19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Kocaeli 07.06.2017 - 10:52, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meslek lisesi staj sigortası mağdurlarının sorunlarını meclise taşıdı. TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet staj sigortası mağdurlarının sorunlarını meclise taşıdı. Staj yapan bazı meslek gruplarının staj sürelerinin sigorta başlangıcından sayıldığını ve askerlik, doğum gibi nedenlerin sigorta borçlanması yapılabildiğine dikkat çeken Hürriyet, “Eşitlik kavramına ters düşmek istemiyorsak, meslek lisesi öğrencilerinin de staj sigortası mağduriyetini ortadan kaldırmalıyız” dedi. BU ÇARPIKLIK MAĞDURİYET YARATIYOR Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Bazı meslek grupları ile hamile ve askerlere tanınan bu kolaylık meslek lisesi öğrencileri olarak staj yapanlara tanınmamaktadır. Bu sadece Anayasamızda yer alan eşitlik ilkesine uymamakla kalmıyor, evrensel eşitlik kavramına ters düşüyor. Madem meslek liseli öğrencilerimiz herhangi bir sigorta koluna dayandırılmadan sigortasız bir şekilde çalıştırılıyor; o zaman meslek liselilere staj zorunluluğunun yasal bir zemini yoktur. Bu yasal çarpıklık ve yaşanan bu aykırılık nedeniyle çırak ve stajyer öğrenci olarak çalışan emekçiler mağdur edilmektedir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması, yaşanan bu çarpıklığa son verilerek mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, meslek lisesi staj sigortası mağdurlarının sorunlarını meclise taşıdı.

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet staj sigortası mağdurlarının sorunlarını meclise taşıdı. Staj yapan bazı meslek gruplarının staj sürelerinin sigorta başlangıcından sayıldığını ve askerlik, doğum gibi nedenlerin sigorta borçlanması yapılabildiğine dikkat çeken Hürriyet, “Eşitlik kavramına ters düşmek istemiyorsak, meslek lisesi öğrencilerinin de staj sigortası mağduriyetini ortadan kaldırmalıyız” dedi.

BU ÇARPIKLIK MAĞDURİYET YARATIYOR

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Bazı meslek grupları ile hamile ve askerlere tanınan bu kolaylık meslek lisesi öğrencileri olarak staj yapanlara tanınmamaktadır. Bu sadece Anayasamızda yer alan eşitlik ilkesine uymamakla kalmıyor, evrensel eşitlik kavramına ters düşüyor. Madem meslek liseli öğrencilerimiz herhangi bir sigorta koluna dayandırılmadan sigortasız bir şekilde çalıştırılıyor; o zaman meslek liselilere staj zorunluluğunun yasal bir zemini yoktur. Bu yasal çarpıklık ve yaşanan bu aykırılık nedeniyle çırak ve stajyer öğrenci olarak çalışan emekçiler mağdur edilmektedir. Bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması, yaşanan bu çarpıklığa son verilerek mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.