KOCAELİ’YE HANIM ELİ DEĞECEK; KADININ SESİ KOCAELİ

11.12.2017 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KOCAELİ’YE HANIM ELİ DEĞECEK; KADININ SESİ KOCAELİ

Mehmet Ali Paşa Kendi Kitabını yazdı. “Paşalılar” kitabının yazarı Müge Uçar, çıkarmayı planladığı ikinci kitabının çalışmalarını sürdürüyor.

 Kocaeli genelinde ki kadınlarla görüşülerek hazırlanacak olan 'Kocaeli'ye Hanımeli Değecek; Kadının Sesi Kocaeli' isimli kitabının hazırlıklarını sürdüren Araştırmacı-Yazar Müge Uçar, "Seçilmiş veya seçilmemiş, her hangi bir yerde vazife yapan veya evde ev hanımı olarak hayatını sürdüren kadınlarla görüşmesini sürdürüyor. Köylere kadar giderek kadınlarla görüşen Müge Uçar, amacını; "Tüm Kocaeli genelinde ki sosyal statüsü, siyasal duruşu, inancı veya yaşantısı ne olursa olsun, var olan kadın haklarını adalet ve nezaket ile savunmak ve paylaşmak adına; hayatın tüm kesitlerinde olan biz kadınlarla irtibatlı olmaktır. Bunun en güzel örneği olarak kitap çalışması içindeyim" dedi. KOCAELİ'YE HANIMELİ DEĞECEK Kitap çalışmasının bir yıl süreceğini belirten Müge Uçar, " Kocaeli'ye hanımeli değecek. Kadının Sesi; Kocaeli adıyla çıktığımız bu yolda, bir yıl sonrasında oluşacak olan kitabımızın içeriğini yine hep birlikte biz kadınlar olarak belirleyeceğiz. Kitap çalışmasını sahada adım adım, gün gün hanımlar olarak spiestial bir yemek lezzetinde, bir ince nakış güzelliğinde, kelime kelime, konu başlıklarıyla, hüzünleri, ümitleri ve hedefleri bu kitapta toplayacağız. Biz bunu Kocaelili hanımlar olarak hep birlikte yapacağız ve her geçen gün  daha da çoğalacağız."dedi. BİRLİKTE 'BİR' OLACAĞIZ Her bir kadının bir dünyası olduğunu belirten Uçar, " Kiminin büyük-kiminin küçük  bir dünyası var. Hepimizin hüzünleri ve mutlulukları var. Hepimizin hedefleri ve vazgeçilmişlikleri var. Kimimiz mutlu, kimimiz mutsuz; birlikte yaşıyoruz. Hayatı birlikte yaşıyoruz; zorluğu ve güzelliği ile. Bu yüzden hep birlikte paylaşmak bizim ana gayemiz, çabamız olacaktır. Kimimiz belediye başkanı, bakan, milletvekili, temizlik işçisi, ticaret kadını, yazar, şair, anne, abla, eş, sevgiliyiz. Ama hepimiz birlikte 'bir' olacağız; birlik olarak, başaracağız. Zorlukları kolay hale getireceğiz."dedi. KİTABIN YAZARI; HANIMLARDIR Gece-gündüz demeden çalışmalarını Kocaeli'nin her bir yerinde sürdüren Uçar, hazırlamış olduğu kitabın yazarının Kocaelili hanımlar olduğunu vurgulayarak, " Bu kitabın yazarı, Kocaelili hanımlardır. Müge Uçar, bu projenin sözcüsü, yazı kalemidir. Çalışmamızın ve eserimizin değerlendirmesini önce biz Kocaelili hanımlar; sonra tüm Kocaeli ve daha sonra da çalışma programı ile dünya kadınlarına örnek olacaktır. Buna inanıyorum. Bu projeye destek olan başta Kocaelili hanımlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."dedi.
Mehmet Ali Paşa Kendi Kitabını yazdı. “Paşalılar” kitabının yazarı Müge Uçar, çıkarmayı planladığı ikinci kitabının çalışmalarını sürdürüyor.

 Kocaeli genelinde ki kadınlarla görüşülerek hazırlanacak olan 'Kocaeli'ye Hanımeli Değecek; Kadının Sesi Kocaeli' isimli kitabının hazırlıklarını sürdüren Araştırmacı-Yazar Müge Uçar, "Seçilmiş veya seçilmemiş, her hangi bir yerde vazife yapan veya evde ev hanımı olarak hayatını sürdüren kadınlarla görüşmesini sürdürüyor. Köylere kadar giderek kadınlarla görüşen Müge Uçar, amacını; "Tüm Kocaeli genelinde ki sosyal statüsü, siyasal duruşu, inancı veya yaşantısı ne olursa olsun, var olan kadın haklarını adalet ve nezaket ile savunmak ve paylaşmak adına; hayatın tüm kesitlerinde olan biz kadınlarla irtibatlı olmaktır. Bunun en güzel örneği olarak kitap çalışması içindeyim" dedi.

KOCAELİ'YE HANIMELİ DEĞECEK

Kitap çalışmasının bir yıl süreceğini belirten Müge Uçar, " Kocaeli'ye hanımeli değecek. Kadının Sesi; Kocaeli adıyla çıktığımız bu yolda, bir yıl sonrasında oluşacak olan kitabımızın içeriğini yine hep birlikte biz kadınlar olarak belirleyeceğiz. Kitap çalışmasını sahada adım adım, gün gün hanımlar olarak spiestial bir yemek lezzetinde, bir ince nakış güzelliğinde, kelime kelime, konu başlıklarıyla, hüzünleri, ümitleri ve hedefleri bu kitapta toplayacağız. Biz bunu Kocaelili hanımlar olarak hep birlikte yapacağız ve her geçen gün  daha da çoğalacağız."dedi.

BİRLİKTE 'BİR' OLACAĞIZ

Her bir kadının bir dünyası olduğunu belirten Uçar, " Kiminin büyük-kiminin küçük  bir dünyası var. Hepimizin hüzünleri ve mutlulukları var. Hepimizin hedefleri ve vazgeçilmişlikleri var. Kimimiz mutlu, kimimiz mutsuz; birlikte yaşıyoruz. Hayatı birlikte yaşıyoruz; zorluğu ve güzelliği ile. Bu yüzden hep birlikte paylaşmak bizim ana gayemiz, çabamız olacaktır. Kimimiz belediye başkanı, bakan, milletvekili, temizlik işçisi, ticaret kadını, yazar, şair, anne, abla, eş, sevgiliyiz. Ama hepimiz birlikte 'bir' olacağız; birlik olarak, başaracağız. Zorlukları kolay hale getireceğiz."dedi.

KİTABIN YAZARI; HANIMLARDIR

Gece-gündüz demeden çalışmalarını Kocaeli'nin her bir yerinde sürdüren Uçar, hazırlamış olduğu kitabın yazarının Kocaelili hanımlar olduğunu vurgulayarak, " Bu kitabın yazarı, Kocaelili hanımlardır. Müge Uçar, bu projenin sözcüsü, yazı kalemidir. Çalışmamızın ve eserimizin değerlendirmesini önce biz Kocaelili hanımlar; sonra tüm Kocaeli ve daha sonra da çalışma programı ile dünya kadınlarına örnek olacaktır. Buna inanıyorum. Bu projeye destek olan başta Kocaelili hanımlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.