Kocaeli İtfayesi Hayat Kurtarıyor!

Kocaeli 09.01.2015 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Kocaeli İtfayesi Hayat Kurtarıyor!

Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Yuvacık Aytepe’de İtfaiye Arama Kurtarma Timi mağdur vatandaşların imdadına yetişti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma Timleri tarafından Başiskele ilçesinin Yuvacık Aytepe mevkiindeki Karaaslan Tesisleri’nde mahsur kalan bir vatandaş kurtarıldı. Aynı bölgede hayvanlarına yem veremeyen bir vatandaşın ahırına kar küreme aracıyla ulaşılarak hayvanlarını beslemesi sağlandı. Aytepe Park Tesisleri’nde 2 gündür haber alınmayan işletme sahibine de ulaşılarak, yardım edildi.   TESİSTE MAHSUR KALAN GÜVENLİKÇİ KURTARILDI İlimizin yüksek rakımlı bölgelerinden biri olan Yuvacık bölgesinde kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Karaaslan Tesisleri’nde görev yapan güvenlik görevlisi Hasan Özçelik elektriklerin de kesilmesiyle tesiste mahsur kaldı. İtfaiyeyi arayarak yardım isteyen güvenlik görevlisinin imdadına Büyükşehir İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi yetişti. 4 kişilik arama kurtarma timi 4 saat süren bir çalışmayla vatandaşı kurtardı. Greyder ve roder yardımıyla yolları açan ekipler, tesisteki güvenlik görevlisine ulaşarak kurtardı. Tesisten alınan güvenlik görevlisi sağlık kontrolünün ardından Yuvacık merkeze ulaştırıldı.   HAYVANLARIN AÇLIKTAN ÖLMESİ ENGELLENDİ Bölgede bir vatandaşın ahırındaki hayvanlara karın kapatması sebebiyle ulaşamadığını öğrenen kurtarma timi, Şaban Dizman adlı vatandaşın ahırına kadar olan yolda kar küreme çalışmaları yaparak hayvanlara ulaştı. Birkaç gündür yem yiyemeyen hayvanlar yapılan çalışmayla açlıktan ölmekten kurtarıldı.   2 GÜNDÜR HABER ALINAMAYAN VATANDAŞA ULAŞILDI Akşam saat 20.00’ye kadar bölgede kurtarma çalışmaları yapan İtfaiye ve Fen İşleri ekipleri, son olarak Aytepe Park Tesisleri’nde kendisinden 2 gündür haber alınamayan vatandaşa ulaştı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tesisin yolu açılarak ulaşım olanağı sağlandı.   İHBARLARA EN KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİLİYOR İtfaiye ihbar hattı 110’a yapılan tüm ihbarlara anında müdahale eden itfaiye ekipleri ilimizde etkisini gösteren yoğun kar yağışında da vatandaşı mağdur etmedi. Arama Kurtarma Timiyle kentimizin yüksek kesimlerindeki vatandaşlara yardıma koşan itfaiye özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Yuvacık Aytepe’de İtfaiye Arama Kurtarma Timi mağdur vatandaşların imdadına yetişti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma Timleri tarafından Başiskele ilçesinin Yuvacık Aytepe mevkiindeki Karaaslan Tesisleri’nde mahsur kalan bir vatandaş kurtarıldı. Aynı bölgede hayvanlarına yem veremeyen bir vatandaşın ahırına kar küreme aracıyla ulaşılarak hayvanlarını beslemesi sağlandı. Aytepe Park Tesisleri’nde 2 gündür haber alınmayan işletme sahibine de ulaşılarak, yardım edildi.

 

TESİSTE MAHSUR KALAN GÜVENLİKÇİ KURTARILDI

İlimizin yüksek rakımlı bölgelerinden biri olan Yuvacık bölgesinde kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Karaaslan Tesisleri’nde görev yapan güvenlik görevlisi Hasan Özçelik elektriklerin de kesilmesiyle tesiste mahsur kaldı. İtfaiyeyi arayarak yardım isteyen güvenlik görevlisinin imdadına Büyükşehir İtfaiyesi Arama Kurtarma Timi yetişti. 4 kişilik arama kurtarma timi 4 saat süren bir çalışmayla vatandaşı kurtardı. Greyder ve roder yardımıyla yolları açan ekipler, tesisteki güvenlik görevlisine ulaşarak kurtardı. Tesisten alınan güvenlik görevlisi sağlık kontrolünün ardından Yuvacık merkeze ulaştırıldı.

 

HAYVANLARIN AÇLIKTAN ÖLMESİ ENGELLENDİ

Bölgede bir vatandaşın ahırındaki hayvanlara karın kapatması sebebiyle ulaşamadığını öğrenen kurtarma timi, Şaban Dizman adlı vatandaşın ahırına kadar olan yolda kar küreme çalışmaları yaparak hayvanlara ulaştı. Birkaç gündür yem yiyemeyen hayvanlar yapılan çalışmayla açlıktan ölmekten kurtarıldı.

 

2 GÜNDÜR HABER ALINAMAYAN VATANDAŞA ULAŞILDI

Akşam saat 20.00’ye kadar bölgede kurtarma çalışmaları yapan İtfaiye ve Fen İşleri ekipleri, son olarak Aytepe Park Tesisleri’nde kendisinden 2 gündür haber alınamayan vatandaşa ulaştı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tesisin yolu açılarak ulaşım olanağı sağlandı.

 

İHBARLARA EN KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİLİYOR

İtfaiye ihbar hattı 110’a yapılan tüm ihbarlara anında müdahale eden itfaiye ekipleri ilimizde etkisini gösteren yoğun kar yağışında da vatandaşı mağdur etmedi. Arama Kurtarma Timiyle kentimizin yüksek kesimlerindeki vatandaşlara yardıma koşan itfaiye özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.