Kongrede Gebze Yerini Aldı

Gebze 21.03.2017 - 17:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kongrede Gebze Yerini Aldı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Emel Kırım Vakfı’nın genel kurul ve istişare toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildiğini bildirdi.

İstanbul,  Kadıköy'de düzenlenen olağan genel kurul toplantısı ve genişletilmiş istişare toplantısı, şehitlerin ruhuna Fatiha okunmasıyla başladı. Genel kurul ve istişare toplantısında önce Emel Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özgür Karahan, Emel dergisi ve Emel  Kırım Vakfı'nın  Kırım İstiklal Davası içerisindeki rolü, Emel Dergisi ve Emel Vakfı'nın faaliyetleri ve gelecek planları hakkında görsel bir sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra Emel  Kırım Vakfı Başkanı  Zafer Karatay,  Kırım Türklerinin Milli Mücadelesi,  Kırım'daki gelişmeler ve işgal ile ortaya çıkan durum ve bu süreçte Emel  Kırım Vakfı ve Emel Dergisi'nin rolü ve faaliyetlerini değerlendiren bir konuşma yaptı.  Karatay, "Kırım'daki soydaşların olağanüstü bir mücadele ile  Kırım'a döndükten sonra,  Kırım  Tatar Milli Kurultayı'nın toplanması ve  Kırım  Tatar Milli Meclisi'nin  Kırım Türklerini temsile yetkili en üst organ olarak göreve başlamasıyla birlikte tüm gücümüzle  Kırım'daki mücadeleye dahil olduk.  Kırım'da yok edilen milli ve dini medeniyeti canlandırmak için destek verdik" dedi. " Kırım bizim kaynağımız, varlık sebebimiz.  Kırım'da kaynak kurusa,  Kırım'da  Kırım Türklüğü olmazsa, bizim buralarda olmamızın uzun vadede bir anlamı olmayacaktır" diyen  Karatay,  Rusya'nın  Kırım'ı işgali ile birlikte ortaya çıkan durumda  Türkiye'deki ve dünyadaki  Kırım  Tatar teşkilatlarının güçlenmesi ve işgale karşı daha güçlü mücadele verebilmeleri için Emel  Kırım Vakfı'nın elinden geleni yapacağını söyledi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, genel başkan yardımcıları ve DKTK Yönetim kurulu üyeleri  Namık Kemal Bayar ve Mükremin Şahin,  Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit,  Kırım Derneği  Kocaeli Şubesi Başkanı Suavi Oktay,  Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak, Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Turgut Güngez, DKTK Denetleme Kurulu üyesi Enver  Aydoğan, Vakıf mütevelli heyeti üyelerinin katıldığı toplantıya çok sayıda akademisyen ve gençler de iştirak etti. 
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Emel Kırım Vakfı’nın genel kurul ve istişare toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildiğini bildirdi.

İstanbul,  Kadıköy'de düzenlenen olağan genel kurul toplantısı ve genişletilmiş istişare toplantısı, şehitlerin ruhuna Fatiha okunmasıyla başladı. Genel kurul ve istişare toplantısında önce Emel Dergisi Yazı İşleri Müdürü Özgür Karahan, Emel dergisi ve Emel  Kırım Vakfı'nın  Kırım İstiklal Davası içerisindeki rolü, Emel Dergisi ve Emel Vakfı'nın faaliyetleri ve gelecek planları hakkında görsel bir sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra Emel  Kırım Vakfı Başkanı  Zafer Karatay,  Kırım Türklerinin Milli Mücadelesi,  Kırım'daki gelişmeler ve işgal ile ortaya çıkan durum ve bu süreçte Emel  Kırım Vakfı ve Emel Dergisi'nin rolü ve faaliyetlerini değerlendiren bir konuşma yaptı.  Karatay, "Kırım'daki soydaşların olağanüstü bir mücadele ile  Kırım'a döndükten sonra,  Kırım  Tatar Milli Kurultayı'nın toplanması ve  Kırım  Tatar Milli Meclisi'nin  Kırım Türklerini temsile yetkili en üst organ olarak göreve başlamasıyla birlikte tüm gücümüzle  Kırım'daki mücadeleye dahil olduk.  Kırım'da yok edilen milli ve dini medeniyeti canlandırmak için destek verdik" dedi.

Kırım bizim kaynağımız, varlık sebebimiz.  Kırım'da kaynak kurusa,  Kırım'da  Kırım Türklüğü olmazsa, bizim buralarda olmamızın uzun vadede bir anlamı olmayacaktır" diyen  Karatay,  Rusya'nın  Kırım'ı işgali ile birlikte ortaya çıkan durumda  Türkiye'deki ve dünyadaki  Kırım  Tatar teşkilatlarının güçlenmesi ve işgale karşı daha güçlü mücadele verebilmeleri için Emel  Kırım Vakfı'nın elinden geleni yapacağını söyledi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, genel başkan yardımcıları ve DKTK Yönetim kurulu üyeleri  Namık Kemal Bayar ve Mükremin Şahin,  Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit,  Kırım Derneği  Kocaeli Şubesi Başkanı Suavi Oktay,  Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak, Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Turgut Güngez, DKTK Denetleme Kurulu üyesi Enver  Aydoğan, Vakıf mütevelli heyeti üyelerinin katıldığı toplantıya çok sayıda akademisyen ve gençler de iştirak etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.