Kültür Temel Lisesi öğrencilerinden muhteşem gösteri

Gebze 23.03.2018 - 11:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kültür Temel Lisesi öğrencilerinden muhteşem gösteri

Özel Öncü Gebze Kültür Temel Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’üncü dönümü nedeniyle Gebze Kültür Merkezinde bir program düzenledi.

Özel Öncü Gebze Kültür Temel Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’üncü dönümü nedeniyle Gebze Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Özel Öncü Gebze Kültür Temel Lisesi Müdürü Mehmet Sait gerçekleştirdi. Okul Müdürü Mehmet Sait Işık yaptığı konuşmada “18 Mart 1915 Bütün Dünya devletleri güzelim şehir olan Çanakkale’mize saldırmışlardır. Bütün imkânlarını kullanıp bizi yok etmek istemişler. Bizi tarihten silmek istemişler. Hâlbuki biz onlara ne yaptık ki, zalimin karşısında durduk, mazlumun ise hep yanındaydık. Bir fakir görsek ekmeğimizi ikiye bölerdik. Düşenin elinden tutardık. Türk merttir, yiğittir. Düşmanına bile merhametle davranır. Ne istediler ki bizden? Henüz 15 yaşında ana kuzularıydık. Ne istediler ki bu cennet vatanımızdan? Hâlbuki dara düşen her millet bizim yani Türk milletinin kapısını çalardı. Biz can veririz lakin toprak vermeyiz. Bir ölür bin diriliriz. Bizler ölüme gülerek gideriz. Bizden sadece topraklarımızı almak istemediler. İnancımızı, kültürümüzü, değerlerimizi kısacası Türk’e has olan her şeyimizi kaldırıp yok etmek istediler ama başaramadılar, başaramayacaklar da. Bizi bölemeyecekler. Biz her daim Çanakkale şehitlerinin ruhuyla yaşayacağız. Onlar Çanakkale’de bir destan yazdılar. İşte onların torunları da bugün Afrin destanını yazdılar. İman hem nurdur hem de kuvvettir. Hakiki imanı elde eden adam kâinata meydan okuyabilir. İşte Çanakkale ve daha nice savaşlarda bu iman şuuru ile kâinata meydan okuduk. Bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” dedi. Ardından da Okul öğrencileri ‘Kınalı Hasan’ın Şehadeti’ konulu tiyatrosunu sergilediler. Tiyatro sonunda öğrenci velileri ve öğretmenler ayakta alkışladılar.
Özel Öncü Gebze Kültür Temel Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’üncü dönümü nedeniyle Gebze Kültür Merkezinde bir program düzenledi.

Özel Öncü Gebze Kültür Temel Lisesi 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103’üncü dönümü nedeniyle Gebze Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Öğrencilerin ve velilerin büyük ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Özel Öncü Gebze Kültür Temel Lisesi Müdürü Mehmet Sait gerçekleştirdi. Okul Müdürü Mehmet Sait Işık yaptığı konuşmada “18 Mart 1915 Bütün Dünya devletleri güzelim şehir olan Çanakkale’mize saldırmışlardır. Bütün imkânlarını kullanıp bizi yok etmek istemişler. Bizi tarihten silmek istemişler. Hâlbuki biz onlara ne yaptık ki, zalimin karşısında durduk, mazlumun ise hep yanındaydık. Bir fakir görsek ekmeğimizi ikiye bölerdik. Düşenin elinden tutardık. Türk merttir, yiğittir. Düşmanına bile merhametle davranır. Ne istediler ki bizden? Henüz 15 yaşında ana kuzularıydık. Ne istediler ki bu cennet vatanımızdan? Hâlbuki dara düşen her millet bizim yani Türk milletinin kapısını çalardı. Biz can veririz lakin toprak vermeyiz. Bir ölür bin diriliriz. Bizler ölüme gülerek gideriz. Bizden sadece topraklarımızı almak istemediler. İnancımızı, kültürümüzü, değerlerimizi kısacası Türk’e has olan her şeyimizi kaldırıp yok etmek istediler ama başaramadılar, başaramayacaklar da. Bizi bölemeyecekler. Biz her daim Çanakkale şehitlerinin ruhuyla yaşayacağız. Onlar Çanakkale’de bir destan yazdılar. İşte onların torunları da bugün Afrin destanını yazdılar. İman hem nurdur hem de kuvvettir. Hakiki imanı elde eden adam kâinata meydan okuyabilir. İşte Çanakkale ve daha nice savaşlarda bu iman şuuru ile kâinata meydan okuduk. Bu vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” dedi.

Ardından da Okul öğrencileri ‘Kınalı Hasan’ın Şehadeti’ konulu tiyatrosunu sergilediler. Tiyatro sonunda öğrenci velileri ve öğretmenler ayakta alkışladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.