Kudüs'ü Konuştular

Gebze 13.04.2018 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kudüs'ü Konuştular

Gebze Belediyesi Nisan ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Musa Biçkioğlu ve Gazeteci Süleyman Özışık “Kadim Şehir Kudüs” konulu konferans verdi.

Gebze Belediyesi Nisan ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Musa Biçkioğlu ve Gazeteci Süleyman Özışık “Kadim Şehir Kudüs” konulu konferans verdi.Gebze kültür merkezinde gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, Dr. Faruk Öndağ ve öğrenciler katıldı. Kudüs’ün Müslümanlar açısından önemi ve İsrail’in geleceğinin anlatıldığı konferansı katılımcılar, büyük bir dikkatle dinledi. İSRAİL KONUŞULMAYA DEĞER DEĞİL Musa Biçkioğlu ve Süleyman Özışık’ın verdiği konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kudüs’ün Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunun anlatıldığı konferansta Biçkioğlu, “İsrail’in 2500 yılda elde ettiği toprak 27 bin metrekare ve bunun tamamına hakim değiller. Kendi devletlerini bile kuramamış BM kararı ile kurdurulmuş bir devlettir. Orda egemen değiller sadece var olmaya çalışıyorlar. İsrail’in şu an için ayakta durmasının nedeni çevre ülkelerin başlarındaki insanlardır. Ama çok değil kaçınılmaz bir sonraları var ve sonları gelecek. KUDÜS ALLAH’IN MUKADDES EVİDİR Kudüs’ü dünya siyasetine tesiri açısından değerlendirdiğimiz zaman, Kudüs’e sahip çıkmaya çalışıyorsanız bütün zalimler bir blok halinde karşınızda duruyor. Kudüs vicdan için tam bir mihenk taşıdır. Mescidi Aksa’nın kıble tarafı İslam coğrafyasının arkeolojik olarak tartışmasız en değerli alanıdır. Kudüs bizim evimizin bahçesi değil ki sahipsiz bırakma şansımız olsun. Kudüs Allah’ın mukaddes evi burası” ifadelerini kullandı. BİZE ORALARI UNUTTURDULAR Gazeteci Süleyman Özışık konuşmasında, “Bazıları diyor ki sizin ne işiniz var Filistin’de, Suriye’de. Eskiden Filistin, Suriye bizim illerimiz gibi rahatlıkla gidip geldiğimiz yerlerdi. Bizim rotamızı öyle bir değiştirdiler ki, siz gidin Mekke’ye Kabe’ye buralara uğramayın dediler. Filistin’e gittiğim zaman beklemediğim bir şeyle karşılaştım. İsrailliler Türklerden gerçekten çok korkuyorlar ve çekiniyorlar. Bunun en başlıca sebebi katilin gözünün içine baka baka “Siz insan öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyebilen korktukları bir Cumhurbaşkanımız var” ifadelerine yer verdi. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak ve Dr. Faruk Öndağ konuşmacılara Musa Biçkioğlu ve Süleyman Özışık’a hediye takdiminde bulundu.        
Gebze Belediyesi Nisan ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Musa Biçkioğlu ve Gazeteci Süleyman Özışık “Kadim Şehir Kudüs” konulu konferans verdi.

Gebze Belediyesi Nisan ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Musa Biçkioğlu ve Gazeteci Süleyman Özışık “Kadim Şehir Kudüs” konulu konferans verdi.Gebze kültür merkezinde gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, Dr. Faruk Öndağ ve öğrenciler katıldı. Kudüs’ün Müslümanlar açısından önemi ve İsrail’in geleceğinin anlatıldığı konferansı katılımcılar, büyük bir dikkatle dinledi.

İSRAİL KONUŞULMAYA DEĞER DEĞİL

Musa Biçkioğlu ve Süleyman Özışık’ın verdiği konferans Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kudüs’ün Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunun anlatıldığı konferansta Biçkioğlu, “İsrail’in 2500 yılda elde ettiği toprak 27 bin metrekare ve bunun tamamına hakim değiller. Kendi devletlerini bile kuramamış BM kararı ile kurdurulmuş bir devlettir. Orda egemen değiller sadece var olmaya çalışıyorlar. İsrail’in şu an için ayakta durmasının nedeni çevre ülkelerin başlarındaki insanlardır. Ama çok değil kaçınılmaz bir sonraları var ve sonları gelecek.

KUDÜS ALLAH’IN MUKADDES EVİDİR

Kudüs’ü dünya siyasetine tesiri açısından değerlendirdiğimiz zaman, Kudüs’e sahip çıkmaya çalışıyorsanız bütün zalimler bir blok halinde karşınızda duruyor. Kudüs vicdan için tam bir mihenk taşıdır. Mescidi Aksa’nın kıble tarafı İslam coğrafyasının arkeolojik olarak tartışmasız en değerli alanıdır. Kudüs bizim evimizin bahçesi değil ki sahipsiz bırakma şansımız olsun. Kudüs Allah’ın mukaddes evi burası” ifadelerini kullandı.

BİZE ORALARI UNUTTURDULAR

Gazeteci Süleyman Özışık konuşmasında, “Bazıları diyor ki sizin ne işiniz var Filistin’de, Suriye’de. Eskiden Filistin, Suriye bizim illerimiz gibi rahatlıkla gidip geldiğimiz yerlerdi. Bizim rotamızı öyle bir değiştirdiler ki, siz gidin Mekke’ye Kabe’ye buralara uğramayın dediler. Filistin’e gittiğim zaman beklemediğim bir şeyle karşılaştım. İsrailliler Türklerden gerçekten çok korkuyorlar ve çekiniyorlar. Bunun en başlıca sebebi katilin gözünün içine baka baka “Siz insan öldürmeyi çok iyi bilirsiniz” diyebilen korktukları bir Cumhurbaşkanımız var” ifadelerine yer verdi. Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak ve Dr. Faruk Öndağ konuşmacılara Musa Biçkioğlu ve Süleyman Özışık’a hediye takdiminde bulundu.

 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.