Kocaeli Büyükşehir belediyesi yıkım için hazırlanıyor

Kocaeli 08.01.2015 - 10:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Kocaeli Büyükşehir belediyesi yıkım için hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan hasarlı binaların yıkım çalışmaları için hazırlıklara başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan hasarlı binaların yıkım çalışmaları için hazırlıklara başladı. Daha önce kimi binaların yıkımını gerçekleştiren belediye 300 saat süreyle iş makinesi ve ekipman kiralama ihalesi açtı.17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Gölcük Depremi’nde resmi olmayan verilere göre yaklaşık 134 bin bina çökmüş, 50 bin kişi ölmüş, 100 bin kişi yaralanmıştı. Resmi raporlara ise 17 bin 480 ölüm, 23 bin 781 yaralanma olayı yansımış, yine bu raporlarda 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyerinin hasar gördüğü tespit edilmişti. Depremin ardından ağır ve orta hasarlı olan birçok bina makyajlandı. Çatlakları doldurulan, dış cephesi iyileştirilen çoğu binayla ilgili herhangi bir güçlendirme çalışması yapılmadı. Söz konusu binalar güzel bir görünüm aldıktan sonra yeniden satıldı ya da kiralandı. ESKİ SEDAŞ BİNASIDA YIKILDIMarmara Depremi'nin 12'nci yıldönümünde dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca, depremde ağır veya orta hasar görüp hala yıktırılmayan binalar bulunduğunu açıkladı. Merkezi hükümetin aldığı karar gereği yurt çapında hasarlı binaların yıkılacağını söyleyen Topaca, kentimizde hasar gören bina sayısının 3 bin 756 olduğunu, bu binalarda 9 bin 971 konut ve işyeri bulunduğunu ve acilen yıkılmaları gerektiğini açıkladı. Topaca’nın açıklama yaptığı dönemde kent genelinde ağır ve orta hasarlı binalarda 4 bin 200 kiracı oturuyordu. 3 bin 756 binanın 472'si boştu, 3 bin 284 bina ise fiilen kullanılıyordu. Binaların ilçe belediyeleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararlaştırıldı. Birçok belediyenin, hasarlı binaların yıkımında kullanabilecekleri ekip ve ekipmanı bulunmaması ve binalarla ilgili yıkım süreçlerinde ortaya çıkan hukuki sorunlar nedeniyle yıkım işlemleri aksadı. Kent genelinde 2 yıl içerisinde yaklaşık 200’e yakın bina yıkılabildi. Yıkılan binalar arasında en dikkat çekenler SEDAŞ eski binası ve hemen yanında yer alan Acarlar Turizm’e ait binaydı. Aradan geçen süre zarfında kimi binalarda yaşanan hukuki sorunlar ortadan kalktı. Yıkım için çalışmalara başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi ekipman temini için ihale açtı. KİRALANAN İŞ MAKİNALARI 300 SAAT HİZMET VERECEKKocaeli Büyükşehir Belediyesi, 25 Aralık Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir belediyesinin Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştireceği ihale ile paletli ekskavatör, damperli kamyon ve 4x4 yükleyici kiralayacak. “Yıkım Çalışmaları ve Enkazın Kaldırılmasına Yönelik Gerekli Olan İş Makineleri ve Damperli Kamyon Kiralanması” başlığıyla açılan ihale ile kiralanacak olan iş makineleri ve ekipmanlar 300 saat boyunca belediyenin hasarlı bina yıkım çalışmalarında kullanılacak. 10 ay süre ile kiralanacak olan ekipmanların hangi bölgelerde kullanılacağı ve hangi hasarlı binaların yıkılacağı bilinmiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan hasarlı binaların yıkım çalışmaları için hazırlıklara başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan hasarlı binaların yıkım çalışmaları için hazırlıklara başladı. Daha önce kimi binaların yıkımını gerçekleştiren belediye 300 saat süreyle iş makinesi ve ekipman kiralama ihalesi açtı.
17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Gölcük Depremi’nde resmi olmayan verilere göre yaklaşık 134 bin bina çökmüş, 50 bin kişi ölmüş, 100 bin kişi yaralanmıştı. Resmi raporlara ise 17 bin 480 ölüm, 23 bin 781 yaralanma olayı yansımış, yine bu raporlarda 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyerinin hasar gördüğü tespit edilmişti. Depremin ardından ağır ve orta hasarlı olan birçok bina makyajlandı. Çatlakları doldurulan, dış cephesi iyileştirilen çoğu binayla ilgili herhangi bir güçlendirme çalışması yapılmadı. Söz konusu binalar güzel bir görünüm aldıktan sonra yeniden satıldı ya da kiralandı.


ESKİ SEDAŞ BİNASIDA YIKILDI
Marmara Depremi'nin 12'nci yıldönümünde dönemin Kocaeli Valisi Ercan Topaca, depremde ağır veya orta hasar görüp hala yıktırılmayan binalar bulunduğunu açıkladı. Merkezi hükümetin aldığı karar gereği yurt çapında hasarlı binaların yıkılacağını söyleyen Topaca, kentimizde hasar gören bina sayısının 3 bin 756 olduğunu, bu binalarda 9 bin 971 konut ve işyeri bulunduğunu ve acilen yıkılmaları gerektiğini açıkladı. Topaca’nın açıklama yaptığı dönemde kent genelinde ağır ve orta hasarlı binalarda 4 bin 200 kiracı oturuyordu. 3 bin 756 binanın 472'si boştu, 3 bin 284 bina ise fiilen kullanılıyordu. Binaların ilçe belediyeleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılması kararlaştırıldı. Birçok belediyenin, hasarlı binaların yıkımında kullanabilecekleri ekip ve ekipmanı bulunmaması ve binalarla ilgili yıkım süreçlerinde ortaya çıkan hukuki sorunlar nedeniyle yıkım işlemleri aksadı. Kent genelinde 2 yıl içerisinde yaklaşık 200’e yakın bina yıkılabildi. Yıkılan binalar arasında en dikkat çekenler SEDAŞ eski binası ve hemen yanında yer alan Acarlar Turizm’e ait binaydı. Aradan geçen süre zarfında kimi binalarda yaşanan hukuki sorunlar ortadan kalktı. Yıkım için çalışmalara başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi ekipman temini için ihale açtı.


KİRALANAN İŞ MAKİNALARI 300 SAAT HİZMET VERECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 25 Aralık Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir belediyesinin Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İhale İşleri Şube Müdürlüğü’nde gerçekleştireceği ihale ile paletli ekskavatör, damperli kamyon ve 4x4 yükleyici kiralayacak. “Yıkım Çalışmaları ve Enkazın Kaldırılmasına Yönelik Gerekli Olan İş Makineleri ve Damperli Kamyon Kiralanması” başlığıyla açılan ihale ile kiralanacak olan iş makineleri ve ekipmanlar 300 saat boyunca belediyenin hasarlı bina yıkım çalışmalarında kullanılacak. 10 ay süre ile kiralanacak olan ekipmanların hangi bölgelerde kullanılacağı ve hangi hasarlı binaların yıkılacağı bilinmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.