Leylekler ölmesin diye!

Gebze 19.08.2019 - 10:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Leylekler ölmesin diye!

Gebze Bölgesi’nde gece mola veren ve elektrik dağıtım şebekesinde direklere konan, direkler arasındaki iletkenlere tüneyen binlerce leyleğin elektrik akımına kapılıp ölmemesi için SEDAŞ ekipleri teyakkuza geçti.

Vatandaşların SEDAŞ Çağrı merkezini arayarak leylek istilasını haber vermesi ve bu sırada elektrik akımına da maruz kalan leyleklerin kesintilere neden olması nedeniyle, SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri bölgede geceyi alarm halinde geçirdi ve gerekli önlemleri aldı. Her yıl aynı dönemlerde leyleklerin göç yolunda dinlenirken tanık olunan manzaralar, yeniden gerçekleşirken, SEDAŞ işletme Bakım Ekipleri de leyleklerin telef olmaması için önlem aldı. Alınan bilgiye göre, Avrupa’dan Afrika’ya göç eden binlerce leylek, Kocaeli de Kartepe, Körfez, Darıca, Dilovası, Tuzla, Çayırova ve Gebze üzerinden göç ettikleri sırada elektrik direklerine ve şebekedeki elektrik iletkenlerine kondu. Durumu fark eden vatandaşlar, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Çağrı Merkezine bilgi verdi. Çağrı merkezine direklerin üzerinde yüzlerce leylek var ihbarları yağdı. EKİPLER GECE BOYU ALARMDAYDI İhbar noktalarına ve kesinti yaşanan yerlere ulaşan SEDAŞ işletme bakım ekipleri, leyleklerin ölmemesi için önlem alırken, şebekede kesilen enerji için de gece boyunca uzun süren bir mücadeleye giriştiler.  Enerjinin sürekliliğini sağlamaya çalışan SEDAŞ ekipleri, leyleklerin can güvenliğini de göz önünde bulundurarak gerekli manevraları yapmaya çalıştılar. Aşırı leylek istilası yaşanan mahallelerde enerji vermek mümkün olmadı.  Leyleklerin göç yollarına devam etmesinin ardından mahalle sakinleri enerjiye kavuştu. SEDAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİLER Vatandaşlar SEDAŞ ekiplerinin mücadelesine tanık olurken, doğal yaşama saygı gösteren SEDAŞ çalışanlarının yaklaşımına da teşekkür ettiler. SEDAŞ ekiplerinin cansiperane çalışmaları için vatandaşlar, “SEDAŞ çalışanları gece gündüz demeden,  doğal yaşama saygı göstererek enerji vermek için sabaha kadar çalışmalarını sürdürdü. Leyleklerin de zarar görmemesini sağlayarak uzun uğraşlar sonucu elektriği verdi” diye konuştular. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, leyleklerin yoğun göç zamanında elektrik direkleri ve trafolarda sorunlarla karşılaşılabildiğine dikkat çekti. Konuyu takip ettikleri ve ivedilikle çözümü için görüşmeler yaptıkları bilgisini de paylaştı.
Gebze Bölgesi’nde gece mola veren ve elektrik dağıtım şebekesinde direklere konan, direkler arasındaki iletkenlere tüneyen binlerce leyleğin elektrik akımına kapılıp ölmemesi için SEDAŞ ekipleri teyakkuza geçti.

Vatandaşların SEDAŞ Çağrı merkezini arayarak leylek istilasını haber vermesi ve bu sırada elektrik akımına da maruz kalan leyleklerin kesintilere neden olması nedeniyle, SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri bölgede geceyi alarm halinde geçirdi ve gerekli önlemleri aldı. Her yıl aynı dönemlerde leyleklerin göç yolunda dinlenirken tanık olunan manzaralar, yeniden gerçekleşirken, SEDAŞ işletme Bakım Ekipleri de leyleklerin telef olmaması için önlem aldı. Alınan bilgiye göre, Avrupa’dan Afrika’ya göç eden binlerce leylek, Kocaeli de Kartepe, Körfez, Darıca, Dilovası, Tuzla, Çayırova ve Gebze üzerinden göç ettikleri sırada elektrik direklerine ve şebekedeki elektrik iletkenlerine kondu. Durumu fark eden vatandaşlar, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Çağrı Merkezine bilgi verdi. Çağrı merkezine direklerin üzerinde yüzlerce leylek var ihbarları yağdı.

EKİPLER GECE BOYU ALARMDAYDI

İhbar noktalarına ve kesinti yaşanan yerlere ulaşan SEDAŞ işletme bakım ekipleri, leyleklerin ölmemesi için önlem alırken, şebekede kesilen enerji için de gece boyunca uzun süren bir mücadeleye giriştiler.  Enerjinin sürekliliğini sağlamaya çalışan SEDAŞ ekipleri, leyleklerin can güvenliğini de göz önünde bulundurarak gerekli manevraları yapmaya çalıştılar. Aşırı leylek istilası yaşanan mahallelerde enerji vermek mümkün olmadı.  Leyleklerin göç yollarına devam etmesinin ardından mahalle sakinleri enerjiye kavuştu.

SEDAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Vatandaşlar SEDAŞ ekiplerinin mücadelesine tanık olurken, doğal yaşama saygı gösteren SEDAŞ çalışanlarının yaklaşımına da teşekkür ettiler. SEDAŞ ekiplerinin cansiperane çalışmaları için vatandaşlar, “SEDAŞ çalışanları gece gündüz demeden,  doğal yaşama saygı göstererek enerji vermek için sabaha kadar çalışmalarını sürdürdü. Leyleklerin de zarar görmemesini sağlayarak uzun uğraşlar sonucu elektriği verdi” diye konuştular. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, leyleklerin yoğun göç zamanında elektrik direkleri ve trafolarda sorunlarla karşılaşılabildiğine dikkat çekti. Konuyu takip ettikleri ve ivedilikle çözümü için görüşmeler yaptıkları bilgisini de paylaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.