19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Maaş reformu.

Ekonomi 16.06.2018 - 10:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Maaş reformu.

Kamu personel rejimi yeniden şekillendirilecek. Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, ödemeler ve sosyal haklarda çalışan lehine düzenlemeler yapılacak.

Hükümet 'kamu yönetimi, bürokratik yapı, yürütmenin denetimi, personel rejimini' yeniden yapılandırılıyor. Seçimlerin ardından, Türkiye'nin 2019- 2023 Kalkınma Planı yaşama geçirilecek. Kamu personelinin verimliliğinin artırılması amacıyla etkin bir performans sistemi oluşturulacak. Yürütmenin yeniden yapılandırılması ile daire başkanlığı statüsünden sonra gelen tüm bürokratik yapı yeniden düzenlenecek. Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, statü, ücret, çok başlı yönetim gibi temel sorunlar çözülecek, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi performansa dayalı ücret modeli getirilecek. Tüm meslek grupları için hakkaniyetli bir ücret dengesi oluşturulacak. Bütün kurumlardaki farklı unvanlarda ek gösterge tazminat sistemi de bütün boyutlarıyla yeniden değerlendirmeye alınacak. Ödemeler ile sosyal haklar çalışanlar lehine yeniden değerlendirmeye alınacak. Taşeron sistemi sona erdiği için yeni dönemde kamuya personel alımı kadrolu işçi şeklinde yapılacak. Alımları İŞKUR gerçekleştirecek.  
Kamu personel rejimi yeniden şekillendirilecek. Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, ödemeler ve sosyal haklarda çalışan lehine düzenlemeler yapılacak.

Hükümet 'kamu yönetimi, bürokratik yapı, yürütmenin denetimi, personel rejimini' yeniden yapılandırılıyor. Seçimlerin ardından, 'nin 2019- 2023 Kalkınma Planı yaşama geçirilecek. inin verimliliğinin artırılması amacıyla etkin bir performans sistemi oluşturulacak. Yürütmenin yeniden yapılandırılması ile daire başkanlığı statüsünden sonra gelen tüm bürokratik yapı yeniden düzenlenecek. Kıdemler arası ücret dengesizliği giderilecek, statü, ücret, çok başlı yönetim gibi temel sorunlar çözülecek, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi performansa dayalı ücret modeli getirilecek. Tüm meslek grupları için hakkaniyetli bir ücret dengesi oluşturulacak. Bütün kurumlardaki farklı unvanlarda ek gösterge tazminat sistemi de bütün boyutlarıyla yeniden değerlendirmeye alınacak. Ödemeler ile sosyal haklar çalışanlar lehine yeniden değerlendirmeye alınacak. Taşeron sistemi sona erdiği için yeni dönemde kamuya personel alımı kadrolu işçi şeklinde yapılacak. Alımları  gerçekleştirecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.