Metro İstasyonu Tartışması

Darıca 21.08.2017 - 09:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Metro İstasyonu Tartışması

Darıca-Gebze Metro Hattı için belirlenen istasyonlar için özellikle İstasyon Caddesi esnafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Cadde üzerinde bir çok eski binalara varken istimlak edilmek üzere deprem yönetmenliğine uygun sıfır binaların seçilmesine tepki gösteren İstasyon Caddesi esnafı, “Devleti zarara uğratacaklar.” Dedi.

Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürlü ve istasyon belirleme yetkililerinden İnşaat Yüksek Mühendisi Ayşegül Yalçınkaya’ya  yazılan dilekçelere karşılık gelen yazıda Metro Hattı İstasyonları belirlenirken kriterlerin başında kamulaştırma bedelinin baz alındığını belirten esnaf, “Allah aşkına sormak isteriz. Eski binalara mı daha çok para harcanır yoksa sıfır binalara mı? Bu nasıl bir tasarruftur?  Bize kalsa evimizin , arsamızın, dükkanımızın önüne metro istasyonu yapılacak diye göbek atmamız lazım. Kat kat mülkiyetlerimizin değeri artacak. Ama yazık değil mi devletin parasına. Bu binalara bu kadar istimlak bedeli ödeyeceklerine eski binaları yıksınlar hem kentsel dönüşüm açısından menfaat sağlanır hem de bedel açısından.” dedi. NÜFUS YOĞUNLUĞU DİKKATE ALINMIYOR Metro istasyonu belirlenirken vatandaşların bu istasyonlara kolay ulaşım sağlaması açısından planlanan kriteri de komik bulan İstasyon caddesi esnafı, “Metro istasyonu için belirlenen noktada nüfus yoğunluğu çok az. Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin hayata geçmesinden sonra cadde de en fazla yoğunluk bu noktada. Tüm marketler burada. Düğün salonları burada. Bu noktaya yapılması halinde Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, hatta Nene Hatun ve Sırasöğütler Mahallesi vatandaşları bile bu metro istasyonuna rahatlıkla ulaşabilirler. Bu belirlenen noktanın kamu yararına olduğunu da düşünmüyoruz.” dedi.
Darıca-Gebze Metro Hattı için belirlenen istasyonlar için özellikle İstasyon Caddesi esnafından tepkiler gelmeye devam ediyor. Cadde üzerinde bir çok eski binalara varken istimlak edilmek üzere deprem yönetmenliğine uygun sıfır binaların seçilmesine tepki gösteren İstasyon Caddesi esnafı, “Devleti zarara uğratacaklar.” Dedi.

Raylı Sistemler Şube Müdürü Fatih Gürlü ve istasyon belirleme yetkililerinden İnşaat Yüksek Mühendisi Ayşegül Yalçınkaya’ya  yazılan dilekçelere karşılık gelen yazıda Metro Hattı İstasyonları belirlenirken kriterlerin başında kamulaştırma bedelinin baz alındığını belirten esnaf, “Allah aşkına sormak isteriz. Eski binalara mı daha çok para harcanır yoksa sıfır binalara mı? Bu nasıl bir tasarruftur?  Bize kalsa evimizin , arsamızın, dükkanımızın önüne metro istasyonu yapılacak diye göbek atmamız lazım. Kat kat mülkiyetlerimizin değeri artacak. Ama yazık değil mi devletin parasına. Bu binalara bu kadar istimlak bedeli ödeyeceklerine eski binaları yıksınlar hem kentsel dönüşüm açısından menfaat sağlanır hem de bedel açısından.” dedi.

NÜFUS YOĞUNLUĞU DİKKATE ALINMIYOR

Metro istasyonu belirlenirken vatandaşların bu istasyonlara kolay ulaşım sağlaması açısından planlanan kriteri de komik bulan İstasyon caddesi esnafı, “Metro istasyonu için belirlenen noktada nüfus yoğunluğu çok az. Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin hayata geçmesinden sonra cadde de en fazla yoğunluk bu noktada. Tüm marketler burada. Düğün salonları burada. Bu noktaya yapılması halinde Kazım Karabekir, Fevzi Çakmak, hatta Nene Hatun ve Sırasöğütler Mahallesi vatandaşları bile bu metro istasyonuna rahatlıkla ulaşabilirler. Bu belirlenen noktanın kamu yararına olduğunu da düşünmüyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.