Korona aşısının dağıtımı Eylül'de

21.05.2020 - 16:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Korona aşısının dağıtımı Eylül'de

İngiltere ve İsveç merkezli ilaç üreticisi AstraZeneca, Covid-19'a karşı geliştirilen aşı ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Son dakika gelişmesi olarak ajanslara servis edilen gelişmede eğer aşıların işe yaradığı klinik olarak kanıtlanırsa, aşılar Eylül ayında dağıtılabilecek. Corona virüsünde vaka sayısı 5 milyonu geçerken Oxford Üniversitesi’yle birlikte Covid-19 aşısı geliştiren AstraZeneca flaş bir açıklama yaptı. Şirket aşının klinik testlerinden pozitif sonuç çıkması durumunda 1 milyar dozluk üretim kapasitesine sahip olduğunu duyurdu. Şirket aşının insanlara Covid-19 bulaşma ihtimalini ortadan kaldırdığının kanıtlanması durumunda aşının dağıtımına eylül ayında başlanacağını açıkladı. Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği AZD1222 isimli aşı ile ilgili İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Bu aşı başarılı olmaya aday” ifadesini kullanmıştı.

İngiltere ve İsveç merkezli ilaç üreticisi AstraZeneca, Covid-19'a karşı geliştirilen aşı ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Son dakika gelişmesi olarak ajanslara servis edilen gelişmede eğer aşıların işe yaradığı klinik olarak kanıtlanırsa, aşılar Eylül ayında dağıtılabilecek.

Corona virüsünde vaka sayısı 5 milyonu geçerken Oxford Üniversitesi’yle birlikte Covid-19 aşısı geliştiren AstraZeneca flaş bir açıklama yaptı. Şirket aşının klinik testlerinden pozitif sonuç çıkması durumunda 1 milyar dozluk üretim kapasitesine sahip olduğunu duyurdu.

Şirket aşının insanlara Covid-19 bulaşma ihtimalini ortadan kaldırdığının kanıtlanması durumunda aşının dağıtımına eylül ayında başlanacağını açıkladı.

Oxford Üniversitesi’nin geliştirdiği AZD1222 isimli aşı ile ilgili İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, “Bu aşı başarılı olmaya aday” ifadesini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.