Kocaeli, Öğretmen açığı sıralamasında ilk 5'te!

Eğitim 07.10.2020 - 13:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kocaeli, Öğretmen açığı sıralamasında ilk 5'te!

Sayıştay raporuna göre, öğretmen ihtiyacının en yüksek olduğu on il arasında Kocaeli 5'inci sırada yer aldı. Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 denetim raporunda mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke genelinde öğretmen açığı sorununun çözüme kavuşturulamadığı belirtildi. Raporda Türkiye genelinde birçok ilde öğretmen açığı da gündeme geldi. Sayıştay denetçileri hazırladıkları raporda, “Mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke geneli ve iller açısından birçok dengesizlikler bulunduğu ve bu dengesizliklerin süreklilik kazandığı, planlamadaki zafiyetler nedeniyle bir yandan öğretmen açığı sorunu çözüme kavuşturulamaz iken bir yandan da kısıtlı olan mevcut yetişmiş insan kaynağının ve buna bağlı olarak mali kaynakların verimli kullanılamadığı görülmüştür” ifadelerine yer verdi. TÜRKİYE’DE İLK 10’DA KOCAELİ DE VAR Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok öğretmen açığı bulunan iller sıralamasında Bursa 3’üncü, Kocaeli 5’inci sırada yerini aldı. Toplam 31 bin 608 öğretmen kadrosu bulunan Bursa’da 26 bin 630 öğretmen kadrosu bulunuyor. Kocaeli’de ise 21 bin 671 öğretmen kadrosunda 18 bin 643 öğretmen bulunuyor. Net öğretmen açığı Bursa’da 4 bin 389, Kocaeli'de ise 2 bin 666 olarak belirtildi. Raporda sözleşmeli öğretmen sayısı da dikkat çekiyor. Bursa’da 589, Kocaeli’de 362 olarak kayıtlara geçti.

Sayıştay raporuna göre, öğretmen ihtiyacının en yüksek olduğu on il arasında Kocaeli 5'inci sırada yer aldı. Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 denetim raporunda mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke genelinde öğretmen açığı sorununun çözüme kavuşturulamadığı belirtildi. Raporda Türkiye genelinde birçok ilde öğretmen açığı da gündeme geldi. Sayıştay denetçileri hazırladıkları raporda, “Mevcut öğretmen kadrolarının dağılımında ülke geneli ve iller açısından birçok dengesizlikler bulunduğu ve bu dengesizliklerin süreklilik kazandığı, planlamadaki zafiyetler nedeniyle bir yandan öğretmen açığı sorunu çözüme kavuşturulamaz iken bir yandan da kısıtlı olan mevcut yetişmiş insan kaynağının ve buna bağlı olarak mali kaynakların verimli kullanılamadığı görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’DE İLK 10’DA KOCAELİ DE VAR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok öğretmen açığı bulunan iller sıralamasında Bursa 3’üncü, Kocaeli 5’inci sırada yerini aldı. Toplam 31 bin 608 öğretmen kadrosu bulunan Bursa’da 26 bin 630 öğretmen kadrosu bulunuyor. Kocaeli’de ise 21 bin 671 öğretmen kadrosunda 18 bin 643 öğretmen bulunuyor. Net öğretmen açığı Bursa’da 4 bin 389, Kocaeli'de ise 2 bin 666 olarak belirtildi. Raporda sözleşmeli öğretmen sayısı da dikkat çekiyor. Bursa’da 589, Kocaeli’de 362 olarak kayıtlara geçti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.