Kocaeli sanayisinin kapasite kullanımı arttı

Kocaeli 28.09.2016 - 10:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kocaeli sanayisinin kapasite kullanımı arttı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kentteki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının eylül ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artışla yüzde 69,6 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

  Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her ay düzenli olarak yaptıkları araştırmaya göre, kentteki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının eylül ayında yüzde 69,6 olarak belirlendiği kaydetti. Söz konusu oranın geçen yılın aynı ayına göre 0,7 puan gerilese de bu yılın ağustos ayına göre 0,2 puan artış gösterdiğine dikkati çeken Zeytinoğlu, "Bu ay firmalarımızın yüzde 61'i kapasitelerinin bir evvelki aya göre azaldığını belirtmişlerdir. Azalış nedenleri arasında bayram tatilinin uzaması, yıllık izin dönemi olması ile iç ve dış piyasalardaki durgunluk ve belirsizliklere bağlı azalma gösterilmiştir." ifadelerini kullandı. Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentileri hakkında da bilgi veren KSO Başkanı Zeytinoğlu, şunları kaydetti: "Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 18'i ekim ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 58'i bu miktarın değişmeyeceğini, yüzde 24'ü de azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 18'i dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 64'ü sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 18'i azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir."
Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kentteki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının eylül ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artışla yüzde 69,6 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

 

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her ay düzenli olarak yaptıkları araştırmaya göre, kentteki sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının eylül ayında yüzde 69,6 olarak belirlendiği kaydetti. Söz konusu oranın geçen yılın aynı ayına göre 0,7 puan gerilese de bu yılın ağustos ayına göre 0,2 puan artış gösterdiğine dikkati çeken Zeytinoğlu, "Bu ay firmalarımızın yüzde 61'i kapasitelerinin bir evvelki aya göre azaldığını belirtmişlerdir. Azalış nedenleri arasında bayram tatilinin uzaması, yıllık izin dönemi olması ile iç ve dış piyasalardaki durgunluk ve belirsizliklere bağlı azalma gösterilmiştir." ifadelerini kullandı.

Firmaların iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentileri hakkında da bilgi veren KSO Başkanı Zeytinoğlu, şunları kaydetti: "Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 18'i ekim ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının artacağını, yüzde 58'i bu miktarın değişmeyeceğini, yüzde 24'ü de azalacağını beklemektedir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 18'i dış piyasa siparişlerinin artacağını, yüzde 64'ü sipariş miktarında bir değişme olmayacağını ve yüzde 18'i azalacağını beklediklerini ifade etmişlerdir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.