Kritik Yurtdışı Uyarısı!

07.02.2018 - 17:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kritik Yurtdışı Uyarısı!

Yurtdışına çıkacak olan vatandaşlara kritik vize uyarısı geldi. İnternet siteleri üzerinden vize aldıklarını söyleyerek vatandaşlardan hesaplarına para yatırmalarını isteyen dolandırıcılar, durumdan şüphelenenleri ise verdikleri iki cevapla ikna ediyor. Yurtdışına çıkacak olan vatandaşlara, internet üzerinden bazı danışmanlık firmaları üzerinden vize tuzağı kurulduğu ortaya çıktı.  ÜCRET İSTİYORLAR Resmi vize işlemi yapmakla yetkili şirketlerin ismini kullanarak, vize başvurusu için 300 ile 500 TL arası ücreti kendi hesaplarına yatırmasını talep eden danışmanlık firmaları, paralar yatırıldıktan sonra herhangi bir işlem yapmıyor.  HAZIRLANILMIŞ CEVAPLAR Şüpheye düşen vatandaşlar firmayı telefonla arayıp "Vize için yetkili şirketle mi çalışıyorsunuz?" diye sorduğunda  'Evet' yanıtı veren dolandırıcılar, e-mail adresinin neden yetkili şirketin olmadığı sorulduğunda ise o e-mail'de sorun olduğunu söyleyip güven oluşturulmaya çalışıyor.  TUZAK ORTAYA ÇIKIYOR Bu danışmanlık şirketlerine para yatıran vatandaşlar, başvurularını takip etmek için, yetkili vize şirketine gittiklerinde herhangi bir başvurunun olmadığını öğreniyor. Para yatırdıkları danışmanlık şirketlerinin gerçek yetkili vize şirketleriyle bir bağının olmadığını öğrenen vatandaşlar, dolandırıldıklarının farkına varıyor.  

Yurtdışına çıkacak olan vatandaşlara kritik vize uyarısı geldi. İnternet siteleri üzerinden vize aldıklarını söyleyerek vatandaşlardan hesaplarına para yatırmalarını isteyen dolandırıcılar, durumdan şüphelenenleri ise verdikleri iki cevapla ikna ediyor.

Yurtdışına çıkacak olan vatandaşlara, internet üzerinden bazı danışmanlık firmaları üzerinden vize tuzağı kurulduğu ortaya çıktı.

 ÜCRET İSTİYORLAR

Resmi vize işlemi yapmakla yetkili şirketlerin ismini kullanarak, vize başvurusu için 300 ile 500 TL arası ücreti kendi hesaplarına yatırmasını talep eden danışmanlık firmaları, paralar yatırıldıktan sonra herhangi bir işlem yapmıyor.

 HAZIRLANILMIŞ CEVAPLAR

Şüpheye düşen vatandaşlar firmayı telefonla arayıp "Vize için yetkili şirketle mi çalışıyorsunuz?" diye sorduğunda  'Evet' yanıtı veren dolandırıcılar, e-mail adresinin neden yetkili şirketin olmadığı sorulduğunda ise o e-mail'de sorun olduğunu söyleyip güven oluşturulmaya çalışıyor.

 TUZAK ORTAYA ÇIKIYOR

Bu danışmanlık şirketlerine para yatıran vatandaşlar, başvurularını takip etmek için, yetkili vize şirketine gittiklerinde herhangi bir başvurunun olmadığını öğreniyor. Para yatırdıkları danışmanlık şirketlerinin gerçek yetkili vize şirketleriyle bir bağının olmadığını öğrenen vatandaşlar, dolandırıldıklarının farkına varıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.