Külliyeye Tarih ziyaretleri devam ediyor!

Gebze 14.11.2019 - 09:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Külliyeye Tarih ziyaretleri devam ediyor!

Gebze'nin şehir olarak ön plana çıkmasında büyük etkisi olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, asırlardır ihtişamı ve zarafetiyle şehrin tarihi bir objesi olmaktan da öte bir fonksiyon icra ediyor. Bu ihtişamlı tarihi yapının mimari güzelliklerini keşfetmek ve kufi yazıları yerinde görüp fotoğraflamak için ziyaretler gerçekleşiyor. Geçtiğimiz günlerde Gebze ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi hakkında yetkin eserleri ile Gebzelilerin yakından tanıdığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik nezaretinde yüksek lisans öğrencileri ile birlikte bir ziyaret daha gerçekleşti. Ziyarete katılan öğrencilere külliyenin bölümleri müftülük çalışanları tarafından gezdirilerek detaylı bilgiler verildi. Akşam namazına müteakiben külliyenin aşhane kısmında misafirlere külliyede haftanın her günü ihtiyaç sahipleri için verilmekte olan yemeklerden ikram edildi. Çoban Mustafa Paşa Vakfı başkanı Nurullah Yıldız tarafından burada öğrencilere vakfın işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılarak ardından, rektör Çelik tarafından Osmanlı kültür ve medeniyet tarihi ile vakıfların işleyişi hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Çelik, Osmanlı vakıf kültürünün dünyaya örnek olan sosyal devlet politikası olduğunda dikkat çekti. Sunumun ardından vakıf başkanı Nurullah Yıldız'a rektör Çelik tarafından günün anısına hat levhası takdimi gerçekleşti. Programın bitiminde Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Vakfiyesi adıyla Gebze Belediyesi tarafından hazırlanan 2 ciltlik kitap da misafirlere hediye edildi. Kaymakam Mustafa Güler'in misafiri olan rektör Çelik'e Gebze belediye başkan yardımcısı Sedat Çelik, Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan, Gebze müftü vekili Ebuzer Üçtaş ile cami görevlileri, Çoban Mustafa Paşa Vakfı yöneticileri ile Tarihçi Recep Kankal da eşlik etti.      

Gebze'nin şehir olarak ön plana çıkmasında büyük etkisi olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, asırlardır ihtişamı ve zarafetiyle şehrin tarihi bir objesi olmaktan da öte bir fonksiyon icra ediyor. Bu ihtişamlı tarihi yapının mimari güzelliklerini keşfetmek ve kufi yazıları yerinde görüp fotoğraflamak için ziyaretler gerçekleşiyor.

Geçtiğimiz günlerde Gebze ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesi hakkında yetkin eserleri ile Gebzelilerin yakından tanıdığı İstanbul Medeniyet Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik nezaretinde yüksek lisans öğrencileri ile birlikte bir ziyaret daha gerçekleşti. Ziyarete katılan öğrencilere külliyenin bölümleri müftülük çalışanları tarafından gezdirilerek detaylı bilgiler verildi. Akşam namazına müteakiben külliyenin aşhane kısmında misafirlere külliyede haftanın her günü ihtiyaç sahipleri için verilmekte olan yemeklerden ikram edildi. Çoban Mustafa Paşa Vakfı başkanı Nurullah Yıldız tarafından burada öğrencilere vakfın işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılarak ardından, rektör Çelik tarafından Osmanlı kültür ve medeniyet tarihi ile vakıfların işleyişi hakkında detaylı bir sunum yapıldı. Çelik, Osmanlı vakıf kültürünün dünyaya örnek olan sosyal devlet politikası olduğunda dikkat çekti. Sunumun ardından vakıf başkanı Nurullah Yıldız'a rektör Çelik tarafından günün anısına hat levhası takdimi gerçekleşti. Programın bitiminde Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ve Vakfiyesi adıyla Gebze Belediyesi tarafından hazırlanan 2 ciltlik kitap da misafirlere hediye edildi. Kaymakam Mustafa Güler'in misafiri olan rektör Çelik'e Gebze belediye başkan yardımcısı Sedat Çelik, Özel Kalem Müdürü Dursun Ali Arslan, Gebze müftü vekili Ebuzer Üçtaş ile cami görevlileri, Çoban Mustafa Paşa Vakfı yöneticileri ile Tarihçi Recep Kankal da eşlik etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.