Konsey Ne İş Yapar?

Çayırova 01.08.2017 - 22:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Konsey Ne İş Yapar?

Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Başkan Şevki Demirci’nin olmadığı oturumda Belediye Başka Yardımcısı Orhan Keskin Başkanlığı’nda Ağustos Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılmadığı Ağustos Ayı Meclis Oturumunun başlama saatinde toplantı için yeterli sayı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik’in salona dahil olması ile gerçekleşti. Meclis Başkan Vekili Orhan Keskin otumu bu şekilde başlatırken toplantının ilerleyen dakikalarında diğer meclis üyeleri de salona dahil oldu. KONSEYE 50 BİN TL Çayırova Ağustos Ayı Meclis Oturumuna damga vuran gündem konularının başında Çayırova Kent Konseyi için tahsis edilen bütçe oldu. Temmuz Ayı Meclis Oturumunda Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen konu bu mecliste 50 Bin TL bütçe ayrılması olarak yer aldı. CHP Meclis Üye Grup Sözcüsü Halis Koç gündem maddesi ile ilgili olarak, “Bu konseyde kimler var? Konseyin toplantıları, etkinlikleri nelerdir? Bu bütçeyi nerede kullanacaklar?  Geçmiş dönemlerde ki bütçeler nerede kullanılmış? Hiçbir bilgimiz yok. Ayrıca ben 2016 yılında da bu konunun gündeme geldiğini hatırlıyorum ve yine 50 Bin TL bütçe ayrılmıştı. Demek ki aktiflik durumu yok ki bütçe artırma talebinde bulunmamışlar. Meclis Başkanvekili Orhan Keskin’de konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Konsey siyasi parti temsilcileri, imamlar, kanaat önderleri gibi kişilerden oluşuyor. Kent gelişimi adına toplantılar yapıp görüş bildiriminde bulunuyorlar diye biliyorum ama ben de konsey ile ilgili uzun bir süredir herhangi bir etkinliklerine dair bilgi sahibi değilim. Diğer ilçelerde daha etkin çalışıyor kent konseyleri. Ama bizim ilçede yapılan çalışmalarından bende haberdar değilim.” dedi. Konseye ayrılan bütçe oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Başkan Şevki Demirci’nin olmadığı oturumda Belediye Başka Yardımcısı Orhan Keskin Başkanlığı’nda Ağustos Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin katılmadığı Ağustos Ayı Meclis Oturumunun başlama saatinde toplantı için yeterli sayı Belediye Başkan Yardımcısı Fikriye Çelik’in salona dahil olması ile gerçekleşti. Meclis Başkan Vekili Orhan Keskin otumu bu şekilde başlatırken toplantının ilerleyen dakikalarında diğer meclis üyeleri de salona dahil oldu.

KONSEYE 50 BİN TL

Çayırova Ağustos Ayı Meclis Oturumuna damga vuran gündem konularının başında Çayırova Kent Konseyi için tahsis edilen bütçe oldu. Temmuz Ayı Meclis Oturumunda Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilen konu bu mecliste 50 Bin TL bütçe ayrılması olarak yer aldı. CHP Meclis Üye Grup Sözcüsü Halis Koç gündem maddesi ile ilgili olarak, “Bu konseyde kimler var? Konseyin toplantıları, etkinlikleri nelerdir? Bu bütçeyi nerede kullanacaklar?  Geçmiş dönemlerde ki bütçeler nerede kullanılmış? Hiçbir bilgimiz yok. Ayrıca ben 2016 yılında da bu konunun gündeme geldiğini hatırlıyorum ve yine 50 Bin TL bütçe ayrılmıştı. Demek ki aktiflik durumu yok ki bütçe artırma talebinde bulunmamışlar. Meclis Başkanvekili Orhan Keskin’de konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Konsey siyasi parti temsilcileri, imamlar, kanaat önderleri gibi kişilerden oluşuyor. Kent gelişimi adına toplantılar yapıp görüş bildiriminde bulunuyorlar diye biliyorum ama ben de konsey ile ilgili uzun bir süredir herhangi bir etkinliklerine dair bilgi sahibi değilim. Diğer ilçelerde daha etkin çalışıyor kent konseyleri. Ama bizim ilçede yapılan çalışmalarından bende haberdar değilim.” dedi. Konseye ayrılan bütçe oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.