Korkulan oldu! Kurban Bayramı'nda corona virüs

Gündem 03.08.2020 - 13:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Korkulan oldu! Kurban Bayramı'nda corona virüs

Gelen son dakika haberine göre, dünya genelinde yeni tip corona virüs vaka sayısı 18 milyonu aştı. Türkiye’de ise resmi verilere göre toplam hasta sayısı 231 bin 869 oldu. İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır vaka sayısında artış yaşanan kentler. Salgının etkisi devam etmesine rağmen Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde de Türkiye genelinde bireysel önlemlerin unutulduğu manzaralar yaşandı. Deniz ve plajlarda sosyal mesafeyi unutan tatilcileri Sağlık Bakanı Koca uyardı: ‘Birinci dalga sahillere indi’ Milliyet’in son dakika haberine göre, bayram tatilinde İstanbul’da kalanlar bunaltıcı sıcağın da etkisiyle plajlara akın etti. Plajları dolduran kalabalığın arasında göçmen nüfus ağırlıktaydı. Menekşe, Caddebostan, Şile plajlarında adeta adım atacak yer kalmazkan, görevlilerin sosyal mesafe ve maske uyarıları hiçe sayıldı. Adalara gitmek isteyenler de vapur iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Milliyet ekibi oplajlardaki yoğunluğu yerinde gözlemledik. İlk durak Küçükçekmece’deki Menekşe Plajı oldu. Plajın girişinde yoğunluktan dolayı uzun araç kuyrukları vardı. Plajda ise bölgedeki cankurtaranların verdiği bildiye göre en az 10 bine yakın insan vardı. Ama maske takan sayısı çok azdı. Görevliler, ara sıra sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu. Ancak ne sosyal mesafe kuralına uyan oldu ne de maske takan. Sahildeki kalabalığın büyük kısmını Afgan ve Özbek göçmenler oluşturdu. (KAYNAK : MİLLİYET)

Gelen son dakika haberine göre, dünya genelinde yeni tip corona virüs vaka sayısı 18 milyonu aştı. Türkiye’de ise resmi verilere göre toplam hasta sayısı 231 bin 869 oldu. İstanbul, Ankara, Konya, Gaziantep, Diyarbakır vaka sayısında artış yaşanan kentler. Salgının etkisi devam etmesine rağmen Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde de Türkiye genelinde bireysel önlemlerin unutulduğu manzaralar yaşandı. Deniz ve plajlarda sosyal mesafeyi unutan tatilcileri Sağlık Bakanı Koca uyardı: ‘Birinci dalga sahillere indi’

Milliyet’in son dakika haberine göre, bayram tatilinde İstanbul’da kalanlar bunaltıcı sıcağın da etkisiyle plajlara akın etti. Plajları dolduran kalabalığın arasında göçmen nüfus ağırlıktaydı. Menekşe, Caddebostan, Şile plajlarında adeta adım atacak yer kalmazkan, görevlilerin sosyal mesafe ve maske uyarıları hiçe sayıldı. Adalara gitmek isteyenler de vapur iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Milliyet ekibi oplajlardaki yoğunluğu yerinde gözlemledik. İlk durak Küçükçekmece’deki Menekşe Plajı oldu. Plajın girişinde yoğunluktan dolayı uzun araç kuyrukları vardı. Plajda ise bölgedeki cankurtaranların verdiği bildiye göre en az 10 bine yakın insan vardı. Ama maske takan sayısı çok azdı. Görevliler, ara sıra sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu.

Ancak ne sosyal mesafe kuralına uyan oldu ne de maske takan. Sahildeki kalabalığın büyük kısmını Afgan ve Özbek göçmenler oluşturdu.

(KAYNAK : MİLLİYET)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.