Kredi notu nasıl yükseltilir?

10.05.2017 - 17:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kredi notu nasıl yükseltilir?

İster kurumsal olun isterse bireysel artık bankaların hemen hemen tamamı müşterilerine nakit ihtiyaçlarının gidermek için kredi hizmeti sunuyor.

    Ağırlıklı olarak ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi gibi konularda verilen bu hizmet, tüketicilerin o anlık nakit ihtiyacının gidermeye yönelik oluyor. Ancak bir nokta var; bankalar müşterileri tarafından edilen her kredi talebine olumlu yanıt veremiyor. BU bağlamda bankalar bu hizmeti sunarken kredi talep eden müşterilerinin bazı kriterleri yerine getirmesini bekliyor. Bunlardan belki de en önemlisi kredi notu. EN UYGUN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN Peki nedir kredi notu? Bankalar için neden bu kadar önemli? Ve daha da önemlisi düşük olan kredi notu nasıl yükseltilir? Hangikredi.com olarak kredi notuyla ilgili bu ve benzeri konuları Hangikredi.com Pazarlama Müdürü Mustafa Oral ile görüşüldü. İşte kredi notuyla ilgili bilinmesi gerekenler: Öncelikle kredi notunun ne olduğunu açıklar mısın? Kredi notu, bireylerin bankalardan kullandığı kredi, kredi kartı ve mevduat hesaplarının kullanım ve ödeme düzenlerine göre belirlenen bir nottur. Kredi notunuzun yüksek olması, ödemelerinizi düzenli yaptığınız ve kredi alma ihtimalinizin yüksek olduğu anlamına gelir. Kredi notunuz düşükse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali daha düşük olacaktır. Kredi notu kaç ile kaç arasında bir değer ve bankalardan kredi alabilmek için en az kaç olması gerekiyor? Kredi notu 0 ile 1900 arasında bir değerdir. Kredi alabilmek için en azından az riskli grupta olmanız gerekmektedir. Az riskli gruba girebilmek için kredi notunuzun 1100 ile 1499 arasında kredi notunuz olmalıdır. EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN Tüketiciler kredi notlarını nereden öğrenebilirler? Tüketiciler kredi notlarını, Kredi Kayıt Bürosu’nun sitesi Findeks’ten öğrenebilirler. Kredi notunun düşme sebepleri neler? Kredi notunu etkileyen belli başlı sebepler var. Düzensiz ödemeler, sık yapılan kredi başvuruları, kredi kartı borcunun sadece asgari tutarının ödenmesi ve hatta fatura borçları bile kredi notunu etkiler. Tüketiciler kredi notlarını yükseltmek için neler yapabilirler? Tüm kredi ve kredi kartı borçları en aza indirilip düzenli ödemeler gerçekleştirilirse, kredi kartı ihtiyaç duyulan limite indirilirse ve sık kredi başvurusu yapılmazsa kredi notu yükselecektir.
İster kurumsal olun isterse bireysel artık bankaların hemen hemen tamamı müşterilerine nakit ihtiyaçlarının gidermek için kredi hizmeti sunuyor.

 

 

Ağırlıklı olarak ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi gibi konularda verilen bu hizmet, tüketicilerin o anlık nakit ihtiyacının gidermeye yönelik oluyor.

Ancak bir nokta var; bankalar müşterileri tarafından edilen her kredi talebine olumlu yanıt veremiyor. BU bağlamda bankalar bu hizmeti sunarken kredi talep eden müşterilerinin bazı kriterleri yerine getirmesini bekliyor. Bunlardan belki de en önemlisi kredi notu.

EN UYGUN İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Peki nedir kredi notu? Bankalar için neden bu kadar önemli? Ve daha da önemlisi düşük olan kredi notu nasıl yükseltilir?

Hangikredi.com olarak kredi notuyla ilgili bu ve benzeri konuları Hangikredi.com Pazarlama Müdürü Mustafa Oral ile görüşüldü.

İşte kredi notuyla ilgili bilinmesi gerekenler:

Öncelikle kredi notunun ne olduğunu açıklar mısın?

Kredi notu, bireylerin bankalardan kullandığı kredi, kredi kartı ve mevduat hesaplarının kullanım ve ödeme düzenlerine göre belirlenen bir nottur. Kredi notunuzun yüksek olması, ödemelerinizi düzenli yaptığınız ve kredi alma ihtimalinizin yüksek olduğu anlamına gelir. Kredi notunuz düşükse kredi başvurunuzun onaylanma ihtimali daha düşük olacaktır.

Kredi notu kaç ile kaç arasında bir değer ve bankalardan kredi alabilmek için en az kaç olması gerekiyor?

Kredi notu 0 ile 1900 arasında bir değerdir. Kredi alabilmek için en azından az riskli grupta olmanız gerekmektedir. Az riskli gruba girebilmek için kredi notunuzun 1100 ile 1499 arasında kredi notunuz olmalıdır.

EN UYGUN TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Tüketiciler kredi notlarını nereden öğrenebilirler?

Tüketiciler kredi notlarını, Kredi Kayıt Bürosu’nun sitesi Findeks’ten öğrenebilirler.

Kredi notunun düşme sebepleri neler?

Kredi notunu etkileyen belli başlı sebepler var. Düzensiz ödemeler, sık yapılan kredi başvuruları, kredi kartı borcunun sadece asgari tutarının ödenmesi ve hatta fatura borçları bile kredi notunu etkiler.
Tüketiciler kredi notlarını yükseltmek için neler yapabilirler?

Tüm kredi ve kredi kartı borçları en aza indirilip düzenli ödemeler gerçekleştirilirse, kredi kartı ihtiyaç duyulan limite indirilirse ve sık kredi başvurusu yapılmazsa kredi notu yükselecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.