Kocaeli yerinde saydı!

Siyaset 02.07.2019 - 09:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kocaeli yerinde saydı!

YSK kararına göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayıları belirlendi. Kocaeli’nin vekil sayısında bir değişiklik yaşanmadı 2 Temmuz 2019 tarihli resmi gazetede Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından 2018 yılı nüfus sayımı oranlarına göre 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı son haliyle açıklandı.  Yapılan açıklamada seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının Yüksek Seçim Kurulu tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç altı ay içinde, 4, madde uyarınca tespit edilerek ilân edileceği öngörülmüştür denildi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2018 tarihli veriler esas alınarak ilân edilen 2018 yılı nüfus bilgileri ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 4 ve 5. maddeleri dikkate alınarak, illerin çıkaracağı milletvekili sayısı yeniden belirlendi. Buna göre Kocaeli milletvekili sayısında herhangi bir değişiklik olmadı. Kocaeli TBMM’de 13 milletvekili ile temsil edilmeye devam edilecek.  

YSK kararına göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayıları belirlendi. Kocaeli’nin vekil sayısında bir değişiklik yaşanmadı

2 Temmuz 2019 tarihli resmi gazetede Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından 2018 yılı nüfus sayımı oranlarına göre 600 milletvekilinin 81 ile dağılımı son haliyle açıklandı.  Yapılan açıklamada seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının Yüksek Seçim Kurulu tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç altı ay içinde, 4, madde uyarınca tespit edilerek ilân edileceği öngörülmüştür denildi. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2018 tarihli veriler esas alınarak ilân edilen 2018 yılı nüfus bilgileri ve 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 4 ve 5. maddeleri dikkate alınarak, illerin çıkaracağı milletvekili sayısı yeniden belirlendi. Buna göre Kocaeli milletvekili sayısında herhangi bir değişiklik olmadı. Kocaeli TBMM’de 13 milletvekili ile temsil edilmeye devam edilecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.