19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Laboratuvarlar geleceğin Bilim Adamlarına açıldı!

Gebze 13.05.2019 - 09:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Laboratuvarlar geleceğin Bilim Adamlarına açıldı!

Zengin laboratuvar imkanlarına sahip olan Gebze Teknik Üniversitesi, Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi Öğrencilerine laboratuvar tanıtımı yaptı.

GTÜ Nanoteknoloji Enstitüsü Dr. Şafak Gök’ün nanoteknoloji laboratuvarını tanıtımı ile başlayan programda, Makine Mühendisliği Bölümünden Arş. Görevlisi Ahmet Hikmet Untunç, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Arş. Görevlisi Muhammed Ali Dede, Elektronik Mühendisliği Bölümünden Arş. Görevlisi İlter Türkmenli, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Arş. Görevlisi Özge Arslan bölüm laboratuvarlarının tanıtımında yer aldı. BİYOLOJİK SAAT LABARATUVARI GTÜ Akademisyenleri,  Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi Öğrencilerine laboratuvar ekipmanlarını tanıtırken, aynı zamanda her laboratuvarda araştırılan araştırma konularına yönelik yenilikler, ürünler, uygulamalar hakkında detaylı bilgi verdi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvarında akademisyenler, gündemi uzun süredir meşgul eden günümüz konularından biri “yapay zeka” üzerine çalışmaları robotik kodlama ile öğrencilere uygulamalı olarak anlattı. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuvarında öğrencilerin en çok dikkatini çeken laboratuvar, “Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Biyolojik Saat Laboratuvarı” oldu. Akademisyenler, biyolojik saat nedir ve biyolojik saat laboratuvarında ne çalışılır? soruları çevresinde öğrencilere gün ışığının hücre yenilenmesindeki önemini aktardı. Nanoteknoloji laboratuvarında “temiz oda” ile tanışan öğrenciler, nanoteknoloji ve nano malzemenin kullanım alanlarını öğrendi. ÜÇ SAAT İNCELEME Üç saat süren laboratuvar gezisi programında, öğrenciler seçmek istedikleri bölüm ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını akademisyenlerden aldı. GTÜ laboratuvar gezisi programı sayesinde bölümleri, bölüm laboratuvarlarını daha üniversite tercihi yapmadan yerinde görme fırsatı elde ettiler.
Zengin laboratuvar imkanlarına sahip olan Gebze Teknik Üniversitesi, Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi Öğrencilerine laboratuvar tanıtımı yaptı.

GTÜ Nanoteknoloji Enstitüsü Dr. Şafak Gök’ün nanoteknoloji laboratuvarını tanıtımı ile başlayan programda, Makine Mühendisliği Bölümünden Arş. Görevlisi Ahmet Hikmet Untunç, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Arş. Görevlisi Muhammed Ali Dede, Elektronik Mühendisliği Bölümünden Arş. Görevlisi İlter Türkmenli, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Arş. Görevlisi Özge Arslan bölüm laboratuvarlarının tanıtımında yer aldı.

BİYOLOJİK SAAT LABARATUVARI

GTÜ Akademisyenleri,  Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi Öğrencilerine laboratuvar ekipmanlarını tanıtırken, aynı zamanda her laboratuvarda araştırılan araştırma konularına yönelik yenilikler, ürünler, uygulamalar hakkında detaylı bilgi verdi. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvarında akademisyenler, gündemi uzun süredir meşgul eden günümüz konularından biri “yapay zeka” üzerine çalışmaları robotik kodlama ile öğrencilere uygulamalı olarak anlattı. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuvarında öğrencilerin en çok dikkatini çeken laboratuvar, “Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Biyolojik Saat Laboratuvarı” oldu. Akademisyenler, biyolojik saat nedir ve biyolojik saat laboratuvarında ne çalışılır? soruları çevresinde öğrencilere gün ışığının hücre yenilenmesindeki önemini aktardı. Nanoteknoloji laboratuvarında “temiz oda” ile tanışan öğrenciler, nanoteknoloji ve nano malzemenin kullanım alanlarını öğrendi.

ÜÇ SAAT İNCELEME

Üç saat süren laboratuvar gezisi programında, öğrenciler seçmek istedikleri bölüm ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplarını akademisyenlerden aldı. GTÜ laboratuvar gezisi programı sayesinde bölümleri, bölüm laboratuvarlarını daha üniversite tercihi yapmadan yerinde görme fırsatı elde ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.