Maliye’den 3 önemli adım

Ekonomi 10.06.2017 - 11:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Maliye’den 3 önemli adım

1- Evini günlük kiralayanlar vergi kaçıramayacak  2- Çiftçilerin ticaret borsalarındaki satışları istisna tutulacak 3- Araç kiralamada belge zorunlu olacak Maliye, araç, ev kiralamaya önemli kurallar getirirken, çiftçilere de güzel haber verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, araç kiralama işi yapan firmalar ile konutlarını günübirlik kiraya verenlerin bu ticarete ilişkin yapacakları tahsilatların artık tamamını banka ve benzeri aracı kurumlar vasıtasıyla almak zorunda olacağını, bu kurala uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesileceğini söyledi. Ağbal, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilere ait ürünlerin ticaret borsalarına tescil ettirilerek satılmasına ilişkin mevcut durumdaki 7 bin liralık sınırdan da vazgeçtiklerini açıkladı.

1- Evini günlük kiralayanlar vergi kaçıramayacak 
2- Çiftçilerin ticaret borsalarındaki satışları istisna tutulacak
3- Araç kiralamada belge zorunlu olacak

Maliye, araç, ev kiralamaya önemli kurallar getirirken, çiftçilere de güzel haber verdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, araç kiralama işi yapan firmalar ile konutlarını günübirlik kiraya verenlerin bu ticarete ilişkin yapacakları tahsilatların artık tamamını banka ve benzeri aracı kurumlar vasıtasıyla almak zorunda olacağını, bu kurala uymayanlara özel usulsüzlük cezası kesileceğini söyledi. Ağbal, gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçilere ait ürünlerin ticaret borsalarına tescil ettirilerek satılmasına ilişkin mevcut durumdaki 7 bin liralık sınırdan da vazgeçtiklerini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.