MEB&Park AVM elele, israfsız günlere

Darıca 10.12.2018 - 12:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

MEB&Park AVM elele, israfsız günlere

Ekmek israfını engellemek genel anlamda da her türlü israfın önüne geçmek amacı ile Darıca Kaymakamlığı, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca Park AVM tarafından “Bayat Ekmek Yemekleri Yarışması” düzenleniyor.

Okullarda ön elemsi yapılan bayat ekmekten yemekler yarışmasının finali 12. Aralık 2018 tarihinde Darıca Park AVM’de gerçekleşecek. Bu sosyal farkındalık etkinliğinde Darıca’da faaliyet gösteren tüm özel ve devlet okulu öğrencileri aileleri ile birlikte bayat ekmekten yaptıkları yemeklerle jüri karşısına çıkacaklar. Saat 10.30’da başlayacak olan yarışmada da jüride  Türk mutfağının tanınan isimlerinden Emine Beyder, Bera Tatlıları Sayfa sahibi Emine Demirci’nin yanısıra Türk televizyonlarının tanına yüzleri de yer alması bekleniliyor. YARIŞMANIN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI 12 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek olan “İsraf etme ne olursun ekmeğin yiyeceğin kadar olsun” isimli bayat ekmek yemekleri yarışmasının tanıtımı Darıca Park AVM’de düzenlenen kahvaltılı toplantı ile gerçekleşti. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve organizasyon sorumlusu eğitimcilerin katıldığı toplantıda yarışmanın içeriği, amacı, etapları, rolü ve paydaşları hakkında bilgi verildi.  Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,” Temelde nimet olan ekmeğin israf olması değil onun tekrardan değerlendirilerek boğazdan geçirmek ve onu tekrar ekonomiye kazandırmak. Tüketim çılgınlıklarının yaşandığı bu dönemde nimet olan ekmeğin bu durumdan en az etkilenmesidir. Öğrencilerimizde ve ailelerimizde israfın her türlü gündeme almak ve bunu ailede işlemek. Bu gün Darıcamızda ki tüm ilkokul ve anaokullarında bu konu tamamen gündem olmuştur. Bu yarışma sonrasında tüm kamuoyunda gündemleşeceğine inanıyoruz. Bu yıl ikincisini yapacağımız etkinliğeev sahipliği yapan Darıca Park AVM’ye teşekkür ediyoruz. “dedi. Toplantıda Darıca Park AVM Koordinatörü Kayhan Yiğit ve Tanıtım ve Reklam Müdürü Merve Ebiye Öztürk’de yerlerini aldılar. Haber: Adnan Ayvaz
Ekmek israfını engellemek genel anlamda da her türlü israfın önüne geçmek amacı ile Darıca Kaymakamlığı, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darıca Park AVM tarafından “Bayat Ekmek Yemekleri Yarışması” düzenleniyor.

Okullarda ön elemsi yapılan bayat ekmekten yemekler yarışmasının finali 12. Aralık 2018 tarihinde Darıca Park AVM’de gerçekleşecek. Bu sosyal farkındalık etkinliğinde Darıca’da faaliyet gösteren tüm özel ve devlet okulu öğrencileri aileleri ile birlikte bayat ekmekten yaptıkları yemeklerle jüri karşısına çıkacaklar. Saat 10.30’da başlayacak olan yarışmada da jüride  Türk mutfağının tanınan isimlerinden Emine Beyder, Bera Tatlıları Sayfa sahibi Emine Demirci’nin yanısıra Türk televizyonlarının tanına yüzleri de yer alması bekleniliyor.

YARIŞMANIN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

12 Aralık Çarşamba günü düzenlenecek olan “İsraf etme ne olursun ekmeğin yiyeceğin kadar olsun” isimli bayat ekmek yemekleri yarışmasının tanıtımı Darıca Park AVM’de düzenlenen kahvaltılı toplantı ile gerçekleşti. Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve organizasyon sorumlusu eğitimcilerin katıldığı toplantıda yarışmanın içeriği, amacı, etapları, rolü ve paydaşları hakkında bilgi verildi.  Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz,” Temelde nimet olan ekmeğin israf olması değil onun tekrardan değerlendirilerek boğazdan geçirmek ve onu tekrar ekonomiye kazandırmak. Tüketim çılgınlıklarının yaşandığı bu dönemde nimet olan ekmeğin bu durumdan en az etkilenmesidir. Öğrencilerimizde ve ailelerimizde israfın her türlü gündeme almak ve bunu ailede işlemek. Bu gün Darıcamızda ki tüm ilkokul ve anaokullarında bu konu tamamen gündem olmuştur. Bu yarışma sonrasında tüm kamuoyunda gündemleşeceğine inanıyoruz. Bu yıl ikincisini yapacağımız etkinliğeev sahipliği yapan Darıca Park AVM’ye teşekkür ediyoruz. “dedi. Toplantıda Darıca Park AVM Koordinatörü Kayhan Yiğit ve Tanıtım ve Reklam Müdürü Merve Ebiye Öztürk’de yerlerini aldılar.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.