19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Memur maaşlarına zam yapılmalı!

Darıca 09.07.2019 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Memur maaşlarına zam yapılmalı!

TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER DARICA’DA KONUŞTU

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çeker, “Temmuz’da memur maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapılmalıdır” dedi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi, Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Zafer Kurt, Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Meryem Ökde ile birlikte Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler. Şube Başkanı Çeker ve heyeti sorunları yerinde tespit ederek yaklaşan toplu sözleşme ile güncel konular hakkında çalışanları bilgilendirdiler. Başkan Çeker kurum çalışanlarını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ Çeker açıklamada, “Sağlık çalışanları iş yoğunluğun,  norm kadronun altında personel ile kaliteli sağlık hizmeti sunulması için idarelerin yoğun baskısı, hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında hak ettiği ücretin verilmemesi, dört toplu sözleşmede Malum Sen (Sarı Sendika) sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını yeterli derecede savunmaması nedeniyle sağlık çalışanları geçim sıkıntısı çekiyorlar. Kurumlarda liyakat ve ehliyete önem verilmemesi, kanun ve yönetmelikler yok sayılarak kurumların yönetilmeye çalışılması nedeniyle sağlık çalışanları mutsuzdur. MEMUR ENFLASYONA MAHKUM EDİLDİ 2015 yılındaki toplu sözleşmede işverenin teklif ettiği 225 TL. Zam teklifine çok diyerek 123 TL. Zamma imza atan Malum Sen Memuru enflasyona mahkum etmiştir. Her toplu sözleşme döneminde enflasyonun altında yüzdelik zamlara direnmeden imza atmak suretiyle memuru yok saymıştır. Piyasaya en son yansıyan zam yağmurunda Şekere Yüzde 16, Elektriğe Yüzde 15, Çaya Yüzde 15 zam yapıldığı günümüzde Temmuz da memur maaşlarına yüzde 5 zam ve yaklaşık yüzde 1 enflasyon farkı vermek memurun açlığa terk edilmesi anlamı taşımaktadır. Bu hazin tablo karşısında sesini çıkarmayan Yetkili Sarı Sendika Ağustos ayındaki toplu sözleşmede masasın da memuru hayal kırıklığına uğratacaktır. Siyasi irade Temmuz’da memur maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapmalıdır” diye konuştu.
TÜRK SAĞLIK SEN KOCAELİ ŞUBE BAŞKANI ÖMER ÇEKER DARICA’DA KONUŞTU

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çeker, “Temmuz’da memur maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapılmalıdır” dedi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi, Osman Ayas, İş Yeri Baş Temsilcisi İdris Çakır, Temsilci Zafer Kurt, Kadınlar Kolu Başkan Yardımcısı Meryem Ökde ile birlikte Darıca Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler. Şube Başkanı Çeker ve heyeti sorunları yerinde tespit ederek yaklaşan toplu sözleşme ile güncel konular hakkında çalışanları bilgilendirdiler. Başkan Çeker kurum çalışanlarını ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ

Çeker açıklamada, “Sağlık çalışanları iş yoğunluğun,  norm kadronun altında personel ile kaliteli sağlık hizmeti sunulması için idarelerin yoğun baskısı, hayat pahalılığı, artan enflasyon karşısında hak ettiği ücretin verilmemesi, dört toplu sözleşmede Malum Sen (Sarı Sendika) sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını yeterli derecede savunmaması nedeniyle sağlık çalışanları geçim sıkıntısı çekiyorlar. Kurumlarda liyakat ve ehliyete önem verilmemesi, kanun ve yönetmelikler yok sayılarak kurumların yönetilmeye çalışılması nedeniyle sağlık çalışanları mutsuzdur.

MEMUR ENFLASYONA MAHKUM EDİLDİ

2015 yılındaki toplu sözleşmede işverenin teklif ettiği 225 TL. Zam teklifine çok diyerek 123 TL. Zamma imza atan Malum Sen Memuru enflasyona mahkum etmiştir. Her toplu sözleşme döneminde enflasyonun altında yüzdelik zamlara direnmeden imza atmak suretiyle memuru yok saymıştır. Piyasaya en son yansıyan zam yağmurunda Şekere Yüzde 16, Elektriğe Yüzde 15, Çaya Yüzde 15 zam yapıldığı günümüzde Temmuz da memur maaşlarına yüzde 5 zam ve yaklaşık yüzde 1 enflasyon farkı vermek memurun açlığa terk edilmesi anlamı taşımaktadır. Bu hazin tablo karşısında sesini çıkarmayan Yetkili Sarı Sendika Ağustos ayındaki toplu sözleşmede masasın da memuru hayal kırıklığına uğratacaktır. Siyasi irade Temmuz’da memur maaşlarına yüzde 26 ile 40 arası bir zam yaparak sürpriz yapmalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.