19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

MESS’de Anlaşma Sağlandı!

30.01.2018 - 12:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

MESS’de Anlaşma Sağlandı!

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında tıkanan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Buna göre sözleşme 2 yıllık olarak imzalandı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yüzde 24.63 zam aldıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz ekim ayında başlayan Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamıştı. Uzun süren sürecin ardından sendika, greve çıkma kararı almıştı. İşçiler ve sendika yönetimi tam greve çıkmak için hazırlık yaparken, Bakanlar Kurulu duruma el attı. Bakanlar Kurulu kararıyla grev ertelendi ancak fabrikalardaki işçiler, dün yarım saatlik eylem yaparak işbaşına geçti. YÜZDE 26 ORANINDA ZAM Dün gece geç saatlerde başlayan görüşmeler, sabah saatlerinde ise olumlu sonuç verdi. Sendika yönetimi ile MESS arasında imzalar atıldı. Sözleşmeye göre işçilere yüzde 26 oranında zam yapıldı. Kararın açıklanmasının ardından ise bazı fabrikalarda işçiler, bunu kutladı. KAVLAK'IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE; Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından açıklanan sözleşmede yüzde 24.63 oranında zam yapıldığı öğrenildi. 2 yıllık olan sözleşmeyi Pevrul Kavlak şu ifadelerle duyurdu; "İmzalanan sözleşme 1 Eylül 2017 itibari ile geçerli olacak. Saat başı çalışma ücreti 9 TL oldu. Herkese seyyanen zam 1.60 kuruş, kıdem tazminatı ise her yıl için 30 TL oldu. 15 yıl üzerindeki işçilerin ise kıdem tazminatı aylık 450 TL oldu. 1 Ocak 2017’de işe başlayan tüm çalışanlarımız bu sosyal haklardan faydalanabilecek. İmzalanan sözleşmeyle birlikte bir yılını dolduran herkese 510 TL’den 930 TL’ye kadar zam yapılmış oldu. Bu da yüzde 24.63’e tekabül ediyor. Çekmeden kaynaklı olarak yüzde 1.18, seyyayen 1.60 kuruş, kıdem tazminatında ise yüzde 7.62 oranında gerçekleşti. Sosyal haklarda da yüzde 23 oranında zam geldi. Bu sözleşmeyle birlikte bir kez daha herkes görmüştür ki Türkiye’de en iyi sözleşmeleri Türk Metal Sendikası imzalar." Kaynak: Metal işçilerinin zaferi
Türk Metal Sendikası ile MESS arasında tıkanan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Buna göre sözleşme 2 yıllık olarak imzalandı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yüzde 24.63 zam aldıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz ekim ayında başlayan Türk Metal Sendikası ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamamıştı. Uzun süren sürecin ardından sendika, greve çıkma kararı almıştı. İşçiler ve sendika yönetimi tam greve çıkmak için hazırlık yaparken, Bakanlar Kurulu duruma el attı. Bakanlar Kurulu kararıyla grev ertelendi ancak fabrikalardaki işçiler, dün yarım saatlik eylem yaparak işbaşına geçti.

YÜZDE 26 ORANINDA ZAM

Dün gece geç saatlerde başlayan görüşmeler, sabah saatlerinde ise olumlu sonuç verdi. Sendika yönetimi ile MESS arasında imzalar atıldı. Sözleşmeye göre işçilere yüzde 26 oranında zam yapıldı. Kararın açıklanmasının ardından ise bazı fabrikalarda işçiler, bunu kutladı.

KAVLAK'IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından açıklanan sözleşmede yüzde 24.63 oranında zam yapıldığı öğrenildi. 2 yıllık olan sözleşmeyi Pevrul Kavlak şu ifadelerle duyurdu; "İmzalanan sözleşme 1 Eylül 2017 itibari ile geçerli olacak. Saat başı çalışma ücreti 9 TL oldu. Herkese seyyanen zam 1.60 kuruş, kıdem tazminatı ise her yıl için 30 TL oldu. 15 yıl üzerindeki işçilerin ise kıdem tazminatı aylık 450 TL oldu. 1 Ocak 2017’de işe başlayan tüm çalışanlarımız bu sosyal haklardan faydalanabilecek. İmzalanan sözleşmeyle birlikte bir yılını dolduran herkese 510 TL’den 930 TL’ye kadar zam yapılmış oldu. Bu da yüzde 24.63’e tekabül ediyor. Çekmeden kaynaklı olarak yüzde 1.18, seyyayen 1.60 kuruş, kıdem tazminatında ise yüzde 7.62 oranında gerçekleşti. Sosyal haklarda da yüzde 23 oranında zam geldi. Bu sözleşmeyle birlikte bir kez daha herkes görmüştür ki Türkiye’de en iyi sözleşmeleri Türk Metal Sendikası imzalar." Kaynak: Metal işçilerinin zaferi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.