19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Koronavirüs aşısı üretimine başladı!

Gündem 15.08.2020 - 11:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Koronavirüs aşısı üretimine başladı!

Rusya, dünyada ilk tescil edilen koronavirüs aşısı olan Sputnik V'nin üretimine başladı. "Sputnik-V" olarak bilinen aşı, Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi ve seri üretimine AFK Sistema'nın Binnopharm ilaç fabrikasında başlandı. İlacın üretiminin ilk 12 ayda 500 milyon doza ulaşması bekleniyor. Rusya’da koronavirüs aşısını yaptırmanın zorunlu olmayacağını, gönüllülük esasına dayanacağını söyleyen Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, diğer taraftan bu aşıyı özellikle sağlık çalışanlarının ve kronik hastalıkları olanların yaptırmasını tavsiye etmiş, şının sağlık görevlileri de dahil olmak üzere herkes için gönüllü olacağını vurgulayan Bakan, Rus vatandaşlarının sağlık durumlarını onaylamalarına olanak sağlayacak özel bir izleme uygulamasının şu anda geliştirilmekte olduğunu da sözlerine eklemişti. PUTİN DUYURMUŞTU Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış, Rusya, dünyada koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke olmuştu. Aşının adının ise Sputnik V olacağı duyurulmuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin, kızının koronavirüs aşısı olduğunu, yakın zamanda aşının kitlesel üretimine başlanacağını söylemişti. Yapılan açıklamada, "1957’de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi" denilmişti. DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARMIŞTI Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı çalışmalarının takip edildiğini bildirerek, virüse karşı verilen mücadelede sürecin hızlandırılmasının aşı güvenliğinden ödün vermek anlamına gelmeyeceği konusunda uyarıda bulunmuştu. TRUMP'TAN AŞI İÇİN İLK YORUM Trump, Rusya’da geliştirilen Kovid-19 aşısıyla ilgili bilgiye sahip olup olmadığı sorusuna, "Bu aşı hakkında pek fazla bilgimiz yok. Aşının işe yarıyor olmasını umuyoruz. Gerçekten bunu umuyoruz. Onlar bazı testleri atladı ve biz, tüm sürece uyulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim çok sayıda aşımız var, onların da işe yarayacağını umuyoruz, ama tüm test sisteminin baştan sona geçilmesini istiyoruz. Çok yakında bir şeyler duyuracağız. Aynı zamanda çok, çok önemli olduğunu düşündüğüm ilaçlar olacak." ifadelerini kullandı.

Rusya, dünyada ilk tescil edilen koronavirüs aşısı olan Sputnik V'nin üretimine başladı. "Sputnik-V" olarak bilinen aşı, Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi ve seri üretimine AFK Sistema'nın Binnopharm ilaç fabrikasında başlandı. İlacın üretiminin ilk 12 ayda 500 milyon doza ulaşması bekleniyor.

Rusya’da koronavirüs aşısını yaptırmanın zorunlu olmayacağını, gönüllülük esasına dayanacağını söyleyen Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, diğer taraftan bu aşıyı özellikle sağlık çalışanlarının ve kronik hastalıkları olanların yaptırmasını tavsiye etmiş, şının sağlık görevlileri de dahil olmak üzere herkes için gönüllü olacağını vurgulayan Bakan, Rus vatandaşlarının sağlık durumlarını onaylamalarına olanak sağlayacak özel bir izleme uygulamasının şu anda geliştirilmekte olduğunu da sözlerine eklemişti.

PUTİN DUYURMUŞTU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış, Rusya, dünyada koronavirüs aşısını tescil eden ilk ülke olmuştu. Aşının adının ise Sputnik V olacağı duyurulmuştu. Rusya Devlet Başkanı Putin, kızının koronavirüs aşısı olduğunu, yakın zamanda aşının kitlesel üretimine başlanacağını söylemişti.

Yapılan açıklamada, "1957’de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi" denilmişti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARMIŞTI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Rusya'daki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı çalışmalarının takip edildiğini bildirerek, virüse karşı verilen mücadelede sürecin hızlandırılmasının aşı güvenliğinden ödün vermek anlamına gelmeyeceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

TRUMP'TAN AŞI İÇİN İLK YORUM

Trump, Rusya’da geliştirilen Kovid-19 aşısıyla ilgili bilgiye sahip olup olmadığı sorusuna, "Bu aşı hakkında pek fazla bilgimiz yok. Aşının işe yarıyor olmasını umuyoruz. Gerçekten bunu umuyoruz. Onlar bazı testleri atladı ve biz, tüm sürece uyulmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim çok sayıda aşımız var, onların da işe yarayacağını umuyoruz, ama tüm test sisteminin baştan sona geçilmesini istiyoruz. Çok yakında bir şeyler duyuracağız. Aynı zamanda çok, çok önemli olduğunu düşündüğüm ilaçlar olacak." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.