası (KSO)’da düzenlenen yuvarlak masa toplantısında kentimizde kimya alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile bir araya geldi. KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi alanında kentimizde yaşanan sorunları ve faaliyet raporlarını Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na aktardı.

 VERİLERİ AKTARDI

KSO Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Osman Sarı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Nurullah Orel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç ve KSO Meslek Komitesi üyeleri katıldı. Ayhan Zeytinoğlu, “2014 yılında Girişimci Bilgi Sistemi (GBS) verilerine göre; Kocaeli’de bulunan işletmelerin toplam cirosu 213,5 milyar TL, kişi başı ciro Trabzon ve Tekirdağ’dan sonra 119,953 Euro’dur. Kocaeli sanayi kuruluşlarının ülkemizdeki sanayi faaliyetlerinden aldığı pay ise yüzde 8,44’tür” dedi.

 “EN ÇOK KAZANÇ SAĞLAYAN İL”

2015 yılı Maliye Bakanlığı verilerine göre Kocaeli’nin İstanbul’dan sonra toplanan vergilerin yüzde 12,1’ini karşılayan ikinci il olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Kentimizde ödenen vergi 49,3 milyar TL (yüzde 24,7 artış), kişi başına vergi geliri 27 bin 684 TL (devlete en çok kazanç sağlayan il), Türkiye ortalaması (kişi başı vergi ) 5 bin 175 TL, Kocaeli’de kişi başına harcanan miktar 2 bin 693 TL, uluslararası ticaret ve muameleler (limanlar) 18,9 milyar TL” diye konuştu. Zeytinoğlu, kimya sektörünün sorunlarını da sıraladı.
 
“KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ KALKINMALI”

Ardından söz alan Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli Valiliği olarak üretim, istihdam ve ülkemizi kalkındırma adına bir dizi toplantı yapmaya karar verdik. Bu buluşmalarda sizin gibi sektöründe öncü olan temsilciler ile bir araya gelerek kentimizi ve ülkemizin büyümesini daha arttırmak istiyoruz. Temel derdimiz sizlerin büyümesi ve sizinle beraber ülkemizin ve kentimizin kalkınmasıdır. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedefliyoruz. Kocaeli’deki sektörel konu ve sorunların çözümü aslında Türkiye’nin sorunlarını çözmek anlamına geliyor” dedi.

“ÇOK CİDDİ İŞLER İÇİNDEYİZ”

Güzeloğlu, “Buradaki sorunları çözdüğümüz taktirde ülkemizdeki sorunları da çözebileceğimize inanıyoruz. Artık bilginin ve aklın egemen olduğu bir çağdayız. Kentin kalkınması için işbirlikleri önemli. Kocaeli’de hem üniversite hem de sektör temsilcilerimizle beraber çok ciddi bir işbirliği içindeyiz. Bu anlamda Kocaeli’de böyle bir durumun var olması bizleri mutlu ediyor. Kocaeli bunu hak ediyor. Bizler kamu olarak bilginin ticari değer kazanması adına hem öncü olmaya hem de destekçi olamaya hazırız. Ben bu toplantının hayırlı olmasını tüm işlerinizde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
  •  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.