“Meslek liselerine yönelin!”

Gebze 27.06.2019 - 09:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Meslek liselerine yönelin!”

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, LGS tercihleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Doğan, “Gebze bir sanayi kenti. Öğrencilerimizin meslek liselerini tercih etmesini isterim” dedi.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih kılavuzu da MEB tarafından erişime açıldı. Tercih işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilen kılavuz, kapsamlı birçok konuyu da içeriyor. Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 01-12 Temmuz 2019 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. LGS sonuçlarının Gebze’de çok başarılı olduğunu belirten Gebze İlçe milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “LGS hem ilçemizde hem de ilimizde çok başarılı geçti. İlimiz LGS sonuçlarına göre 30. sırada. Bu başarıda katkısı olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, kaymakamımıza, şube müdürlerimize, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. HAYATLARINI KAZANACAKLAR LGS tercihleri için her okulumuzda tercih merkezleri oluşturduk. Tercih merkezlerimizde bir de rehber öğretmen bulunuyor. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizi istekleri doğrultusunda yönlendiriyor. Öğrencilerimizi tercih merkezlerimize davet ediyorum. Gebze bir sanayi kenti. Öğrencilerimizin meslek liselerini tercih etmesini isterim. Çünkü öğrencilerimiz bu meslek liselerinde hayatlarını kazanacaklar, meslek sahibi olacaklar. Bütün öğrencilerimize tercih sürecinde başarılar diliyorum” diye konuştu. TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILACAK? 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1"e bağlı kalarak veli adına yapacaktır (12 Temmuz 2019 saat 17.00'ye kadar). HABER: KÜBRA AKABALI
Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, LGS tercihleri hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Doğan, “Gebze bir sanayi kenti. Öğrencilerimizin meslek liselerini tercih etmesini isterim” dedi.

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının akabinde, tercih kılavuzu da MEB tarafından erişime açıldı. Tercih işlemleri hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilen kılavuz, kapsamlı birçok konuyu da içeriyor. Tercih işlemleri, http://www.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre, öğrenci velisi tarafından 01-12 Temmuz 2019 (17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacak. LGS sonuçlarının Gebze’de çok başarılı olduğunu belirten Gebze İlçe milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, “LGS hem ilçemizde hem de ilimizde çok başarılı geçti. İlimiz LGS sonuçlarına göre 30. sırada. Bu başarıda katkısı olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, kaymakamımıza, şube müdürlerimize, okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.

HAYATLARINI KAZANACAKLAR

LGS tercihleri için her okulumuzda tercih merkezleri oluşturduk. Tercih merkezlerimizde bir de rehber öğretmen bulunuyor. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizi istekleri doğrultusunda yönlendiriyor. Öğrencilerimizi tercih merkezlerimize davet ediyorum. Gebze bir sanayi kenti. Öğrencilerimizin meslek liselerini tercih etmesini isterim. Çünkü öğrencilerimiz bu meslek liselerinde hayatlarını kazanacaklar, meslek sahibi olacaklar. Bütün öğrencilerimize tercih sürecinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1"e bağlı kalarak veli adına yapacaktır (12 Temmuz 2019 saat 17.00'ye kadar).

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.