KSO, Bu Ayki Meclisini GTÜ’de Yaptı

Gebze 21.02.2018 - 17:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

KSO, Bu Ayki Meclisini GTÜ’de Yaptı

Kocaeli Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis toplantısı Gebze Teknik Üniversitesinde gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul Başkanlığındaki Meclis toplantısı Elektronik Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonunda yapıldı.

KSO Şubat ayı Meclisi toplantısında ilk sözü alan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Ekonomik değerlendirmelerde bulundu. KSO Başkanı Zeytinoğlu, Ocak ayında; İhracatın 12,5 milyar dolar (+ yüzde 10,8) olarak en yüksek ocak ihracatı, İthalat’ın ise 21,5 milyar dolar (+ yüzde 38) – en yüksek ocak ithalatı olduğunu vurgulayarak “Yıllık ihracatımız 158,3 milyar dolara yükseldi. Bu bir tarihi rekordur. İhracat artışlarını, üretim artışlarının işareti olduğundan memnuniyet verici buluyoruz. Ancak sıkıntımız ithalat artış hızının daha fazla olması. Ocak’ta ithalat artış oranı, ihracatın 3 katından daha fazla. Yükselen ithalat ile dış ticaret açığımız endişe verici boyuta ulaştı. 2-3 PUAN GERİLEYECEK 9.1 milyar dolar / + yüzde108,5.İhracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 72,2’den yüzde 57,9 seviyesine geriledi. Bunun sürdürülebilir olmadığını biliyoruz. Cari açığı da etkileyecek olması açısından tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. İşsizlik oranının  (Kasım)  yüzde 10,3 olduğunu belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, “(Geçen ay ile paralel, 2016’ya göre ise 1,8 puan geriledi)2016 Kasım’dan, 2017 Kasım’a; İş gücü 1 milyon kişi arttı. İstihdam 1 milyon 448 bin kişi arttı. Genç nüfustaki işsizlik oranının ise 3,3 puan gerileyerek yüzde 19,3 olmasını olumlu buluyoruz. İşgücüne katılan Suriyeli kayıt dışı çalışanları hariç tutarsak, işsizlik oranımızın 2-3 puan gerileyebileceğini görüyoruz” dedi. GTÜ 4. SIRADA YER ALDI Kocaeli Sanayi Odası Meclis toplantısının bitiminden sonra söz alan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversite hakkında tanıtım sunumunu yaptı. Prof. Dr. Görgün, 1175 dönümlük alanda 3 bin dolayında öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı. Rektör Prof. Dr. Görgün, “Gebze Teknik Üniversitesi, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline gelmiştir. Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan, "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak dördüncü sırada yer almıştır. EN GÜÇLÜ ORTAKLARDAN Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı "Girişimcilik Endeksi"nde ise Gebze Teknik Üniversitesi, Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında lider konumda bulunmaktadır. Uluslararası alanda bilime katkı sağlayan üniversitemiz, ülkemizin teknoloji üreten ülkeler arasına girmesini sağlayacak Bilişim Vadisi’nin de güçlü ortaklarındandır. Eğitim faaliyetlerini 4 Fakülte, 18 bölüm ve 9 Enstitü ile sürdüren üniversitemizde 4 lisans öğrencisine 1 öğretim elemanı düşmektedir. Üniversitemiz Öğretim üyelerinin yüzde70’i doktoralarını ABD ve İngiltere’deki saygın üniversitelerde tamamlamıştı.” diye konuştu.  
Kocaeli Sanayi Odası Şubat Ayı Meclis toplantısı Gebze Teknik Üniversitesinde gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul Başkanlığındaki Meclis toplantısı Elektronik Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonunda yapıldı.

KSO Şubat ayı Meclisi toplantısında ilk sözü alan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Ekonomik değerlendirmelerde bulundu. KSO Başkanı Zeytinoğlu, Ocak ayında; İhracatın 12,5 milyar dolar (+ yüzde 10,8) olarak en yüksek ocak ihracatı, İthalat’ın ise 21,5 milyar dolar (+ yüzde 38) – en yüksek ocak ithalatı olduğunu vurgulayarak “Yıllık ihracatımız 158,3 milyar dolara yükseldi. Bu bir tarihi rekordur. İhracat artışlarını, üretim artışlarının işareti olduğundan memnuniyet verici buluyoruz. Ancak sıkıntımız ithalat artış hızının daha fazla olması. Ocak’ta ithalat artış oranı, ihracatın 3 katından daha fazla. Yükselen ithalat ile dış ticaret açığımız endişe verici boyuta ulaştı.

2-3 PUAN GERİLEYECEK

9.1 milyar dolar / + yüzde108,5.İhracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 72,2’den yüzde 57,9 seviyesine geriledi. Bunun sürdürülebilir olmadığını biliyoruz. Cari açığı da etkileyecek olması açısından tedbir alınması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi. İşsizlik oranının  (Kasım)  yüzde 10,3 olduğunu belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, “(Geçen ay ile paralel, 2016’ya göre ise 1,8 puan geriledi)2016 Kasım’dan, 2017 Kasım’a; İş gücü 1 milyon kişi arttı. İstihdam 1 milyon 448 bin kişi arttı. Genç nüfustaki işsizlik oranının ise 3,3 puan gerileyerek yüzde 19,3 olmasını olumlu buluyoruz. İşgücüne katılan Suriyeli kayıt dışı çalışanları hariç tutarsak, işsizlik oranımızın 2-3 puan gerileyebileceğini görüyoruz” dedi.

GTÜ 4. SIRADA YER ALDI

Kocaeli Sanayi Odası Meclis toplantısının bitiminden sonra söz alan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, üniversite hakkında tanıtım sunumunu yaptı. Prof. Dr. Görgün, 1175 dönümlük alanda 3 bin dolayında öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı. Rektör Prof. Dr. Görgün, “Gebze Teknik Üniversitesi, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline gelmiştir. Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan, "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak dördüncü sırada yer almıştır.

EN GÜÇLÜ ORTAKLARDAN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı "Girişimcilik Endeksi"nde ise Gebze Teknik Üniversitesi, Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında lider konumda bulunmaktadır. Uluslararası alanda bilime katkı sağlayan üniversitemiz, ülkemizin teknoloji üreten ülkeler arasına girmesini sağlayacak Bilişim Vadisi’nin de güçlü ortaklarındandır. Eğitim faaliyetlerini 4 Fakülte, 18 bölüm ve 9 Enstitü ile sürdüren üniversitemizde 4 lisans öğrencisine 1 öğretim elemanı düşmektedir. Üniversitemiz Öğretim üyelerinin yüzde70’i doktoralarını ABD ve İngiltere’deki saygın üniversitelerde tamamlamıştı.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.