KOÜ’ye TÜBİTAK’tan büyük destek!

Eğitim 03.11.2020 - 13:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

KOÜ’ye TÜBİTAK’tan büyük destek!

Kocaeli Üniversitesi tarafından yürütülen TÜBİTAK projelerine 4 milyon TL’lik destek sağlanacak. Kocaeli Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da projeleri ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi, bu yıl bünyesinde üretilen altı proje ile TÜBİTAK’tan 4 milyon TL’lik destek almakla birlikte, bu alanda destek alan üniversiteler arasında ön sıralarda yer aldı. 2020 Yılı 1. döneminde “TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, Kocaeli Üniversitesi’nden altı projeyi açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, önümüzdeki yıllarda bu sayının çok daha fazla olacağına inandığını belirtti. Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda önemli atılımlar içinde bulunduğunu ve bu tür projelerin de araştırma üniversite olmamıza destek sağladığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, üniversitemiz adına projeyi yürüten öğretim üyelerine teşekkür etti. TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Kapsamında Desteklenen Projeler: Prof. Dr. Murat Kasap (KBAG) 120Z560 "In vitro koşullarda hücre yüzey proteinlerinin saflaştırılmış rekombinant TurboID enzimleri aracılığı ile biyotinilasyonu, zenginleştirilmesi ve tanımlanması." Prof. Dr. Aydın Üstün (ÇAYDAG) 120Y246 "Topoğrafik yoğunluk ve gravite düşey gradyen ölçüleri kullanarak jeoit ve ortometrik yüksekliklerin iyileştirilmesi. Doç. Dr. Muhammet Erkan Köse (KBAG) 120Z662 "Eksitonların Konjüge Polimer Zincirindeki Gevşeme Dinamiğinin ve Hareketliliğinin Simülasyonu" Doç Dr. Mehmet Kodal (MAG) 120M718 "Fonksiyonel POSS Nanotaneciklerinin Poliamit 6/Poliester Termoplastik Elastomer Karışımlarının Uyumlaştırılmasında Kullanılabilme Potansiyelinin İncelenmesi" Doç. Dr. Gürler Akpınar (SBAG) 220S017 Bakteriyal Kökenli Hok Proteini Kullanarak Yeni Bir Hücresel Mitofaji Modelinin Geliştirilmesi Arş. Gör. Dr. Ahmet Erdem (MAG) 120M477 Görünür ışıkta çapraz bağlanabilen katekol fonksiyonel PEG ve aljinatın katkılanmasıyla elde edilmiş jelatin bazlı yüksek yapışkanlı cerrahi sızdırmazlık malzemelerinin geliştirilmesi

Kocaeli Üniversitesi tarafından yürütülen TÜBİTAK projelerine 4 milyon TL’lik destek sağlanacak. Kocaeli Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da projeleri ile ön plana çıkmaya devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi, bu yıl bünyesinde üretilen altı proje ile TÜBİTAK’tan 4 milyon TL’lik destek almakla birlikte, bu alanda destek alan üniversiteler arasında ön sıralarda yer aldı.

2020 Yılı 1. döneminde “TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında, Kocaeli Üniversitesi’nden altı projeyi açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, önümüzdeki yıllarda bu sayının çok daha fazla olacağına inandığını belirtti. Kocaeli Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda önemli atılımlar içinde bulunduğunu ve bu tür projelerin de araştırma üniversite olmamıza destek sağladığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, üniversitemiz adına projeyi yürüten öğretim üyelerine teşekkür etti. TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Kapsamında Desteklenen Projeler:

Prof. Dr. Murat Kasap (KBAG) 120Z560 "In vitro koşullarda hücre yüzey proteinlerinin saflaştırılmış rekombinant TurboID enzimleri aracılığı ile biyotinilasyonu, zenginleştirilmesi ve tanımlanması."

Prof. Dr. Aydın Üstün (ÇAYDAG) 120Y246 "Topoğrafik yoğunluk ve gravite düşey gradyen ölçüleri kullanarak jeoit ve ortometrik yüksekliklerin iyileştirilmesi.

Doç. Dr. Muhammet Erkan Köse (KBAG) 120Z662 "Eksitonların Konjüge Polimer Zincirindeki Gevşeme Dinamiğinin ve Hareketliliğinin Simülasyonu"

Doç Dr. Mehmet Kodal (MAG) 120M718 "Fonksiyonel POSS Nanotaneciklerinin Poliamit 6/Poliester Termoplastik Elastomer Karışımlarının Uyumlaştırılmasında Kullanılabilme Potansiyelinin İncelenmesi"

Doç. Dr. Gürler Akpınar (SBAG) 220S017 Bakteriyal Kökenli Hok Proteini Kullanarak Yeni Bir Hücresel Mitofaji Modelinin Geliştirilmesi

Arş. Gör. Dr. Ahmet Erdem (MAG) 120M477 Görünür ışıkta çapraz bağlanabilen katekol fonksiyonel PEG ve aljinatın katkılanmasıyla elde edilmiş jelatin bazlı yüksek yapışkanlı cerrahi sızdırmazlık malzemelerinin geliştirilmesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.